EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dijous, 31 Octubre 2019 16:30

Els espais verds de les ciutats tenen efectes beneficiosos sobre la salut mental, especialment en els homes Destacats

Escrit per ACN Barcelona

Un altre estudi detecta, a més, que passar més temps en aquestes àrees s'associa amb més minuts d'activitat física

Els espais verds de les ciutats tenen efectes beneficiosos sobre la salut mental, especialment en el cas dels homes. És el resultat d'un estudi publicat a la revista 'Environment International' que va analitzar l'estat emocional de 370 persones durant set dies consecutius. La recerca detecta una "relació positiva" entre l'estat d'ànim i la visita als espais verds, segons Michelle Kondo, primera autora de l'estudi. Una relació, afegeix, que varia en funció de l'edat, el gènere i la ciutat de residència. També s'ha vist que l'exposició a espais verds té un efecte més important quan es tracta de visites de deu minuts, en comparació amb les de trenta. Podria significar que la immediatesa és un element "important" per a les respostes emocionals.

Aquestes són les conclusions d'un estudi de l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), entitat que n'ha liderat un altre de les mateixes característiques, publicat igualment a 'Enviroment International', que, prenent de mostra quatre ciutats europees –Barcelona, Stoke-on-trent al Regne Unit, Doetinchem als Països Baixos i Kaunas a Lituània- determina que el fet de percebre més verdor, passar més temps en àrees verdes i considerar-les importants per a les activitats relacionades amb la salut s'ha associat amb més minuts d'activitat física. En concret, per cada punt positiu atorgat en aquesta categoria, s'ha detectat un increment de 19 minuts d'exercici.

De la mateixa manera, les puntuacions altes per a la qualitat del paisatge urbà, la verdor percebuda, la satisfacció amb els espais i la importància que se li atorga respecte al fet de desenvolupar activitats relacionades amb la salut es van associar també amb una freqüència major de contactes socials amb el veïnat.

D'acord amb els resultats, entre les quatre ciutats estudiades Barcelona és la que té menys verdor. En concret, i segons indiquen els treballs, només el 49,3% dels participants de Barcelona compten amb un espai verd a menys de 300 metres de la seva llar, en comparació amb el 99,9% dels participants de Doetinchem.

A més, els participants de Barcelona van ser els menys satisfets pel que fa a la qualitat i la quantitat dels espais verds, mentre que, a Kaunas, la puntuació més baixa la va obtenir la satisfacció respecte al manteniment i la seguretat.

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER