EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dimarts, 31 Octubre 2017 20:55

Millo diu a Puigdemont que es respectarà el resultat del 21-D

Escrit per ACN Barcelona
Valorar aquest article
(0 vots)
foto:ACN foto:ACN
El delegat del govern espanyol a Barcelona, Enric Millo, ha replicat al president Carles Puigdemont que és "obvi" que es respectaran els resultats del 21-D però ha alertat que el nou Parlament que es constitueixi ha de ser "respectuós amb la legalitat". Millo ha respost així Puigdemont des de Barcelona, on ha estat l'encarregat de fer la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que s'ha celebrat a Madrid. El delegat ha dit que li resultava "xocant" que sigui "l'únic president que s'ha saltat la legalitat" qui pregunti si es respectaran els resultats electorals i ha afirmat que la qüestió "es contesta per si sola" ja que així s'ha fet sempre. D'altra banda, ha dit que les paraules de Puigdemont des de Brussel·les formen part del "serial de declaracions insòlites" a que ha afirmat que els té acostumats darrerament i ha afegit que es queda amb el "reconeixement" per part de Puigdemont de les eleccions "democràtiques" del 21-D.
Millo ha assegurat que és una "cosa obvia" que es respectaran els resultats electorals del 21-D perquè així s'ha fet en tots els comicis que s'han celebrat en els darrers 40 anys. "Sempre s'han respectat els resultats de les eleccions que s'han produït a Catalunya i la resta d'Espanya", ha declarat. En aquest sentit, ha dit que "totes les idees són legítimes sempre que s'adeqüin a la legalitat vigent" i ha afirmat que tots els partits "tenen dret a presentar-se" però que s'han de comprometre a desenvolupar els seus projectes "d'acord amb la legalitat vigent".
 
El delegat ha assegurat que no farà un judici previ de quins seran els resultats electorals i ha remès a que serà després de les eleccions quan es constituirà un parlament "democràtic" que escollirà president i es formarà govern "atenent al marc democràtic vigent". Més enllà de replicar Puigdemont sobre els resultats electorals, Millo ha destacat que el més important de les seves paraules des de Brussel·les és que "assumeix i reconeix les eleccions autonòmiques legals i democràtiques" el 21-D.D'altra banda, ha confiat que Puigdemont compareixerà davant l'Audiència Nacional el proper dijous perquè "ningú se situarà per sobre de la llei" i tothom "complirà amb el seu deure de col·laborar qual se'l requereixi per la justícia".
 
Aprovat el decret de mesures complementàries Millo ha anunciat també que el Consell de Ministres ha aprovat el decret de mesures complementàries a la convocatòria de les eleccions del 21-D. Aquest decret dicta les normes que han de regir els comicis i que seran publicades tant al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) com al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC). El decret concreta els terminis, regula les gratificacions i indemnitzacions que rebran les persones que participin al procés, les sancions, determina el personal col·laborador i estableix els canals de comunicació i informàtics, entre d'altres. Tots els departaments funcionen "amb total normalitat".
 
El delegat del govern espanyol ha iniciat la roda de premsa fent referència a l'"excepcionalitat" del moment que ha fet que sigui ell l'encarregat de fer la roda de premsa del Consell de Ministres des de Barcelona. Més enllà d'això, ha assegurat que en els primers dies després de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola tots els departaments de la Generalitat "estan funcionant amb total normalitat". Ha destacat també i ha agraït la "professionalitat i col·laboració de tots els funcionaris" de la Generalitat.
Llegir 1569 vegades Darrera modificació el Dimarts, 31 Octubre 2017 21:04

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER