EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dimarts, 08 Octubre 2019 16:02

El món necessita un canvi: ens cal optimisme Destacats

Escrit per ACN

Els mitjans de comunicació avui es fan ressó de forma pessimista sobre l'alerta del FMI que pronostica una crisis d'abast mundial. Tant si estem immersos a una tercera guerra mundial com si no, el nostre mitjà continuarà sent el pioner en optimisme oferint la cara bona de la vida i de les persones.

El Fons Monetari Internacional (FMI) alerta d'una desacceleració "en gairebé el 90% del món" aquest any. En el seu primer discurs davant l'organització, la nova directora, Kristalina Georgieva, ha assegurat que el creixement caurà aquest any a la seva taxa més baixa des de principis de la dècada i ha admès que la situació econòmica és "complexa" i que les perspectives són "precàries". Per la directora de l'FMI, els conflictes comercials són una de les principals causes de la desacceleració. "Estan repercutint negativament", ha dit Georgieva, que ha avisat que "el creixement del comerç mundial s'ha pràcticament paralitzat" i ha apostat per "alliberar el potencial que ofereix el comerç per generar creixement".

Davant una rebaixa a la baixa per al 2019 i el 2020, la successora de Christine Lagarde ha insistit durant el seu discurs que "la clau és millorar el sistema, no abandonar-lo". Si la situació econòmica s'agreuja, la directora de l'FMI ha reclamat una resposta fiscal comuna.

Segons dades de l'FMI, la guerra aranzelària entre els Estats Units i la Xina implicarà una pèrdua de 700.000 milions de dòlars per a l'economia mundial per al pròxim any, xifra que representa prop d'un 0,8% del PIB global. Aquesta xifra suposa, ha dit Georgieva, tota l'economia suïssa.

Darrera modificació el Dimarts, 08 Octubre 2019 17:37

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER