EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dimarts, 19 abril 2016 16:42

Cinc remeis contra l'astènia primaveral

Escrit per

 Estem en primavera i encara que molts de nosaltres enfrontem aquesta estació amb optimisme , no seran menys els que se senten cansats o decaiguts . Aquesta sensació de cansament (tant físic com mental) i la falta de forces i vitalitat és el que s'ha denominat popularment amb el terme astènia primaveral . Aquí et donarem 5 claus per superar aquests canvis, tant físics com psicològics, vinculats a l'estrena estacional.

Tot i que el fred , les pluges i fins i tot la neu han estat els que han donat la benvinguda a aquesta primavera , en breu començarà a canviar el temps de nou i és probable que moltes persones pateixin el que s'ha anomenat astènia primaveral , vinculat a la pujada de les temperatures i el increment d'hores de llum que provoquen alteracions físiques i anímiques .

De fet, aquestes noves condicions ambientals que van arrelades a l'arribada de la primavera alteren els nostres ritmes circadians , el que es podria considerar com el nostre " rellotge biològic " que prepara al nostre organisme per al començament del dia i de la nit. Aquests canvis poden causar diferents símptomes com somnolència , irritabilitat i cansament , també acompanyats per la falta de forces o decaïment , segons afirma la Societat Espanyola de Medicina de Família i Comunitària (semFYC).

  1.  Somni i descansos : el millor remei contra la fatiga segueix sent el descans .Els experts subratllen la importància de permetre almenys set hores de son ja que dormir té un efecte reparador sobre l'organisme. Així mateix, un descans de tan sols cinc minuts cada hora ajuda a fer que la jornada laboral sigui més relaxada.
  2.  Exercici físic : amb l'objectiu d'alliberar endorfines , es recomana una mitjana d'una hora de exercici moderat al dia. Activitats com nedar, ballar, anar en bicicleta o fer ioga són remeis a l'abast de tots per mantenir al teu cos en un bon to vital .
  3.  Horaris : els experts apunten la importància de mantenir un horari fix per a les menjars . En comptes de menjar grans quantitats només poques vegades al llarg del dia, es recomana repartir les menjars en cinc preses , sempre que passin més de quatre hores d'una a una altra. Sobretot és important no saltar-se l'esmorzar per aportar la energia suficient per mantenir el ritme durant el matí. El sopar s'hauria de prendre com a mínim dues hores abans de dormir.
  4. Hidratació : beure prou és la clau per mantenir l'organisme hidratat i assegurar una bona funció renal i intestinal. Tenir sempre a l'abast una ampolla d'aigua mineral natural al lloc de treball o al costat del llit és un delstrucs senzills per assegurar una hidratació adequada. Un plus: un bon equilibri hídric també millorarà l' aspecte de la teva pell .
  5. Dieta : per combatre el cansament i un baix estat vital , un dieta equilibradai variada és fonamental. Es recomana, sobretot llegums, fruits secs i productes integrals, rics en fibres i vitamines del grup B. Les fruites i verdures de temporada són un altre dels pilars d'una dieta sana i les trobaràs, per exemple a la pàgina web de l' Fundació dieta Mediterrània . A més, recorda que un bon nivell de triptòfan en l'organisme ens ajudarà a tenir un estat d'ànim adequat, de manera que un complement alimentari amb triptòfan ens ajudarà a millorar el humor ja trobar-nos millor, tant físicament com mentalment.
Darrera modificació el Dimarts, 19 abril 2016 16:51
Josep Maria Castells

Tinc 30 anys. Lleidatà d'arrels balaguerines. Sóc persona de solucions, urbanita, entusiasta i amb ambició. La meva passió és el periodisme, la sociologia, la filosofia i les ciències polítiques. Sóc emprenedor i activista sociocultural. M'interessaria poder participar en esdeveniments i mitjans de comunicació.

M'agrada la informàtica, el màrqueting, la política, el personal branding, les relacions públiques i les empreses. Els meus hobbies són tenir cura meves amistats, la ràdio, els restaurants, les tecnologies i la moda.

✅Tinc aspiracions en la meva vida i els meus valors o aptituds principals en el treball són la persistència després de l'objectiu, la capacitat d'automotivar, l'empatia, el treball en equip, entusiasme, creativitat i el #optimisme

✅El meu lema a la vida és OPTIMISME. Sí, sóc optimista. No sembla útil ser qualsevol altra cosa.
Tinc una actitud positiva davant la vida que m'omple de valor al meu i als altres.

✅Compto amb el títol de "Digital Màrqueting i Community Manager". Em considero una persona creativa, sincera, sana, esportista, persistent, ambiciosa, empàtica, perfeccionista i filantròpica.

✅He participat en "Espejo Público" d'Antena3, a Onda Cero a "Nits de ràdio", a la taula rodona de «Els mitjans locals en l'era global» l'any 2016 a Lleida. Finalista VII edició de Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
M'agradaria poder treballar en empreses audiovisuals i de periodisme com ara CCMA, Onda Cero, Grup Godó, CADENA SER, Grup Flaix, RTVE, Atresmedia, Mediaset, Grup Prisa i altres companyies d'humor, com El Terrat i Minoria Absoluta.

✅Em sento molt identificat amb multinacionals com Mediamarkt, Google, Facebook, Samsung, IBM, Amazon i Microsoft.

He estat vinculat en política però m'he adonat que el millor és la diversitat. És a dir: sé recollir la part bona de cada ideologia. He col·laborat amb entitats locals i ONG.

✅Las persones que més admiro són Bill Gates, Andreu Buenafuente, Pedro Sánchez, Sandra Golpe, Matías Prats, Marta Flich, Susanna Griso, Xavi Gabriel, Andreu Buenafuente, Sergi Domene, Marta López, Leo Garriga, Elon Musk i José Luis Cordeiro.
He publicat més de 500 articles en premsa de paper. Tinc 4 recomanacions professionals.


No ho dubti i contacti amb mi via MD o @oficialcastells des de Facebook, Twitter i Instagram. Acredito 4 recomanacions de professionals al meu perfil.
?WhatsApp de treball ➡️ 657.675.525
Estic actiu a Facebook, Twitter, Instagram i WhatsApp.

M' ajudes a fer realitat els meus somnis
Segueix-me @oficialcastells o contacta amb mi ara mateix!

www.elmercadal.cat

Articles relacionats (per etiqueta)

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER