EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dissabte, 21 Desembre 2019 18:02

Torre Salses: una oportunitat per seguir creixent Destacats

Escrit per JOSEP MARIA CASTELLS. DIRECTOR 'EL MERCADAL'
Foto:Go Lleida Foto:Go Lleida

Ho he de reconèixer: estic enamorat de Lleida. Cada dia m’agrada més aquesta ciutat, sobretot per els recursos i serveis que té. A pesar que també m’estimo molt la ciutat de Balaguer, lloc on he viscut moltíssims anys he de reconèixer públicament que Lleida és una ciutat acollidora, generosa i ambiciosa. I ho ha de seguir sent amb l’ajuda de tots.

Crec que als nostres gestors polítics se’ls ha de donar temps, però alhora entusiasmar i fer que no s’adormin en assumptes comercials i socials, deixant de banda els temes nacionals que són competència de la Generalitat de Catalunya.

El tripartit que actualment gestiona la ciutat hauria de ser conscient que el futur de la ciutat està en els “millenials”, els joves, els que han nascut i pels que estan per néixer.

Recentment ha sortit a la llum la planificació i els números del projecte privat de l’inversor francès Frey i l’empresa promotora Eurofund que preveu construir un macro centre i parc comercial entre els barris de la Bordeta i Magraners, la zona anomenada com a Torre Salses. Estic totalment d’acord amb aquest pla, i inclús el trobo insuficient per Lleida.

 

Si el govern tripartit és eficient i executa el pla, Go Lleida ocuparà una superfície d'uns 55.500 metres quadrats i suposarà una inversió privada de més de 100 milions d'euros, amb un impacte sobre l'economia lleidatana d'uns 190 milions. Comportarà la creació de 1.100 llocs de treball, 400 de forma directa, i l'activitat que generarà deixarà a la Paeria uns 8,4 milions d'euros anuals, segons els promotors. Asseguren que serà un parc que complementarà l'oferta comercial i d'oci de Lleida.

 

A la capital del Segrià s’hauria d'aprovar un pla per mirar d’instal·lar totes les empreses i multinacionals que demanin llicència per la seva obertura, perquè serà un projecte amb visió de futur i que sabrà adaptar-se sempre als nous temps, incloent a persones al mercat laboral, entre elles persones amb algun tipus de discapacitat, les persones més vulnerables i en situació de precarietat.

Espero que Torre Salses tiri endavant. Si s’acaba aprovant aquest projecte serà una notícia excel·lent per la ciutat i per tots els habitants d’aquesta i alhora per la província, però sobretot pels joves i noves generacions que són les que podran treballar d’una forma més digna gràcies a les multinacionals i franquícies que ho faran possible.

El fet que puguin desaparèixer les petites i mitjanes empreses no ho veig com una cosa negativa com molts pensen sinó com una nova oportunitat de forma de vida en una ciutat que des de fa temps és capital.

El Pla de l'Estació i Vall Rufea són les dues úniques noves zones comercials que l'actual govern de la Paeria preveu disposar a mig termini. Crec que és bastant insuficient si volem seguir creant ocupació.

No sé pas perquè Torre Salses es troba en fase incipient. Baix el meu punt de vista la seva tramitació hauria de ser més àgil tenint en compte que Lleida és capital i pels nombrosos llocs de treball que crearà.

A més a més, crec que la Copa d'Or hauria d’ampliar la superfície comercial i, per tant, i s’hauria d’intentar donar més llicències a empreses que volen instal·lar-se allí. Del centre comercial que projecta Carrefour a la LL-11, el govern hauria de reconsiderar la seva posició com també s’hauria de donar un impuls al sector de l’oci nocturn facilitant la posada en marxa de discoteques i cinemes de grans dimensions.

 En definitiva: que el meu desig és que Lleida segueixi creixent a nivell comercial i alhora socialment, i una cosa hauria d’anar lligada a l’altra perquè sinó ho fa la ciutat de Lleida ho faran altres ciutats i llavors no hi serem a temps. Val la pena pensar-hi…

Darrera modificació el Dissabte, 21 Desembre 2019 18:17

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER