EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Divendres, 26 Agost 2016 11:02

Déu ha jubilat Joaquim Barraquer, una eminència de l'oftamologia a nivell mundial

Escrit per

Joaquim Barraquer, eminent oftalmòleg, era nét, fill i pare d'oftalmòlegs. Va néixer a Barcelona l'any 1927, i va tenir el primer contacte amb la professió de ben petit: als 11 anys ja acompanyava el seu pare a les intervencions, i als 13 el va ajudar en una operació de cataractes. Ho va explicar ell mateix en un programa de TV3:

"Amb el meu pare, que va ser el meu mestre i el meu millor amic,  jugàvem junts amb un mecano, per 'apretar' bé un cargol i posar-li una femella perquè no s'afluixés, requereix una habilitat manual que s'agafa amb la pràctica."

Catedràtic de Cirurgia Ocular de la Universitat Autònoma de Barcelona, era fundador i director del banc d'ulls per a tractaments de la ceguesa, i dirigia la seva pròpia clínica, fundada pel seu pare el 1941, on també tenia casa seva.

Actiu fins a l'últim moment, el doctor Barraquer, va ser fidel a la seva màxima: "no em penso jubilar, em jubilarà Déu". Prioritzava el tracte amb el malalt i potenciava la investigació. Va dissenyar tot tipus d'instruments, i el 1957 va desenvolupar la zonulolisis enzimàtica, una tècnica per extreure el cristal·lí en l'operació de cataractes.

La seva vocació i dedicació han estat reconegudes en moltes ocasions, i ha rebut distincions a tot el món. Era doctor "honoris causa" en 11 universitats. El 1999 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat, i el 2000 va ser nomenat Oftalmòleg del Mil·lenni a la Conferència Internacional d'Avenços en Oftalmologia.

Era fill adoptiu de Castelló d'Empúries, on estiuejava des de petit i on té una plaça al seu nom. Els cotxes i la música eren dues de les grans passions d'un doctor que sempre portava guants i vestia de blanc. La nissaga Barraquer d'oftalmòlegs continua, ara de la mà dels seu fills Elena i Rafael.

Darrera modificació el Divendres, 26 Agost 2016 11:08
Josep Maria Castells

Tinc 30 anys. Lleidatà d'arrels balaguerines. Sóc persona de solucions, urbanita, entusiasta i amb ambició. La meva passió és el periodisme, la sociologia, la filosofia i les ciències polítiques. Sóc emprenedor i activista sociocultural. M'interessaria poder participar en esdeveniments i mitjans de comunicació.

M'agrada la informàtica, el màrqueting, la política, el personal branding, les relacions públiques i les empreses. Els meus hobbies són tenir cura meves amistats, la ràdio, els restaurants, les tecnologies i la moda.

✅Tinc aspiracions en la meva vida i els meus valors o aptituds principals en el treball són la persistència després de l'objectiu, la capacitat d'automotivar, l'empatia, el treball en equip, entusiasme, creativitat i el #optimisme

✅El meu lema a la vida és OPTIMISME. Sí, sóc optimista. No sembla útil ser qualsevol altra cosa.
Tinc una actitud positiva davant la vida que m'omple de valor al meu i als altres.

✅Compto amb el títol de "Digital Màrqueting i Community Manager". Em considero una persona creativa, sincera, sana, esportista, persistent, ambiciosa, empàtica, perfeccionista i filantròpica.

✅He participat en "Espejo Público" d'Antena3, a Onda Cero a "Nits de ràdio", a la taula rodona de «Els mitjans locals en l'era global» l'any 2016 a Lleida. Finalista VII edició de Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
M'agradaria poder treballar en empreses audiovisuals i de periodisme com ara CCMA, Onda Cero, Grup Godó, CADENA SER, Grup Flaix, RTVE, Atresmedia, Mediaset, Grup Prisa i altres companyies d'humor, com El Terrat i Minoria Absoluta.

✅Em sento molt identificat amb multinacionals com Mediamarkt, Google, Facebook, Samsung, IBM, Amazon i Microsoft.

He estat vinculat en política però m'he adonat que el millor és la diversitat. És a dir: sé recollir la part bona de cada ideologia. He col·laborat amb entitats locals i ONG.

✅Las persones que més admiro són Bill Gates, Andreu Buenafuente, Pedro Sánchez, Sandra Golpe, Matías Prats, Marta Flich, Susanna Griso, Xavi Gabriel, Andreu Buenafuente, Sergi Domene, Marta López, Leo Garriga, Elon Musk i José Luis Cordeiro.
He publicat més de 500 articles en premsa de paper. Tinc 4 recomanacions professionals.


No ho dubti i contacti amb mi via MD o @oficialcastells des de Facebook, Twitter i Instagram. Acredito 4 recomanacions de professionals al meu perfil.
?WhatsApp de treball ➡️ 657.675.525
Estic actiu a Facebook, Twitter, Instagram i WhatsApp.

M' ajudes a fer realitat els meus somnis
Segueix-me @oficialcastells o contacta amb mi ara mateix!

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER