EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Divendres, 04 Març 2016 20:54

El Parlament aprovarà una renda mínima garantida de 569 euros/mes per persona el proper dimecres 9 de març

Escrit per EL MERCADAL
Valorar aquest article
(0 vots)

Catalunya viu una situació d'emergència social. Un 26% de la població es troba en risc d'exclusió, el que vol dir gairebé 2.000.000 de catalans i catalanes.

A Catalunya hi ha 208.700 famílies sense ingressos, 480.000 infants es troben en risc de pobresa, es produeixen 43 desnonaments cada dia mentre hi ha 480.000 pisos buits i un 10% dels catalans que sí tenen habitatge no poden escalfar casa seva per culpa de la pobresa energètica.

Davant aquesta realitat cal actuar de forma urgent. S’estan vulnerant els drets humans fruit de decisions polítiques, i la ciutadania no pot esperar. És per això que el proper dimecres 9 de març, i a iniciativa de Catalunya Sí Que es Pot i el PSC, el Parlament celebrarà un ple extraordinari sobre emergència social. Un ple al qual la formació de Lluís Rabell i la de Miquel Iceta (PSC),  portarà un pla de xoc amb diverses mesures per evitar que ningú quedi enrere: aprovar la renda garantida de ciutadania per assegurar un mínim de 569€/mes per persona, garantir una beca menjador per a tots els nens i nenes que ho necessitin, complir la llei d’habitatge que preveu mecanismes de 2ona oportunitat (reestructuració del deute i lloguer social), fer que les subministradores d’aigua, llum i gas compleixin la llei i cobreixin les despeses de les famílies en risc d’exclusió social, derogar el copagament en dependència. Podria ser que aquest pla de xoc tingués el suport unánime de tots els partits polítics del parlament.

Llegir 5548 vegades Darrera modificació el Divendres, 04 Març 2016 21:57

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER