EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dimecres, 09 Octubre 2019 16:59

Volkswagen: "Quan cali la idea que es podrà conduir 10.000 quilòmetres per 50 euros canviaran les tendències de consum" Destacats

Escrit per ACN
Fotos: Lluís Sibils Fotos: Lluís Sibils El president del Grup Volwswagen Distribució a l'Estat, Francisco Pérez, en la jornada organitzada per Fecavem sobre el present i el futur del sector de l'automoció

El vicepresident d'Anfac demana un "marc únic d'actuació" en les diferents regulacions contra el canvi climàtic

El president de Volkswagen Group Espanya Distribució, Francisco Pérez Botello, ha assegurat aquest dimecres, en referència a la implantació del vehicle elèctric en els pròxims anys, que quan els ciutadans comencin a ser conscients que "es podrà conduir 10.000 quilòmetres per 50 euros canviaran les tendències de consum". Pérez Botello ha posat com a exemple a l'arribada del dièsel dècades enrere quan només l'utilitzaven els transportistes i els taxistes. "Després, la gent el va relacionar amb un baix consum vam veure el 'boom del dièsel, passarà quelcom semblant", ha argumentat el directiu de Volkswagen que ha estat un dels ponents en la jornada de Fecavem 'Present i futur de l'automòbil". En el mateix debat, el vicepresident d'Anfac, Mario Armero, ha reclamat unitat tant en el sector per afrontar els canvis derivats de la descarbonització com un "marc únic d'actuació" contra el canvi climàtic davant la diversitat actual en funció del territori.
En aquest sentit, Armero ha criticat la diversitat de regulacions que hi ha ara a l'Estat i que la "confusió" que generada fins ara ha fet que, per exemple a Catalunya, les vendes dels vehicles més antics de deu anys hagi crescut un 20%. El vicepresident d'Anfac ha elogiat, d'altra banda, l'Ajuntament de Barcelona per utilitzar com a referència les etiquetes de la DGT en la futura Zona de Baixes Emissions (ZBE) que entrarà en vigor el pròxim 1 de gener.

El representant dels fabricants ha subratllat que actualment es poden comprar "cotxes excel·lents en innovació, tecnologia i a preus raonables" i ha insistit en la necessitat de dur a terme una "transició ordenada cap a la descarbonització". "Hem treballar més units tot el sector perquè separat pintem menys", ha reclamat Armero, qui també ha comentat que cal fer "un esforç de comunicació" i dirigir-se a l'administració amb "plantejaments raonables".

El vicepresident d'Anfac també ha llençat un missatge d'optimisme i ha demanat "no caure en l'alarmisme". Si bé ha admès un descens de les vendes d'un 4%, fins 1,2 milions d'unitats, i a fabricar-ne 2,8 milions, també ha ressaltat que el descens ha estat menor que en altres països europeus. "La indústria és resilient", ha assenyalat.

 

Darrera modificació el Dimecres, 09 Octubre 2019 17:02

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER