EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dimarts, 14 Març 2017 13:28

L'importància de l'acompanyament familiar

Escrit per

Actualment la societat està vivint diferències culturals i socials a compara pares estudiant amb el seu fills de les generacions passades, aquesta situació està repercutint en l'acompanyament que realitzen els pares cap als seus fills.

Les necessitats econòmiques i la superació professional de les mares, està provocant que els nens no tinguin un acompanyament parental al llarg de la seva vida acadèmica.

Es va realitzar un estudi que  treu a flotació el poc suport a casa que se li proporciona a els estudiants, unit de les llargues hores dels alumnes davant de diferent tipus de pantalles amb estímuls visuals alts que provoquen baixa atenció a les aules, per realitzar una millora substancial en el procés d'ensenyament - aprenentatge és important detectar quines són les circumstàncies que té cada alumne i aconseguir un suport a casa per al reforçament dels temes vistos a classe.

Destacaren 3 conclusions de l’estudi:

La primera emfatitza la necessitat d'anàlisi reflexius sobre les possibilitats de la participació dels pares de família en processos acadèmics, perquè els docents, directors i autoritats educatives deleguin en les famílies activitats com el suport en tasques escolars, les dades reflecteixen la poca o en ocasions la nul·la participació dels pares.

La segona es refereix a les condicions laborals dels docents en mitja superior.

I la tercera és pel que fa al fet que el Sistema Educatiu Nacional pot aprendre de les seves pròpies experiències, reprenent pràctiques que han obtingut èxit en diferents tipus de servei i implementar-les en escoles on poden contribuir a millorar la gestió i els processos escolars.

Darrera modificació el Dimarts, 14 Març 2017 13:31
Sara Millas

34 anys. Directora de Lleure, Comunicadora. Mediadora familiar. Emprenedora i dinàmica. 

Fundadora de diverses entitats educatives, familiars i socials relacionades en el món de l'educació no formal, per l'aprenentatge de tothom (gent gran,infants, adults i joves).

Organitzadora d'events.  Administrativa i Educadora. Col·laoradadora amb mitjans de comunicació realitzant els meus articles d'opinió i punts de vista. Participadora en seminaris educatius. Aposto per una expressió lliure i plena d' iniciativa. El món educatiu i familiar són el motor que mouen la meva feina. 

 

"Sigues tu mateix"

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER