EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Diumenge, 03 Febrer 2019 12:47

Renta Bàsica: cobrar per existir Destacats

Escrit per

Mentre la classe obrera s'alegra i brinda amb cava, per la pujada del Salari Mínim Interprofessional a 900 euros, ha aparegut un grup d'intel·lectuals, les elits econòmiques de Silicon Valley i nombrosos professionals de diferents àmbits que prometen construir en menys d'una dècada una societat exemplar basada en els drets humans i la igualtat econòmica a través d'un "salari" incondicional pagat per l'estat a totes les persones que conformen la societat, fins i tot si no volen treballar. Aquest col·lectiu el conforma gent de totes les ideologies, tant de dretes com d'esquerres.

Crec que els ciutadans, rics i pobres, haurien de cobrar pel sols fet de ser ciutadans. Així ho reivindica la Xarxa Renda Bàsica a nivell estatal i la Xarxa Global de Renda Bàsica.

I això no només ho dic jo, sinó que hi ha nombrosos professionals de tots els sectors, polítics i economistes, famosos, celebrities, emprenedors i empresaris. Santiago Niño-Becerra ha afirmat que la renta bàsica estarà implantada abans de 2026 a tot Europa i diu que serà així perquè és necessària per evitar conflictes o revolucions.

Crec que els governs i tots els grups parlamentaris europeus haurien de fer pinya i acordar un pacte europeu per la renda mínima si no volen posar en perill la democràcia i el sistema actual.

A Europa i el món li fa falta de forma urgent, una manera nova i diferent d'entendre l'estat del benestar, cap a una major redistribució de la riquesa.

Alguns pensadors creuen que es tracta d'una utopia i una manera d'incentivar la ganduleria. El debat està servit.

Cal afegir també que segons un estudi de McKinsey Global Institute (MGI) , amb la participació d'experts del departament d'Economia d'Oxford i el Banc Mundial, va pronosticar que entre 400 i 800 milions de persones seran desplaçades dels seus llocs de treball el 2030 a causa a l'automatització, i gràcies a aquesta tendència els governs es veuran obligats a dur a terme la posada en marxa d'una renta bàsica d'entre 650 i 1.000 euros.
És important recordar que durant el transcurs de la societat els humans han estat capaços de suprimir l'esclavisme, el sufragi universal que eren utopies i es van dur a terme.
De moment no hi ha cap partit polític amb representació al Congrés de Diputats que defensi una renda bàsica universal i la jornada laboral de 15 hores que va pronosticar el prestigiós economista John Maynard Keynes però el debat hi és. Crec que a la vida tot és possible...

Darrera modificació el Diumenge, 03 Febrer 2019 13:00
Josep Maria Castells

Tinc 30 anys. Lleidatà d'arrels balaguerines. Sóc persona de solucions, urbanita, entusiasta i amb ambició. La meva passió és el periodisme, la sociologia, la filosofia i les ciències polítiques. Sóc emprenedor i activista sociocultural. M'interessaria poder participar en esdeveniments i mitjans de comunicació.

M'agrada la informàtica, el màrqueting, la política, el personal branding, les relacions públiques i les empreses. Els meus hobbies són tenir cura meves amistats, la ràdio, els restaurants, les tecnologies i la moda.

✅Tinc aspiracions en la meva vida i els meus valors o aptituds principals en el treball són la persistència després de l'objectiu, la capacitat d'automotivar, l'empatia, el treball en equip, entusiasme, creativitat i el #optimisme

✅El meu lema a la vida és OPTIMISME. Sí, sóc optimista. No sembla útil ser qualsevol altra cosa.
Tinc una actitud positiva davant la vida que m'omple de valor al meu i als altres.

✅Compto amb el títol de "Digital Màrqueting i Community Manager". Em considero una persona creativa, sincera, sana, esportista, persistent, ambiciosa, empàtica, perfeccionista i filantròpica.

✅He participat en "Espejo Público" d'Antena3, a Onda Cero a "Nits de ràdio", a la taula rodona de «Els mitjans locals en l'era global» l'any 2016 a Lleida. Finalista VII edició de Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
M'agradaria poder treballar en empreses audiovisuals i de periodisme com ara CCMA, Onda Cero, Grup Godó, CADENA SER, Grup Flaix, RTVE, Atresmedia, Mediaset, Grup Prisa i altres companyies d'humor, com El Terrat i Minoria Absoluta.

✅Em sento molt identificat amb multinacionals com Mediamarkt, Google, Facebook, Samsung, IBM, Amazon i Microsoft.

He estat vinculat en política però m'he adonat que el millor és la diversitat. És a dir: sé recollir la part bona de cada ideologia. He col·laborat amb entitats locals i ONG.

✅Las persones que més admiro són Bill Gates, Andreu Buenafuente, Pedro Sánchez, Sandra Golpe, Matías Prats, Marta Flich, Susanna Griso, Xavi Gabriel, Andreu Buenafuente, Sergi Domene, Marta López, Leo Garriga, Elon Musk i José Luis Cordeiro.
He publicat més de 500 articles en premsa de paper. Tinc 4 recomanacions professionals.


No ho dubti i contacti amb mi via MD o @oficialcastells des de Facebook, Twitter i Instagram. Acredito 4 recomanacions de professionals al meu perfil.
?WhatsApp de treball ➡️ 657.675.525
Estic actiu a Facebook, Twitter, Instagram i WhatsApp.

M' ajudes a fer realitat els meus somnis
Segueix-me @oficialcastells o contacta amb mi ara mateix!

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER