EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dimecres, 23 Novembre 2016 17:14

Quan l'estigma social pesa més que un salari

Escrit per
Valorar aquest article
(0 vots)

Els centres especials de treball (CET) són empreses que asseguren un treball remunerat a persones amb discapacitat, garantint la seva integració laboral. La seva plantilla ha de comptar amb un mínim del 70 per cent de persones treballadores amb un grau de discapacitat igual o superior a un 33 per cent. Són també un mitjà d'integració de persones amb discapacitat en el règim de treball ordinari. A Lleida n'hi ha diferents com ara ASPROS i Shalom però a pesar d'això no hi ha la varietat ni places de treball per a totes les persones que estan en risc d'exclusió. Només uns quants es poden sentir 'afortunats' i a més són feines mal retribuides tenint en compte que aquestes persones són molt creatives i ho fan inclús millor que grans empreses . 

Aquests CET's tenen com a finalitat assegurar un lloc de treball remunerat i la prestació d'uns serveis d'ajustament personal i social que requereixi el seu personal amb discapacitat. L'objectiu d'aquests centres especials de treball és productiu com en qualsevol altra empresa, però la seva funció és social.

Poden incorporar-se com a treballadors/ores en els CET les persones amb discapacitat física, psíquica i sensorial. Gairebé la totalitat de la plantilla dels centres especials de treball estarà constituïda per treballadors i treballadores discapacitats, sense perjudici de les places en plantilla del personal no discapacitat, imprescindible per al desenvolupament de la seva activitat.

Els CET poden tenir caràcter públic o privat, i poden ser creats per les Administracions Públiques, directament o bé en col·laboració amb altres organismes, per entitats, o per persones físiques, jurídiques o comunitats de béns amb capacitat jurídica per ser empresaris.

La creació dels CET exigeix la seva qualificació i inscripció en el Registre de Centres Especials de Treball de Catalunya. Caldria preguntar-nos perquè hi ha tant poca varietat de CETS i posar remei a un problema que s'ha ignorat desde fa molt temps. A Balaguer, capital de comarca només hi ha un centre ocupacional. Fa uns anys es volia posar en marxa un negoci d'hosteleria que pretenia inserir aquests col·lectius, 'La tia lola', concretament al Hostal Nou de Balaguer, però que va fracassar de ple. Doncs la nostra proposta que fem arribar al actual equip de govern és la de crear un model de negoci, semblant als CET per Balaguer. 

Hi ha gairebé un miler de balaguerins que es troben en situació d'atur i que tenen alguna discapacitat reconeguda . Per tant creiem que s'ha de crear un nou centre especial de treball per aquestes persones. I no només ha de ser un treball com la resta, sinó que també ha d'estar ben retribuït, ja que si es tendeix a fer retribucions baixes té una connotació negativa i desprestigi cap a aquell col·lectiu. La nostra proposta que fem arribar als nostres representants polítics és que per cada capital de comarca hi hagi un mínim d'un CET que ocupi almenys 15 persones respectivament. Tantmateix s'ha de fer molta pedagogia i evitar que s'estigmatitzin aquests llocs de treball, i per tant creiem que la retribució ha de ser la mateixa (o superior) a la d'un treball normalitzat. 

Molta gent que pateix alguna discapacitat no fa aquest tipus de treballs perquè l'estigma pesa més que la contraprestació econòmica que hi ha.

Llegir 9462 vegades Darrera modificació el Dimecres, 23 Novembre 2016 18:26
Josep Maria Castells

Tinc 30 anys. Lleidatà d'arrels balaguerines. Sóc persona de solucions, urbanita, entusiasta i amb ambició. La meva passió és el periodisme, la sociologia, la filosofia i les ciències polítiques. Sóc emprenedor i activista sociocultural. M'interessaria poder participar en esdeveniments i mitjans de comunicació.

M'agrada la informàtica, el màrqueting, la política, el personal branding, les relacions públiques i les empreses. Els meus hobbies són tenir cura meves amistats, la ràdio, els restaurants, les tecnologies i la moda.

✅Tinc aspiracions en la meva vida i els meus valors o aptituds principals en el treball són la persistència després de l'objectiu, la capacitat d'automotivar, l'empatia, el treball en equip, entusiasme, creativitat i el #optimisme

✅El meu lema a la vida és OPTIMISME. Sí, sóc optimista. No sembla útil ser qualsevol altra cosa.
Tinc una actitud positiva davant la vida que m'omple de valor al meu i als altres.

✅Compto amb el títol de "Digital Màrqueting i Community Manager". Em considero una persona creativa, sincera, sana, esportista, persistent, ambiciosa, empàtica, perfeccionista i filantròpica.

✅He participat en "Espejo Público" d'Antena3, a Onda Cero a "Nits de ràdio", a la taula rodona de «Els mitjans locals en l'era global» l'any 2016 a Lleida. Finalista VII edició de Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
M'agradaria poder treballar en empreses audiovisuals i de periodisme com ara CCMA, Onda Cero, Grup Godó, CADENA SER, Grup Flaix, RTVE, Atresmedia, Mediaset, Grup Prisa i altres companyies d'humor, com El Terrat i Minoria Absoluta.

✅Em sento molt identificat amb multinacionals com Mediamarkt, Google, Facebook, Samsung, IBM, Amazon i Microsoft.

He estat vinculat en política però m'he adonat que el millor és la diversitat. És a dir: sé recollir la part bona de cada ideologia. He col·laborat amb entitats locals i ONG.

✅Las persones que més admiro són Bill Gates, Andreu Buenafuente, Pedro Sánchez, Sandra Golpe, Matías Prats, Marta Flich, Susanna Griso, Xavi Gabriel, Andreu Buenafuente, Sergi Domene, Marta López, Leo Garriga, Elon Musk i José Luis Cordeiro.
He publicat més de 500 articles en premsa de paper. Tinc 4 recomanacions professionals.


No ho dubti i contacti amb mi via MD o @oficialcastells des de Facebook, Twitter i Instagram. Acredito 4 recomanacions de professionals al meu perfil.
?WhatsApp de treball ➡️ 657.675.525
Estic actiu a Facebook, Twitter, Instagram i WhatsApp.

M' ajudes a fer realitat els meus somnis
Segueix-me @oficialcastells o contacta amb mi ara mateix!

www.elmercadal.cat

El temps a Balaguer

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER