EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dimarts, 03 Març 2020 18:03

El saló tecnològic Advanced Factories segueix creixent i tindrà un impacte de 35 milions d'euros Destacats

Escrit per Jordi Bataller (ACN)
Foto:Marcela Muñoz Foto:Marcela Muñoz

"En aquesta 4a edició es pot veure com la robòtica dona el pas a la intel·ligència artificial", assenyala Albert Planas

El saló i congrés tecnològic Advanced Factories –sobre innovació en la indústria manufacturera- ha obert les portes aquest dimarts al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) amb unes xifres a l'alça: 17.000 professionals inscrits, 350 empreses expositores i un impacte econòmic a la ciutat de 35 milions d'euros. "El sector industrial és fidel al nostre certamen i es mou molt per buscar la innovació i l'última tecnologia per millorar la productivitat i la competitivitat de les empreses", ha remarcat el director d'Advanced Factories, Albert Planas. "En aquesta 4a edició es pot veure clarament com es tanca una dècada i la robòtica dona el pas a la intel·ligència artificial dins les pròpies fàbriques", ha continuat Planas.

"Enguany es presenten grans novetats i llançaments de productes industrials de marques com Siemens, Bosch o HP. Els estands de l'Advanced Factories no són de dimensió sinó de presentació de novetats, no hi ha un metre sobrer", ha afegit el director del congrés, que s'allargarà tres dies fins al dijous 5 de març. Sobre l'impacte del coronavirus, Planas ha remarcat que no s'han plantejat en cap moment la cancel·lació del saló industrial. "Nosaltres no tenim la dimensió d'un esdeveniment internacional, ja que està molt pensant per a la península ibèrica", ha explicat el director d'Advanced Factories. "En cap cas hem pensat en la suspensió. Hem parlat amb totes les empreses, el ministeri d'Indústria i el Departament de Salut i la recomanació ha estat que l'economia no es pot parar", ha afegit Planas.

"Per tant, hem seguit endavant però amb les mesures i recomanacions higièniques per a tots els assistents en marxa", ha conclòs el director d'Advanced Factories.

La barcelonina Infaimon presenta l'Inpicker Mobile

La barcelonina Infaimon –dedicada al sistemes i solucions de visió artificial- és una de les 350 empreses expositores presents al certamen i en aquesta edició porta en exclusiva una millora del seu robot Inpicker. "Es tracta de l'Inpicker Mobile. Un sistema per agafar peces de forma robotitzada i aleatòria que enguany li hem afegit unes rodes per donar-li mobilitat i diferents posicions a dins d'una fàbrica", ha explicat el director executiu d'Infaimon, Toni Ruiz. "És una de les nostres grans novetats. I la presència de la intel·ligència artificial també és un element fonamental amb solucions específiques basades en el deep learning", ha puntualitzat Ruiz, que considera l'Advanced Factories "com el saló anual més important per a nosaltres". "Per la proximitat del nostre mercat i pel tipus d'assistents que hi venen", ha precisat el CEO d'Infaimon.

Chacón: "Cal felicitar Advanced Factories per ser un referent en 4 anys"

La inauguració de la 4a edició de l'Advanced Factories ha comptat amb la presència de la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, la tinent d'alcaldia d'Agenda 2030 i Transició Digital de l'Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet, la directora general de Comerç Internacional i Inversions del ministeri d'Indústria, María Paz Ramos, i la directora general d'Indústria de la Generalitat Valenciana, Empar Martínez. "Durant aquests tres dies, les empreses podran trobar aquí les solucions necessàries per afrontar els reptes del futur", ha comentat la consellera Chacón. "La competitivitat empresarial depèn de molts factors i Advanced Factories n'aglutina molts d'ells", ha afegit la titular d'Empresa i Coneixement.

"Toca felicitar l'organització per aconseguir en només quatre anys que el congrés s'hagi posicionat com una cita molt destacada al calendari per a la indústria 4.0", ha apuntat Chacón. "La tecnologia i la digitalització és una aliada i no una amenaça, i només així construirem un país competitiu", ha reblat la consellera d'Empresa. Prèviament, la tinent d'alcaldia d'Agenda 2030 ha posat en valor el compromís del consistori per situar Barcelona "al capdavant de la transformació digital". "Barcelona és una gran ciutat de serveis però manté el seu caràcter industrial. Ara, la indústria 4.0 és la gran oportunitat per seguir reindustrialitzant la ciutat de nou amb empreses més netes i eficients", ha assenyalat Bonet, que ha posat com a exemples a transformar el polígon de la Zona Franca i els polígons del Bon Pastor i la Verneda al Besòs.

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER