EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dilluns, 13 Novembre 2017 18:20

Bill Gates i Microsoft donaran 100 milions de dòlars per curar l'alzheimer

Escrit per Agències

El multimilionari cofundador de Microsoft Bill Gates invertirà 50 milions de dòlars en el Fons de Descobriment de Demència, que reuneix a la indústria i el govern per buscar tractaments per aquesta malaltia que afecta el cervell.

La inversió -que és personal i no forma part de la fundació filantròpica Bill & Melinda Gates- serà seguida per altres 50 milions de dòlars en empreses emergents que treballin en la investigació de l'Alzheimer, va dir Gates.

Amb una creixent quantitat de persones que pateixen Alzheimer i altres formes de demència, la malaltia està afectant cada vegada més financera i emocionalment a les persones ja que l'expectativa de vida és major, va dir Gates a Reuters en una entrevista.

"És un enorme problema, un creixent problema i l'escala de la tragèdia, fins i tot per a les persones que segueixen vives, és molt elevada", va afirmar.

Tot i dècades d'investigació científica, no hi ha un tractament que pugui desaccelerar la progressió de l'Alzheimer. Els medicaments actuals amb prou feines poden alleujar alguns dels símptomes.

No obstant això, Gates va dir que amb innovació enfocada i ben finançada, és "optimista" que puguin trobar-se tractaments, fins i tot si estan a una dècada de distància.

"Probablement prendrà 10 anys abans que noves teories siguin provades suficients vegades com per donar-los una alta possibilitat de tenir èxit. Així que és molt difícil arriscar una conjectura" sobre quan un medicament efectiu pugui ser desenvolupat, ha afegit.

"Espero que en els propers 10 anys tinguem medicaments poderosos, però és possible que no s'aconsegueixi", va dir.

 

 

Darrera modificació el Dilluns, 13 Novembre 2017 18:35

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER