EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dimarts, 06 Novembre 2018 20:20

Desenvolupen la senyal definitiva per trobar civilitzacions intel·ligents en la nostra galàxia Destacats

Escrit per

Fins ara parlar de vida extraterrestre o intel·ligent semblava una idea de bojos. Però ara ja no ho és perquè la NASA, diferents institucions i governs de gran prestigi a nivell mundial, entre ells la MIT estan ultimant projectes innovadors i capdavanters per a que algun dia tots la humanitat pugui contactar amb altres civilitzacions semblants a la que tenim aquí a la terra. Aquesta investigació segueix en vigor i el dia menys esperat podria haver una notícia optimista que generaria molt debat.

Si realment hi ha alguna civilització intel·ligent en la nostra galàxia, els serà molt difícil no veure el senyal que acaba de proposar un equip de científics de l'Institut de Tecnologia de Massachusetts (MIT).

En un article recent publicat a Astrophysical Journal , James Clark i Kerri Cahoy afirmen, en efecte, que amb la tecnologia làser d'avui en dia seria perfectament possible fabricar una balisa lluminosa prou potent com per cridar l'atenció a una distància de fins 20.000 anys llum . En altres paraules, seria l'equivalent galàctic a «tenir encesa la llum del porxo».

En l'article, que apareix sota la forma d'un estudi de viabilitat, Clark i Cahoy suggereixen que si un làser d'entre 1 i 2 megawatts de potència s'enfocara a través d'un telescopi d'entre 30 i 45 metres i es dirigís a l'espai, la combinació produiria un feix de radiació infraroja prou fort com per destacar fins i tot per sobre del Sol .

Un senyal així podria ser fàcilment detectada per eventuals astrònoms alienígenes que estiguessin observant el nostre sector de la galàxia, especialment si ho fessin des de sistemes solars propers , com el de Propera Centauri, a només 4,3 anys llum de distància, o el de TRAPPIST- 1, a 40 anys llum de la Terra i que alberga set exoplanetes, tres d'ells potencialment habitables.

Segons els investigadors, el senyal cridaria poderosament l'atenció de qualsevol observador extern. I si algú contestés es podria, a més, utilitzar el mateix feix de llum làser per enviar breus missatges a força de polsos, alguna cosa similar al codi Morse.

 

Darrera modificació el Dimarts, 06 Novembre 2018 20:31
Josep Maria Castells

Tinc 30 anys. Lleidatà d'arrels balaguerines. Sóc persona de solucions, urbanita, entusiasta i amb ambició. La meva passió és el periodisme, la sociologia, la filosofia i les ciències polítiques. Sóc emprenedor i activista sociocultural. M'interessaria poder participar en esdeveniments i mitjans de comunicació.

M'agrada la informàtica, el màrqueting, la política, el personal branding, les relacions públiques i les empreses. Els meus hobbies són tenir cura meves amistats, la ràdio, els restaurants, les tecnologies i la moda.

✅Tinc aspiracions en la meva vida i els meus valors o aptituds principals en el treball són la persistència després de l'objectiu, la capacitat d'automotivar, l'empatia, el treball en equip, entusiasme, creativitat i el #optimisme

✅El meu lema a la vida és OPTIMISME. Sí, sóc optimista. No sembla útil ser qualsevol altra cosa.
Tinc una actitud positiva davant la vida que m'omple de valor al meu i als altres.

✅Compto amb el títol de "Digital Màrqueting i Community Manager". Em considero una persona creativa, sincera, sana, esportista, persistent, ambiciosa, empàtica, perfeccionista i filantròpica.

✅He participat en "Espejo Público" d'Antena3, a Onda Cero a "Nits de ràdio", a la taula rodona de «Els mitjans locals en l'era global» l'any 2016 a Lleida. Finalista VII edició de Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
M'agradaria poder treballar en empreses audiovisuals i de periodisme com ara CCMA, Onda Cero, Grup Godó, CADENA SER, Grup Flaix, RTVE, Atresmedia, Mediaset, Grup Prisa i altres companyies d'humor, com El Terrat i Minoria Absoluta.

✅Em sento molt identificat amb multinacionals com Mediamarkt, Google, Facebook, Samsung, IBM, Amazon i Microsoft.

He estat vinculat en política però m'he adonat que el millor és la diversitat. És a dir: sé recollir la part bona de cada ideologia. He col·laborat amb entitats locals i ONG.

✅Las persones que més admiro són Bill Gates, Andreu Buenafuente, Pedro Sánchez, Sandra Golpe, Matías Prats, Marta Flich, Susanna Griso, Xavi Gabriel, Andreu Buenafuente, Sergi Domene, Marta López, Leo Garriga, Elon Musk i José Luis Cordeiro.
He publicat més de 500 articles en premsa de paper. Tinc 4 recomanacions professionals.


No ho dubti i contacti amb mi via MD o @oficialcastells des de Facebook, Twitter i Instagram. Acredito 4 recomanacions de professionals al meu perfil.
?WhatsApp de treball ➡️ 657.675.525
Estic actiu a Facebook, Twitter, Instagram i WhatsApp.

M' ajudes a fer realitat els meus somnis
Segueix-me @oficialcastells o contacta amb mi ara mateix!

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER