EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Diumenge, 15 Març 2020 19:52

L'exèrcit comença a fer reconeixements previs a Madrid, València, Sevilla, Saragossa i altres ciutats espanyoles Destacats

Escrit per ACN

La Unitat Militar d'Emergències comença a fer reconeixements previs en aquelles zones on té desplegats contingents, com és a Madrid, València, Sevilla, Saragossa, Lleó, les Palmes i Santa Cruz de Tenerife, en concret en les àrees on pot haver major risc de propagació del virus. La UME fa aquests reconeixements a l'espera de la reunió de coordinació amb el Ministeri de l'Interior. A més, ha activat metges militars en reserva i està incrementant l'elaboració de solució desinfectant i altres medicaments genèrics. La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha presidit una reunió de coordinació sobre les mesures que implementaran les Forces Armades. S'ha acordat activar un comandament únic, que serà el cap de l'Estat Major de la Defensa.

Aquest comandament integrarà les capacitats operatives, sanitàries, logístiques i d'infraestructura pertanyents a la UME, la Inspecció General de Sanitat i l'estructura operativa dels exèrcits i l'Armada

El decret d'estat d'alarma aprovat pel govern espanyol preveu sancions en cas d'incompliment o resistència a les ordres de les autoritats. Fonts del Ministeri de l'Interior han explicat que no s'ha creat cap sanció específica per l'estat d'alarma , sinó que els agents tindran les mateixes eines que aplicaven fins ara, i aplicaran els principis de "proporcionalitat" i "aplicació gradual". Les eines són la llei de seguretat ciutadana, també coneguda com a 'llei mordassa', i el codi penal. La primera té un règim sancionador que pot anar dels 100 euros en infraccions lleus als 600.000 en els més greus. Pel que fa al codi penal, preveu penes de presó d'1 a 4 anys de presó en cas d'atemptat contra l'autoritat, resistència i desobediència.

La Llei de seguretat ciutadana preveu sancions d'entre 30.000 i 600.000 en infraccions greus, com ara la celebració d'espectacles públics que estiguin prohibits; de 600 a 30.000 euros en infraccions greus, com ara la desobediència o resistència a l'autoritat; i de 100 a 600 euros en les infraccions lleus.

El Ministeri de l'Interior ha emès aquest diumenge una ordre en la que estableix les pautes d'actuació dels cossos policials a les seves ordres per combatre la crisi del coronavirus, inclosos els Mossos d'Esquadra. En aquesta ordre s'hi preveuen sancions per "incompliment o resistència a les ordres de l'autoritat", però fonts del Ministeri remarquen que ni a l'ordre ni al decret aprovat es creen unes sancions específiques per l'estat d'alarma.

Els militats, agents de l'autoritat

D'altra banda, el decret aprovat pel govern espanyol també preveu que els membres de les forces armades passin a tenir caràcter d'agents de l'autoritat.

 

Darrera modificació el Diumenge, 15 Març 2020 20:02

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER