EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dimarts, 07 Juny 2016 12:29

Hi haurà una allau de paperetes de vots nuls i en blanc a les eleccions?

Escrit per
Valorar aquest article
(0 vots)

La repetició de les eleccions espanyoles són un símptoma de inmaduresa política que té la classe política espanyola. Nosaltres com a optimistes creiem que la política ha de servir per avançar i no retrocedir. 

Davant unes eleccions, molts ciutadans es plantegen com fer arribar als polítics el seu vot de càstig.

Una opció és el vot en blanc , que consisteix a dipositar a l'urna un sobre sense cap papereta al seu interior. En el cas del Senat, és també la papereta en la qual no s'ha marcat cap candidat. No s'adjudiquen a cap llista, però se sumen al total de sufragis i fan augmentar el percentatge mínim, fixat en el 3%, perjudicant així als partits més petits.

Generalment s'interpreta el vot en blanc com el de la persona que voldria donar suport a algun partit, però cap dels que es presenten li val.

Una altra alternativa és el vot nul , que és quan la papereta arriba a l'urna sense sobre, o bé el sobre o la papereta no són els oficials o estan ratllats, trencats, o contenen algun element afegit. Un sobre amb paperetes de dues o més candidatures també és tingut per nul. En el cas que el sobre de votació contingui més d'una papereta de la mateixa candidatura, es computarà com un sol vot vàlid.

Desde El Mercadal recomanem votar en blanc o nul perquè no ens mereixem aquest país.

La abstenció és una altra posició política que consisteix a no anar a votar.Encara que sigui molt alta, la llei considera legítims els resultats.

¿Però quina lectura treure de l'abstenció? La interpretació és més difusa, ja que una persona pot haver-hi no exercit el seu dret al vot per indiferència, descontent, distracció o malaltia.

Alguns ens han acusat de partidistes però la sentència final us ho diu tot: malgrat donar cobertura a notícies i opinions sobre política no tenim ideologia política. En una societat moderna cal llibertat de premsa. Justament el que reclama el Grup Barnils.

 

Llegir 9577 vegades
Josep Maria Castells

Tinc 30 anys. Lleidatà d'arrels balaguerines. Sóc persona de solucions, urbanita, entusiasta i amb ambició. La meva passió és el periodisme, la sociologia, la filosofia i les ciències polítiques. Sóc emprenedor i activista sociocultural. M'interessaria poder participar en esdeveniments i mitjans de comunicació.

M'agrada la informàtica, el màrqueting, la política, el personal branding, les relacions públiques i les empreses. Els meus hobbies són tenir cura meves amistats, la ràdio, els restaurants, les tecnologies i la moda.

✅Tinc aspiracions en la meva vida i els meus valors o aptituds principals en el treball són la persistència després de l'objectiu, la capacitat d'automotivar, l'empatia, el treball en equip, entusiasme, creativitat i el #optimisme

✅El meu lema a la vida és OPTIMISME. Sí, sóc optimista. No sembla útil ser qualsevol altra cosa.
Tinc una actitud positiva davant la vida que m'omple de valor al meu i als altres.

✅Compto amb el títol de "Digital Màrqueting i Community Manager". Em considero una persona creativa, sincera, sana, esportista, persistent, ambiciosa, empàtica, perfeccionista i filantròpica.

✅He participat en "Espejo Público" d'Antena3, a Onda Cero a "Nits de ràdio", a la taula rodona de «Els mitjans locals en l'era global» l'any 2016 a Lleida. Finalista VII edició de Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
M'agradaria poder treballar en empreses audiovisuals i de periodisme com ara CCMA, Onda Cero, Grup Godó, CADENA SER, Grup Flaix, RTVE, Atresmedia, Mediaset, Grup Prisa i altres companyies d'humor, com El Terrat i Minoria Absoluta.

✅Em sento molt identificat amb multinacionals com Mediamarkt, Google, Facebook, Samsung, IBM, Amazon i Microsoft.

He estat vinculat en política però m'he adonat que el millor és la diversitat. És a dir: sé recollir la part bona de cada ideologia. He col·laborat amb entitats locals i ONG.

✅Las persones que més admiro són Bill Gates, Andreu Buenafuente, Pedro Sánchez, Sandra Golpe, Matías Prats, Marta Flich, Susanna Griso, Xavi Gabriel, Andreu Buenafuente, Sergi Domene, Marta López, Leo Garriga, Elon Musk i José Luis Cordeiro.
He publicat més de 500 articles en premsa de paper. Tinc 4 recomanacions professionals.


No ho dubti i contacti amb mi via MD o @oficialcastells des de Facebook, Twitter i Instagram. Acredito 4 recomanacions de professionals al meu perfil.
?WhatsApp de treball ➡️ 657.675.525
Estic actiu a Facebook, Twitter, Instagram i WhatsApp.

M' ajudes a fer realitat els meus somnis
Segueix-me @oficialcastells o contacta amb mi ara mateix!

www.elmercadal.cat

El temps a Balaguer

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER