EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Diumenge, 12 Gener 2020 18:40

La Paeria promourà la No Discriminació en totes les festes de Lleida Destacats

Escrit per ACN

La tinent d’alcalde, que presideix, juntament amb el bisbe Salvador Jiménez, l’acte del lliurament del 85è Concurs de Pessebres, apunta la necessitat que aquestes també evolucionin, per poder arribar a les noves generacions

La tinent d’alcalde Montse Pifarré ha manifestat que “des del Govern de la Paeria entenem les tradicions i costums com un eix vertebrador de la societat, sempre que aquestes no siguin discriminatòries per a cap col·lectiu”.

Pifarré s’ha expressat d’aquesta manera durant l’acte de cloenda del Cicle de Nadal, que ha presidit conjuntament amb el bisbe de Lleida, Salvador Jiménez, i que ha finalitzat avui a l’Auditori Enric Granados, amb el lliurament de premis als participants en el 85è Concurs de Pessebres.

La representant del Govern municipal ha afegit que “si el món evoluciona, les tradicions també ho han de poder fer”. I és que per Montse Pifarré, cal que les tradicions arribin a les noves generacions, perquè mil·lenials i zentennials “també s’han de poder emocionar i han de poder vibrar amb les nostres tradicions, aportant altres punts de vista i altres maneres de fer, si s’escau, però sense perdre l’essència”.

A l’acte, també han assistit el tinent d’alcalde Jaume Rutllant i la regidora Marisa Xandri, que han volgut fer costat a la junta de l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, que presideix Jordi Curcó.

El 85è Concurs de Pessebres ha lliurat el premis i diplomes en les categories de grups familiars tradicionals i artístics, centres d’ensenyament, entitats cíviques, esglésies, diorames, aparadors i originals. El primer premi del concurs ha estat lliurat a Virgilio del Olmo, autor del pessebre monumental de l’església de Sant Pau a la Mariola. També s’ha fet un reconeixement especial als organitzadors dels tres pessebres vivents que s’han celebrat a Lleida aquest Nadal: el de l’escola FEDAC, el del col·legi Sagrada Família i el de la unitat pastoral de les parròquies del Carme i Sant Joan.

La cloenda final ha comptat amb la intervenció musical de la secció infantil de la Coral Shalom, dirigida per Carme Valls.

Darrera modificació el Diumenge, 12 Gener 2020 18:44

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER