EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dissabte, 27 Febrer 2016 16:59

El PSC es mostra disposat a fer un referèndum per fer possible l'encaix entre Catalunya i Espanya

Escrit per EL MERCADAL
Valorar aquest article
(0 vots)
Moment de les votacions Moment de les votacions

El Primer Secretari del PSC i el President i Primer Secretari de la Federació de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran han votat avui a Lleida en la consulta sobre l’acord de governabilitat
El Primer Secretari del PSC, Miquel Iceta, ha afirmat que “donat que alguns acords per fer possible la investidura no estan encara sobre la taula, la consulta d’avui és un aval a l’esforç de Pedro Sánchez per assolir un canvi a un govern de reformes i de progrés a Espanya”. Iceta, que ha votat avui a Lleida acompanyat del Primer Secretari de la Federació, Àngel Ros, ha fet una crida a que “molts dels que avui votem sí ho fem pensant en possibles acords que se sumin i facin possible la investidura de Pedro Sánchez” i ha afegit que “espero que fins al darrer moment seguirem intentant arribar a acords també amb forces com Podemos, Compromís, IU o PNB”.
El dirigent socialista ha recordat que “un acord amb el PP és impossible; Comitè Federal del PSOE del 28 de desembre va prendre una resolució en que diu que nosaltres no donarem suport ni a Mariano Rajoy ni cap altre candidat del PP, per tant ens correspon construir l’alternativa, que és el que estem fent”. Iceta ha posat en valor que “Pedro Sánchez ha demostrat abastament una gran capacitat de diàleg, negociació i pacte, i esperem de la intel·ligència, la generositat i el sentit de progrés d’altres forces polítiques per completar una majoria que faci possible en primera o segona votació la investidura de Pedro Sánchez”.
Per la seva banda, el President del PSC i Primer Secretari de la Federació del PSC de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran, Àngel Ros, ha afirmat que “estem en un moment de paràlisi del Govern de Catalunya, però alhora d’esperança i il·lusió per tenir un Govern de canvi i progrés a Espanya”. En la seva intervenció al Consell de Federació, Ros ha destacat que “en clau catalana, els actuals dirigents haurien de veure que tenim l’opció de tenir un President del Govern espanyol capaç de restablir el diàleg amb Catalunya”.
En aquest sentit, ha dit, “hi ha l’esperança institucional per Catalunya de tenir un govern de diàleg i disposat a fer un referèndum per fer possible l’encaix constitucional entre Catalunya i la resta d’Espanya” i ha afegit que “l’acord entre PSOE i Ciutadans recull elements de recuperació econòmica per a tothom, priorització de polítiques socials i la reforma constitucional i recuperació del diàleg amb Catalunya”. Finalment, Ros ha apuntat que “haurem de veure si formacions com Podemos, o CiU o ERC prioritzen l’interès dels ciutadans o mantenen una visió partidista d’impedir un Govern Socialista i assumir el risc, llavors, de mantenir el Govern de Rajoy”.

Llegir 5637 vegades Darrera modificació el Dissabte, 27 Febrer 2016 17:07

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER