EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dijous, 24 Gener 2019 20:25

Postius:" A Lleida li fa falta un canvi que posi punt i final a quaranta anys de governs socialistes" Destacats

Escrit per PDECAT Lleida
Valorar aquest article
(0 vots)

El grup municipal del PDeCAT presentarà una proposta de resolució a la propera comissió d’Urbanisme per exigir la rescissió del conveni signat entre la Paeria i els representants d’Eurofund Parc Lleida per al desenvolupament del sector SUR-42 a Torre Salses, on s’havia anunciat el desenvolupament d’un parc de mitjanes superfícies comercials. Davant la constatació que el projecte “Go Shopping Lleida” que ha transcedit als mitjans de comunicació preveu la inclusió de botigues i altres equipaments que no s’ajusten al que s’havia explicat a la ciutadania, a les associacions de comerciants i a les patronals, es reclama la seva paralització immediata.

El president del grup municipal, Toni Postius, considera que l’alcalde “no pot dir que el projecte que hem vist aquesta setmana li sigui desconegut”. “Si Eurofund planteja això és perquè la modificació urbanística que va impulsar Fèlix Larrosa com a regidor d’urbanisme amb el suport del tripartit del 155 ho permet i no es va incloure cap clàusula que ho eviti”, assegura Postius que, per tant, considera que “ara no val a al·legar desconeixement o sorpresa davant el projecte presentat ni descarregar la responsabilitat en la Generalitat perquè l’única administració competent per poder determinar quins usos es donen a una zona concreta de la ciutat és l’ajuntament”.

El sector SUR-42 només podia acollir equipaments de caràcter residencial abans de la modificació parcial que va permetre el canvi d’usos que fa que ara sí que s’hi puguin instal·lar equipaments amb format de centre comercial. Postius sosté que la modificació es va fer “en contra del criteri de les patronals, associacions de comerciants i de bona part de la societat lleidatana i que només responia a interessos privats”. “Ja vam alertar que els perjudicis per a la ciutat podien ser importants si s’acabava desenvolupant un centre comercial, i ara constatem que és precisament això el que es pretén impulsar”.

Toni Postius planteja que “si Eurofund ha actuat de mala fe” presentant un projecte diferent al d’un parc de mitjanes, “l’alcalde ha de paralitzar de forma immediata la tramitació d’aquest expedient i rescindir el conveni que va signar tot just fa un mes amb els promotors”. “Aquell dia el vam veure molt somrient i abraçant-se amb ells; ara resulta molt sorprenent que al·legui desconeixement del projecte que volien impulsar”, ha senternciat.

Per Postius, aquesta situació “posa en evidència que a la ciutat de Lleida li fa falta un canvi que posi punt i final a quaranta anys de governs socialistes i a una etapa en que s’han posat els interessos privats d’empreses ubicades en paradisos fiscals per davant de l’interès general de la ciutat” i ha defensat que el model comercial per Lleida “ha de permetre tenir un teixit comercial proper a tots els barris i que els equipaments comercials que vulguin venir vagin allà on, com a ciutat, ens interessi que s’instal·lin i no en zones com la de Torre Salses que tenen un pur afany especulatiu”. L’aposta prioritària de Postius “continua sent el desenvolupament del Pla de l’Estació perquè és una zona estratègica que ens permetrà dinamitzar la part de Pardinyes més propera a l’estació, la Rambla de Ferran, Príncep de Viana i el barri de Noguerola, a més de completar el cobriment de les vies i la instal·lació de la nova estació d’autobusos”.

Llegir 1141 vegades Darrera modificació el Dijous, 24 Gener 2019 20:44

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER