EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dissabte, 05 Agost 2017 11:09

Un moviment de psiquiatres optimistes demana l'abolició d'aquesta branca de la medicina

Escrit per

Burstow és professora a la Universitat de Toronto, Canadà, on acaba de llançar la primera beca "antipsiquiatria" del món. En el seu treball com a psicoterapeuta, Burstow diu haver ajudat a centenars de "pacients amb fortes tendències suïcides".

Burstow és una figura prominent en el camp de l'antipsiquiatria. Segons declaracions de la professora a la BBC ho descriu com "un moviment tant de supervivents de la psiquiatria com de professionals que sostenen que la psiquiatria ha de ser abolida".

La psiquiatria convencional sosté que malalties mentals com desordre bipolar, depressió o esquizofrènia són el resultat de anormalitats biològiques , com desequilibris químics, que es combinen amb factors psicològics i socials. Aquest és també l'enfocament més comunament acceptat. Però el moviment "antipsiquiatria" qüestiona si les malalties mentals són en realitat malalties. Aquesta doctora creu que "tenim una pretensió massa absoluta del que és 'normal' ".

"Si el 99% de la gent que hi ha al món no són el que ells consideren 'normal', això beneficia els psiquiatres, perquè els assegura una clientela immensa", argumenta Burstow.

Aquest moviment nou també creu que els psiquiatres habitualment sobremediquen als seus pacients.

La majoria dels psiquiatres, però, continuen veient amb escepticisme aquest moviment. Segons Allan Young, qui presideix el Comitè Especial de Psicofarmacologia del Reial Col·legi de Psiquiatres, el moviment -que es va popularitzar per primera vegada en la dècada de 1970- acostuma a "encendre i esvair" en el temps.

Tota la informació la trobareu a:

http://www.bbc.com/mundo/noticias-40095602

Darrera modificació el Dissabte, 05 Agost 2017 11:21
Josep Maria Castells

Tinc 30 anys. Lleidatà d'arrels balaguerines. Sóc persona de solucions, urbanita, entusiasta i amb ambició. La meva passió és el periodisme, la sociologia, la filosofia i les ciències polítiques. Sóc emprenedor i activista sociocultural. M'interessaria poder participar en esdeveniments i mitjans de comunicació.

M'agrada la informàtica, el màrqueting, la política, el personal branding, les relacions públiques i les empreses. Els meus hobbies són tenir cura meves amistats, la ràdio, els restaurants, les tecnologies i la moda.

✅Tinc aspiracions en la meva vida i els meus valors o aptituds principals en el treball són la persistència després de l'objectiu, la capacitat d'automotivar, l'empatia, el treball en equip, entusiasme, creativitat i el #optimisme

✅El meu lema a la vida és OPTIMISME. Sí, sóc optimista. No sembla útil ser qualsevol altra cosa.
Tinc una actitud positiva davant la vida que m'omple de valor al meu i als altres.

✅Compto amb el títol de "Digital Màrqueting i Community Manager". Em considero una persona creativa, sincera, sana, esportista, persistent, ambiciosa, empàtica, perfeccionista i filantròpica.

✅He participat en "Espejo Público" d'Antena3, a Onda Cero a "Nits de ràdio", a la taula rodona de «Els mitjans locals en l'era global» l'any 2016 a Lleida. Finalista VII edició de Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
M'agradaria poder treballar en empreses audiovisuals i de periodisme com ara CCMA, Onda Cero, Grup Godó, CADENA SER, Grup Flaix, RTVE, Atresmedia, Mediaset, Grup Prisa i altres companyies d'humor, com El Terrat i Minoria Absoluta.

✅Em sento molt identificat amb multinacionals com Mediamarkt, Google, Facebook, Samsung, IBM, Amazon i Microsoft.

He estat vinculat en política però m'he adonat que el millor és la diversitat. És a dir: sé recollir la part bona de cada ideologia. He col·laborat amb entitats locals i ONG.

✅Las persones que més admiro són Bill Gates, Andreu Buenafuente, Pedro Sánchez, Sandra Golpe, Matías Prats, Marta Flich, Susanna Griso, Xavi Gabriel, Andreu Buenafuente, Sergi Domene, Marta López, Leo Garriga, Elon Musk i José Luis Cordeiro.
He publicat més de 500 articles en premsa de paper. Tinc 4 recomanacions professionals.


No ho dubti i contacti amb mi via MD o @oficialcastells des de Facebook, Twitter i Instagram. Acredito 4 recomanacions de professionals al meu perfil.
?WhatsApp de treball ➡️ 657.675.525
Estic actiu a Facebook, Twitter, Instagram i WhatsApp.

M' ajudes a fer realitat els meus somnis
Segueix-me @oficialcastells o contacta amb mi ara mateix!

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER