EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dissabte, 09 Març 2019 20:07

Els drets humans haurien de complir-se! Destacats

Escrit per EL MERCADAL

Els polítics, les entitats i les fundacions tenen reptes pendents. A dia d'avui encara existeix una estigma de la societat cap a certs col·lectius, com ara les persones amb  discapacitat mental o intel·lectual. Amb més voluntat de les diferents entitats i fundacions per tal millorar els seus serveis podrien produir-se canvis molt importants en la vida d'aquestes persones. 

Les institucions públiques haurien de destinar ajudes més generoses cap a entitats com ara l'Estel de Balaguer, l'escola Plançó, AREMI, Salut Mental de Ponent, Aspros, Aspid, La Torxa, ONCE, ACELL, Shalom, SIFU, ALLEM,Sant Joan de Déu, Acudam...

Aquestes entitats no haurien d'aplanar el cap, i demanar el que els pertoca desde fa temps, i insistir als nostres governants, de la gran importància del compliment dels drets humans de les persones amb algun tipus de discapacitat.

Es calcula que hi ha uns 650 milions de persones amb discapacitat a tot el món, és a dir el 10% de la població mundial. Aproximadament dues terceres parts viu en països en desenvolupament. En determinats països en desenvolupament, prop del 20% de la població general té alguna forma de discapacitat.

En total, les persones discapacitades constitueixen la minoria més nombrosa i desfavorida del món. A cada regió del món, a cada país, les persones amb discapacitat solen viure al marge de la societat, privats d'algunes de les experiències fonamentals de la vida. Tenen poques esperances d'anar a l'escola, obtenir una feina, adquirir casa pròpia, crear una família i criar els seus fills, socialitzar o votar. Segons les Nacions Unides, el 98% dels nens discapacitats dels països en desenvolupament no assisteix a l'escola, prop de la tercera part dels nens del carrer del món són discapacitats, mentre que la taxa d'alfabetització d'adults discapacitats representa per com a mínim un 3%, corresponent a les dones discapacitades un 1% en alguns països.

La Convenció sobre els drets de les persones amb discapacitat és la resposta de la comunitat internacional a la llarga història de discriminació, exclusió i deshumanització de les persones amb discapacitat. Una xifra rècord de països signar la Convenció i el seu Protocol , aprovats ambdós el 13 de desembre de 2006, que van entrar en vigor al maig de 2008.

Si necessita més informació i desitja conèixer el que fan les Nacions Unides per combatre la discriminació contra les persones amb discapacitat, premi aquí Disponible en anglès .

Darrera modificació el Dissabte, 09 Març 2019 20:37

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER