EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dilluns, 19 Juny 2017 15:12

Arriba un estiu màgic i ple d'emocions

Escrit per Laura Polo Dalfó

Arriba l'estiu i amb ell l'època de l'any on més ganes hi ha de tot. Creixen les ganes de sortir de casa, el desig d'anar a llocs nous on trobar-hi gent nova i noves experiències. Juntament amb les novetats que ens aporta l'estiu hi van lligades altes dosis de consumisme que creixen en el conegut com "turisme".
Molta gent afirma odiar l'estiu per la calor que s'empega a la pell i no els deixa estar. Altres diuen que la manca d'escola provoca que perdin la paciència amb els fills i que necessitin altre cop tornar a la rutina del setembre. Alguns estudiants aprofiten per realitzar alguna feina, la qual acostuma a estar mal pagada, per poder guanyar uns diners i aprofitar-los a l'estiu, renegant sobre la precarietat a la qual es veuen sotmesos i trobant a faltar la vida d'estudiant. No obstant això, i encara que ho neguin, aquestes persones no odien l'estiu, simplement, els hi agrada menys que a d'altres que l'esperen des del seu acabament.
Tot i això dóna alegria el fet de trobar persones optimistes que extreuen tot allò positiu del dolent que porta l'estiu. Ells i elles saben trobar la peça blanca de la part negra del ying-yang que esdevé qualsevol realitat. Amb l'estiu també arriben les vacances, vacances que no són de la mateixa durada per tots. Les vacances ens ajuden a reflexionar, no és necessari creuar un oceà per fer-ho, sinó simplement intentar allunyar-se una mica de tot per trobar-se a un mateix, trencar amb aquella rutina, que a vegades ens sembla que ens aporta estabilitat, per poder perdre'ns, perdre'ns per poder trobar-nos.
Quan arriba el final de l'estiu, en general, s'acostuma a estar decebut. Han acabat les setmanes on no se sabia per quin dia passàvem, han acabat les improvisacions i comença altre cop l'horari establert que durarà almenys 9 mesos. Tanmateix, aquest pessimisme col·lectiu que recorda al desastre del 98 s'ha d'oblidar i afrontar-lo amb les mateixes ganes amb les quals comencem tot allò que esperem que ens aportarà novetats, com l'estiu. Però de moment no cal pensar-hi, ara, 21 de juny arriba l'estiu, i amb ell l'època de l'any on més ganes hi ha de tot.

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER