EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dijous, 02 Gener 2020 17:02

Més de 92.000 persones van visitar CaixaForum Lleida l'any 2019, un 9,2% més que l'any anterior Destacats

Escrit per ACN
Foto:LA CAIXA Foto:LA CAIXA

L'exposició més visitada va ser 'Cinema i emocions. Un viatge a la infància'

CaixaForum Lleida va rebre durant l'any 2019 un total de 92.360 visitants, xifra que suposa un creixement del 9,2% respecte a l'any anterior, segons les dades facilitades aquest dijous per l'entitat. Entre les diferents activitats que va oferir l'equipament, l'afluència més gran de públic la van registrar les exposicions, seguides de les activitats educatives, els concerts, les activitats familiars, els cicles de conferències i els projectes socials. D'entre les exposicions presentades el 2019, la més visitada al CaixaForum Lleida va ser 'Cinema i emocions. Un viatge a la infància'. La mostra va presentar el paper fonamental que ha tingut la infància en la creació d'històries i personatges mítics en el cinema, i va aprofundir en la influència que, al seu torn, aquestes pel·lícules han exercit en el desenvolupament del públic infantil.

L'art modern serà el gran protagonista al CaixaForum Lleida el 2020. L'equipament acollirà del 18 de març al 26 de juliol l'exposició 'Les avantguardes històriques, 1914-1945. Construint nous mons'. La mostra oferirà als visitants una relectura de les primeres dècades del segle xx a través d'una selecció molt curosa d'obres procedents de la col·lecció de l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM), juntament amb una selecció d'objectes de la Col·lecció Alfaro Hofmann, única en l’àmbit mundial en el camp del disseny industrial, que subratlla el valor de l'objecte com a símbol de progrés, llibertat i desenvolupament.

L'exposició reunirà obres de les figures principals de l'escena creativa de les primeres dècades del segle xx, prenent com a punt de partida el llegat de l'escultor Julio González (1876-1942), i s'estendrà en diferents ramificacions per les personalitats i els moviments més representatius d'un moment cabdal de l'art europeu: des de l'obra pionera de Man Ray i Marcel Duchamp fins al futurisme, el constructivisme i l'avantguarda russa.

Cal recordar que fins el 23 de febrer es pot veure al CaixaForum Lleida l'exposició 'Experiment any 2100. Què ens espera a la Terra del futur?'. La mostra endinsa el visitant en l'aventura d'explorar, sempre des d'un punt de vista científic, com pot ser el futur, tot identificant les anomenades megatendències, els grans canvis que es produeixen lentament en el sí de la societat i que indiquen cap a on sembla que es dirigeix aquesta. L'exposició explora el futur estudiant quatre grans tendències per al segle XXI (superpoblació, megaciutats, recursos naturals i societat del coneixement), sense oblidar que, entre tots, es pot aconseguir un futur millor.

Dos milions de visitants en els centres i les exposicions culturals i científiques de 'la Caixa' a Catalunya

'La Caixa' ha fet balanç aquest dijous de l'assistència als seus centres i exposicions culturals i científiques durant el 2019. Les propostes culturals, científiques i educatives de l'entitat a Catalunya van rebre la visita de dos milions de persones l'any passat. En el conjunt de l'estat, el 2019 l’oferta cultural, científica i educativa de 'la Caixa' va rebre 7.055.861 visitants (un 1,65 % més que l'any anterior). Aquesta xifra inclou tant els visitants dels vuit centres CaixaForum i CosmoCaixa (3,5 milions) com els de les nombroses exposicions itinerants organitzades a tot el territori (3,4 milions).

Darrera modificació el Dijous, 02 Gener 2020 17:08

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER