EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dilluns, 02 Març 2020 17:46

L'FMI i el Banc Mundial es conjuren per combatre "la tragèdia humana i el repte econòmic" del coronavirus Destacats

Escrit per ACN
Foto:ACN Foto:ACN

Les dues entitats mostres "atenció especial" als països pobres amb sistemes sanitaris més dèbils

El Fons Monetari Internacional (FMI) i el Banc Mundial (BM) han anunciat que sumen esforços per combatre "la tragèdia humana i el repte econòmic" que suposa el coronavirus. Les dues entitats han assegurat en un comunicat conjunt que utilitzaran els instruments disponibles "de la manera més àmplia possible". Aquests instruments, han especificat, inclouen finançament d'emergència, assessorament i assistència tècnica. En particular, facilitaran el "finançament ràpid" per "ajudar" els països a respondre "a un rang ampli de necessitats". En aquest sentit, FMI i BM consideren "crucial" per contenir l'avenç del virus "i qualsevol brot futur" que els diferents països augmentin els controls sanitaris i els sistemes de resposta.

"Estem activament compromesos amb les institucions internacionals i les autoritats dels països, amb atenció especial als països pobres, on els sistemes sanitaris són més dèbils i la gent és més vulnerable", han afirmat.

També han considerat que la cooperació internacional és "essencial" per afrontar l'impacte sanitari i econòmic del coronavirus i han assegurat que estan "plenament compromeses" per proveir el suport "que la gent dels països membres esperen de nosaltres".

L'FMI ha concretat que els instruments dels quals disposa per ajudar els països a afrontar la crisi del coronavirus són el finançament d'emergència, en virtut del qual es poden concedir crèdits amb gran rapidesa. Per exemple, el 2016 l'Equador va accedir a aquesta eina per afrontar els desastres causats per "un dels terratrèmols més grans en dècades" al país.

També pot modificar les línies de crèdit existent per afrontar les necessitats urgents que sorgeixin a causa del coronavirus. Guinea, Libèria i Sierra Leone es van acollir a aquest instrument l'any 2014 per combatre el brot d'Ebola.

Una altra eina de la qual disposa l'FMI és la subvenció per alliberar de deute els països més pobres i vulnerables, que també es va fer servir en el cas de la crisi de l'Ebola.

Finalment, l'FMI també pot proveir suport establint noves condicions del deute existent.

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER