EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dijous, 25 Febrer 2016 15:46

Lleida-Balaguer-La Pobla

Escrit per EL MERCADAL
Valorar aquest article
(0 vots)

Una de les demandes més comunes dels usuaris del transport públic a la nostra demarcació, sens dubte és la millora del confort,tecnologia, velocitat i trajectes de la línia ferroviària de Lleida-Balaguer-La Pobla. 

Vam avançar molt amb la creació de l’ATM, però calia més avanços.I per fi, han arribat. Això sí, gràcies a l'Ajuntament de Balaguer, Paeria de Lleida i Ajuntament de La Pobla de Segur, que juntament amb la de FGC (Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya)han arribat a Lleida els dos nous trens d’alta tecnologia i confort que han costat un total de 9,4 milions d’euros, d’ample ibèric i de tracció dièsel. Una empresa suïssa n’ha estat la fabricant. Els nous combois tenen ni més ni menys que 50 metres de llarg i tenen capacitat per a 201 passatgers cada un, la meitat (104) asseguts. A més, compten amb plataformes d’accés fàcil, estan climatitzats, gaudeixen de cobertura WIFI i tenen espais oberts i amplis on poden transportar-se, fins i tot, bicicletes.

Els nous trens triplicaran les freqüències actuals (es recuperaran els tres viatges diaris entre Lleida i la Pobla i 10 entre Lleida i Balaguer) i, segons la Generalitat, permetrà també guanyar velocitat comercial i comoditat per als passatgers. Les freqüències es van reduir el 2012 per estalviar un milió d’euros anuals i retallar el dèficit.

 Exactament de Lleida a Balaguer es passarà de 29 a 24 minuts, de Balaguer a la Pobla de 81 a 69 minuts i de Lleida a la Pobla de 110 a 93 minuts. Entre Lleida i Balaguer es passarà de quatre serveis diaris els feiners a 10, i de tres els caps de setmana a 9 els dissabtes i diumenges direcció Balaguer i 10 els diumenges direcció Lleida.

Felicitem a FGC i als tres alcaldes de les poblacions més importants d’aquest trajecte, entre ells el nostre estimat alcalde, per haver escoltat la veu del poble i exigir els drets i millores que ens pertocaven des de ja fa temps. Sens dubte aquest és un avanç molt bo al que hem d’estar immensament agraïts a les nostres institucions, ja que, com deia abans, era una demanda molt comuna dels passatgers de la línia de Lleida-Balaguer-La Pobla, ja que els trens estaven en molt mal estat.
Creiem que cal prendre patró de models de països capdavanters per poder també millorar el confort, seguretat, serveis i tecnologia dels trajectes dels autobusos públics.

Un tema pendent i que també cal escoltar és la creació i posada en marxa de la nova estació d’autobusos de Lleida el qual està molt degradada i poc vigilada com també la de Balaguer i que els autobusos disposin un sistema d’avís acústic automàtic a cada parada, tal i com es fa amb els trens. També creiem que cal ser més ambiciosos al demanar més comoditats i serveis ja que actualment aquesta és una de les principals carències del servei de cotxes de línea al nostre territori. 

Llegir 9261 vegades Darrera modificació el Dijous, 25 Febrer 2016 16:26
Més en aquesta categoria: L'optimisme:nou estil de periodisme »

El temps a Balaguer

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER