EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dimarts, 25 Octubre 2016 10:00

El PSC vol que l'Arxiu Comarcal de l’Alta Ribagorça sigui exemplar

Escrit per
Valorar aquest article
(0 vots)

El Grup Parlamentari Socialista insta la Generalitat a suspendre el projecte a l’Ajuntament Vell del Pont de Suert i estudiï una ubicació alternativa
El diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament, Òscar Ordeig, ha explicat avui que “donem suport al col·lectiu que defensa un Arxiu Comarcal digne per l’Alta Ribagorça, pel que demanem un edifici que reuneixi les condicions necessàries per aquest equipament”. Per això, ha dit, “el grup parlamentari socialista hem registrat una Proposta que garanteixi la suspensió del projecte de rehabilitació de l’Ajuntament Vell de Pont de Suert i s’estudiï una ubicació alternativa per crear un Arxiu Comarcal funcional i atractiu on dipositar amb garantia el patrimoni documental de la comarca”.
Ordeig ha recordat que “fa vuit anys es va redactar un primer projecte però la situació econòmica del país no ha permès enllestir-lo fins l’any passat, assignant-hi una nova parcel·la”. “Un projecte que l’Ajuntament de Pont de Suert i el Departament de Cultura van desestimar, decidint ubicar l’Arxiu a l’Ajuntament Vell del municipi; tot plegat sense consultar-ho ni al Consell Comarcal ni la resta d’ajuntaments de la comarca”. A més, ha dit, “els estudis fets pel mateix Departament de Cultura i el mateix coordinador general d’Arxius, Enric Cobo, han conclòs que el projecte de rehabilitació de l’Ajuntament Vell és inviable”; I és que les necessitats arxivístiques de la comarca requereixen d’un espai quasi tres vegades superior al de l’antic consistori.
En la mateixa línia, el Primer Secretari del PSC a Pont de Suert, Miquel Solanes, ha explicat que “en una reunió celebrada la setmana passada al Consell Comarcal, i desprès de la oposició del grup d'experts format per historiadors, arquitectes i professionals de la cultura, de la agrupació local del PSC i del grup municipal de Compromís-PM així com polítics i experts independents, a proposta del Sr. Josep Borrell, delegat de Cultura,  vam consensuar establir en poques setmanes una nova reunió on cada part aportaria els seus tècnics i es convidaria altres experts intermediaris  i independents que aportessin també la seva opinió”. Solanes ha afirmat que “si el projecte actual d’ubicar l’Arxiu Comarcal a l’Ajuntament Vell de Pont de Suert ja apunta que requerirà d’un altre edifici per manca de capacitat i les conclusions indiquen problemes d’estructura,
seguretat i accessibilitat, és preferible esperar un temps i aprovar un projecte en un edifici idoni” i ha conclòs que “després de tants anys d’esperar per disposar d’un Arxiu Comarcal a l’Alta Ribagorça, no ens podem precipitar i fer-lo malament d’entrada; si cal esperar un any més, esperarem, però reclamem al Govern que el futur Arxiu es faci amb totes les garanties pel patrimoni de la comarca i atractiu pels usuaris”.

Llegir 5702 vegades
Josep Maria Castells

Tinc 30 anys. Lleidatà d'arrels balaguerines. Sóc persona de solucions, urbanita, entusiasta i amb ambició. La meva passió és el periodisme, la sociologia, la filosofia i les ciències polítiques. Sóc emprenedor i activista sociocultural. M'interessaria poder participar en esdeveniments i mitjans de comunicació.

M'agrada la informàtica, el màrqueting, la política, el personal branding, les relacions públiques i les empreses. Els meus hobbies són tenir cura meves amistats, la ràdio, els restaurants, les tecnologies i la moda.

✅Tinc aspiracions en la meva vida i els meus valors o aptituds principals en el treball són la persistència després de l'objectiu, la capacitat d'automotivar, l'empatia, el treball en equip, entusiasme, creativitat i el #optimisme

✅El meu lema a la vida és OPTIMISME. Sí, sóc optimista. No sembla útil ser qualsevol altra cosa.
Tinc una actitud positiva davant la vida que m'omple de valor al meu i als altres.

✅Compto amb el títol de "Digital Màrqueting i Community Manager". Em considero una persona creativa, sincera, sana, esportista, persistent, ambiciosa, empàtica, perfeccionista i filantròpica.

✅He participat en "Espejo Público" d'Antena3, a Onda Cero a "Nits de ràdio", a la taula rodona de «Els mitjans locals en l'era global» l'any 2016 a Lleida. Finalista VII edició de Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
M'agradaria poder treballar en empreses audiovisuals i de periodisme com ara CCMA, Onda Cero, Grup Godó, CADENA SER, Grup Flaix, RTVE, Atresmedia, Mediaset, Grup Prisa i altres companyies d'humor, com El Terrat i Minoria Absoluta.

✅Em sento molt identificat amb multinacionals com Mediamarkt, Google, Facebook, Samsung, IBM, Amazon i Microsoft.

He estat vinculat en política però m'he adonat que el millor és la diversitat. És a dir: sé recollir la part bona de cada ideologia. He col·laborat amb entitats locals i ONG.

✅Las persones que més admiro són Bill Gates, Andreu Buenafuente, Pedro Sánchez, Sandra Golpe, Matías Prats, Marta Flich, Susanna Griso, Xavi Gabriel, Andreu Buenafuente, Sergi Domene, Marta López, Leo Garriga, Elon Musk i José Luis Cordeiro.
He publicat més de 500 articles en premsa de paper. Tinc 4 recomanacions professionals.


No ho dubti i contacti amb mi via MD o @oficialcastells des de Facebook, Twitter i Instagram. Acredito 4 recomanacions de professionals al meu perfil.
?WhatsApp de treball ➡️ 657.675.525
Estic actiu a Facebook, Twitter, Instagram i WhatsApp.

M' ajudes a fer realitat els meus somnis
Segueix-me @oficialcastells o contacta amb mi ara mateix!

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER