EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dissabte, 15 abril 2017 09:43

Optimisme contra pessimisme

Escrit per

Darrerament s'està posant de moda el periodisme pessimista-realista, una forma de periodisme que només veu la part negativa de les coses i que fomenta la psicosi entre els lectors que paguen per llegir aquests articles. Des de aquesta editorial volem alertar que la premsa tradicional (de paper) està cometent un error molt gran de donar protagonisme als que volen fer el mal i que amb les seves accions diàries pretenen estendre'l encara més amb l'ajuda d'ells. Doncs nosaltres no caurem en el parany de publicar notícies que puguin ferir la sensibilitat dels nostres lectors. Actualment amb les notícies que surten sobre Donald Trump i les seves accions militars ens sentim amenaçats per les bombes però també per la premsa, que els hi dóna titulars.

El Mercadal està reinventant-se i ben aviat sabreu més sobre nosaltres i que pretenem fer. Estem segurs que tard o d'hora serem un referent a Catalunya i el món per haver apostat des de bon principi per un periodisme ètic i responsable, compromès amb els seus lectors i la seva salut emocional. Creiem que aquesta fórmula que plantegem (periodisme optimista) ,hauria de ser molt més ben valorada per les respectives institucions.

La importància del periodisme optimista

Desde que el Papa Francesc va declarar que fan falta bones notícies, i no sembrar l'odi i la por al món, sembla que el periodisme en general ha respost d'una manera contundent a la demanda del pontífex. Fins ara s'havia pensat que les bones notícies no venien i que feien perdre lectors, fins al punt que alguns periodistes han arribat a criticar durament als portals optimistes com el nostre per ingenuïtat.

Precisament havia de ser a Balaguer on creix un petit imperi de bones notícies. Nosaltres ho hem tingut molt clar des de el principi, i en som el principal referent i impulsor: les desgràcies haurien de tractar-se d'una forma més objectiva i optimista. Pensem que el fet d'enfocar el món des d'una perspectiva de la por i donant protagonisme als terroristes condueix cap a nous conflictes. Per això instem al govern a què faci una llei que promogui uns mitjans de comunicació més ètics i responsables, on les notícies tràgiques que fomenten l'odi i la por siguin tractades amb molta delicadesa, ja que si seguim així podem arribar a un tercer conflicte mundial. I els seus responsables no només seran els terroristes sinó els qui els hi donen ales i cobertura a les ràdios, televisions, revistes, diaris, etc.

 

Darrera modificació el Dissabte, 15 abril 2017 12:26
Josep Maria Castells

Tinc 30 anys. Lleidatà d'arrels balaguerines. Sóc persona de solucions, urbanita, entusiasta i amb ambició. La meva passió és el periodisme, la sociologia, la filosofia i les ciències polítiques. Sóc emprenedor i activista sociocultural. M'interessaria poder participar en esdeveniments i mitjans de comunicació.

M'agrada la informàtica, el màrqueting, la política, el personal branding, les relacions públiques i les empreses. Els meus hobbies són tenir cura meves amistats, la ràdio, els restaurants, les tecnologies i la moda.

✅Tinc aspiracions en la meva vida i els meus valors o aptituds principals en el treball són la persistència després de l'objectiu, la capacitat d'automotivar, l'empatia, el treball en equip, entusiasme, creativitat i el #optimisme

✅El meu lema a la vida és OPTIMISME. Sí, sóc optimista. No sembla útil ser qualsevol altra cosa.
Tinc una actitud positiva davant la vida que m'omple de valor al meu i als altres.

✅Compto amb el títol de "Digital Màrqueting i Community Manager". Em considero una persona creativa, sincera, sana, esportista, persistent, ambiciosa, empàtica, perfeccionista i filantròpica.

✅He participat en "Espejo Público" d'Antena3, a Onda Cero a "Nits de ràdio", a la taula rodona de «Els mitjans locals en l'era global» l'any 2016 a Lleida. Finalista VII edició de Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
M'agradaria poder treballar en empreses audiovisuals i de periodisme com ara CCMA, Onda Cero, Grup Godó, CADENA SER, Grup Flaix, RTVE, Atresmedia, Mediaset, Grup Prisa i altres companyies d'humor, com El Terrat i Minoria Absoluta.

✅Em sento molt identificat amb multinacionals com Mediamarkt, Google, Facebook, Samsung, IBM, Amazon i Microsoft.

He estat vinculat en política però m'he adonat que el millor és la diversitat. És a dir: sé recollir la part bona de cada ideologia. He col·laborat amb entitats locals i ONG.

✅Las persones que més admiro són Bill Gates, Andreu Buenafuente, Pedro Sánchez, Sandra Golpe, Matías Prats, Marta Flich, Susanna Griso, Xavi Gabriel, Andreu Buenafuente, Sergi Domene, Marta López, Leo Garriga, Elon Musk i José Luis Cordeiro.
He publicat més de 500 articles en premsa de paper. Tinc 4 recomanacions professionals.


No ho dubti i contacti amb mi via MD o @oficialcastells des de Facebook, Twitter i Instagram. Acredito 4 recomanacions de professionals al meu perfil.
?WhatsApp de treball ➡️ 657.675.525
Estic actiu a Facebook, Twitter, Instagram i WhatsApp.

M' ajudes a fer realitat els meus somnis
Segueix-me @oficialcastells o contacta amb mi ara mateix!

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER