EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dijous, 25 abril 2019 10:41

CANDIDAT DE LA SETMANA: Xavier Palau Altarriba: entusiasta, emprenedor, senzill i lleidatà Destacats

Escrit per EL MERCADAL
Valorar aquest article
(0 vots)

El meu nom és Xavier Palau Altarriba, tinc 33 anys i vaig néixer un 24 de novembre.

Vaig realitzar els meus estudis d'educació primària i secundària en el Col·legi dels Germans Maristes de Lleida, on a més em vaig formar tant a nivell humà com a cristià. Posteriorment, em vaig llicenciar en Dret a la Universitat de Lleida, encara que un curs el vaig estudiar a la Universitat Autònoma de Madrid, gràcies a una beca.

Als 21 anys, quan vaig finalitzar els meus estudis universitaris, vaig començar pràctiques com a passant en un despatx d'advocats de Lleida. En aquell moment, compaginava aquesta feina de matins, amb el Màster de l'Advocacia, a les tardes. Al cap de dos anys, vaig començar a gestionar el meu propi despatx d'advocats a Lleida, convertint-me en autònom i professional per compte propi. En aquest mateix any, vaig començar la meva tesi doctoral a la Universitat de Lleida i als 28 anys em van nomenar doctor.

Ja han transcorregut 10 anys des de llavors. Ara, a més, imparteixo classes en diferents matèries a la universitat i sóc formador d'opositors de justícia. Així mateix, sóc l'advocat del Col·legi d'Agents Comercials de Lleida i de l'Associació de Veïns del barri de la Bordeta de Lleida, entre d'altres. Simultàniament sóc conseller del Departament de Ciències Jurídiques de l'Institut d'Estudis Ilerdencs de Lleida, on organitzo i imparteixo cursos i conferències.

  1. Administració local transparent/Creació de comissions de transparència. Especial rellevància en oferir informació publica i transparent relativa a obres públiques, adjudicacions, contractacions, licitacions, normativa vigent,..

Control, seguiment acurat i exhaustiu dels Pressupostos locals, No a l’endeutament.

Gestió basada en l’eficàcia i l’eficiència. Gestió dels Recursos Humans mitjançant convocatòries públiques basades en els principis de mèrits i capacitats. Informació i transparència al ciutadà.

Pàgines web de la Paeria segures i interactives.

Atenció ciutadana descentralitzada, per exemple una vegada a la setmana atenció des dels centres cívics de cada barri, per qualsevol tràmit, atenció, informació,..

  1. Seguretat Ciutadana: Augment notable de places d’agent de la GUB, així com convocatòries de promocions verticals dins d’aquest cos policial. Vetllar pels seus equipaments, manteniment de vehicles,.. Coordinació amb la resta de cossos i forces de seguretat de l’ Estat i estreta vinculació amb els agents cívics. Respecte aquests darrers promocionar-los com a figures professionals instaurades i de permanència.
  2. Creació d’una Regidoria de la Família. Actuacions dirigides i adreçades a les famílies. Impartir de tallers educatius i formatius. Impuls del Servei Materno Infantil. Actuacions en benefici de tot tipus de realitats familiars, incloses les famílies monoparentals i nombroses. Sensibilització i promoció dels acolliments familiars a Lleida, com a mesures de protecció pels infants i d’evitació de mesures que comportin la institucionalització.

Vetllar per una major dotació de recursos humans i materials als Serveis Socials bàsics o d’atenció primària i els d’atenció especialitzada: en matèria d’infància i gent gran.

Per la gent gran; Centres residencials als barris de Pardinyes i Cappont. Instaurar el projecte de pisos tutelats en diferents barris per gent gran més autònoma, així com la posta en marxa del servei d’acompanyament per pal·liar els efectes negatius de la gent gran que viu en solitud.

Seguiment i registre acurat del servei de teleassistència domiciliària i del servei de menjar sobre rodes, a l’abast de tothom que ho necessiti.

Seguiment i supervisió de les empreses que presenten serveis d’atenció domiciliària adreçats majoritàriament a persones amb autonomia minvada i/o amb un grau de dependència reconegut. Volem assegurar que aquest treball sigui prestat per professionals experts i acreditats.

Instaurar punts urbans ( i no al polígon o extraradis que fan difícil el seu accés i recollida) per la recollida d’aliments procedents de la UE per les famílies més necessitades.

Creació de la Fira del Talent, des de totes les vessants i disciplines, aportació de coneixements, art, cultura, productes i serveis,... Altres: Saló del còmic i la Robòtica.

Novetat: un nou museu: Museu Gitano, al barri de la Mariola de Lleida.

Molt important: Reivindiquem la Seu Vella com a patrimoni de la Humanitat.

Oferir més oferta cultural i accessible a tothom.

Foment de l’esport base i a Les Basses la creació d’un centre esportiu d’alt rendiment.

Posta en marxa d’art a l’aire lliure a la nostra ciutat, escultures a parcs, jardins, rotondes,..

Lleida com a escenaris de pel·lícules, vídeos musicals,.. projecció i portes obertes a l’àmbit nacional i internacional.

Programes de festes majors amplis, diversos i inclusius i amb la suficient diversitat d’actes, actuacions, activitats i estils de música, de forma que tothom senti seva la Festa Major, assolint una major participació.

Aquest any ha estat Cervera, la capital de la cultura catalana, el meu propòsit és que aquest proper amb el PP; Lleida esdevingui la nova Capital de la cultura catalana.

  1. Treball en xarxa i establir canals de comunicació amb les AAVV de cadascun dels barris de Lleida. Aposta pel Teixit associatiu i el treball comunitari.

Respecte cadascun dels barris de Lleida, tenim una sèrie de propostes i millores.

Lleida ciutat de respecte i de convivència. A la Paeria assegurem la presència i creença ferma amb les banderes que ens identifiquen: la Espanyola, la Senyera i la de Lleida.

Potenciar la mediació com l’eina prioritària en la resolució de conflictes, inclosos els veïnals i d’altres. Posta en marxa també del servei de mediació intercultural.

Donar continuïtat als acolliments d’infants, per exemple, sahrauís.

Reforçar l’atenció psicosocial i d’assistència jurídica gratuïta del Servei d’ Atenció a la Dona.

Una major difusió de totes les associacions, entitats, fundacions,.. de la nostra ciutat, de la seva tasca i finalitat.

6. Apostem per la petita i mitjana  empresa. Això no va renyit amb les grans superfícies, ja que aquestes també ofereixen llocs de treball. Amb la qual cosa ambdós poden ser compatibles, si del que es tracta és de generar ocupació i riquesa (comerç).

Generar ocupació amb especial atenció a col·lectius desfavorits i/o amb risc d’exclusió social, com són aquells amb algun tipus de discapacitat, els quals podrien quedar exclosos del mercat de treball degut a l’augment que recentment s’ha produït del SMI.

Llibertat empresarial. Ajuts per la posta en marxa de negocis, i en especial a emprenedors. Altrament, impuls també al teletreball.

El Parc Científic com un referent d’innovació i tecnologia, amb possibilitat d’ampliar i diversificar la seva tasca. Lleida pionera en camps d’investigació.

Lleida com a punt clau, gràcies a la xarxa ferroviària i línies d’alta velocitat que permeten la connexió amb altres ciutats. Això esdevé un factor significatiu pel turisme, comerç, ocupació,..

Posta en marxa, amb freqüència d’un cop al mes, almenys inicialment, del mercat a la zona de copa d’ Or de Lleida, un dia entre setmana (no coincident ni amb dijous ni dissabte). A més de donar continuïtat a les ubicacions ja actuals: mercat del dijous a la zona del camp d’esports i el del dissabte a  Pardinyes.

            Dinamitzar i donar empenta als mercats municipals.

7. L’educació l’hem d’entendre tant des de la vessant més formal com informal. Respecte la primera, continuar promovent les escoles bressol. També, treballarem en un projecte per donar impuls a la lectura “ Llegir, M’agrada, t’hi apuntes?” especialment en infants i joves. No es tracta de construir una gran obra faraònica, com per exemple una nova biblioteca, ja que la nostra ciutat ja en disposa, sinó d’aconseguir que s’hi vagi i el més important que es llegeixi. Per això és necessari fer un abordatge de la matèria i junt amb les associacions de veïns i centres cívics, fer un pla d’actuació coordinada i conjunta amb la finalitat de treballar per la lectura, oferint-se des d’aquests espais, accessibles dins de cada barri.

Tal i com he dit amb anterioritat, tot el que fa referència al treball amb famílies,: taller formatius i educatius,, espais de prevenció i tractament de les TIC,... cal incloure la seva perspectiva educativa i pedagògica. Altrament, proposem  que hagi més oferta formativa, pràctica i professional per part de l’ Institut Municipal d’ Ocupació Salvador Seguí.

A més, actuacions realitzades des de l’àmbit cultural necessàriament inclouen aspectes educatius i pedagògics.

Cal destacar també l’esport des de l’àmbit educatiu, és a dir, per exemple,, l’esport base a la nostra ciutat és molt rellevant, i cal entendre’l i reforçar-lo des de la seva vessant educativa i de valors, com són per exemple, el treball en equip, el respecte, el passar-s’ho bé, saber perdre,... . Aquí hem d’incloure tant als esportistes, jugadors de diferents equips, com també als espectadors.

  1. Intrínsecament relacionat amb la Seguretat Ciutadana, hi ha l’urgent necessitat d’Il·luminar carrers, parcs, jardins, espais, de la nostra ciutat. En un bon nombre d’aquests és evident que impera la foscor, amb la consegüent transmissió d’inseguretat ciutadana, comissió de conductes incíviques i actes vandàlics. Volem una Lleida amb llum i segura.

Hem d’incloure també tot el que fa referència a senyalitzacions, trànsit,..

Assegurarem que no hagi cap ocupació il·legal de pisos , d’habitatges, d’espais públics a la nostra ciutat.

Altres actuacions que també ens plantegem com a urgents, són posar nou mobiliari urbà, això com fer-ne la revisió, restauració si s’escau i el seu manteniment de forma continuada.

 

  1. Lleida sostenible, Lleida verda. Donem ple suport  la plataforma:

“ Protegim els Camps Elisis”.

Volem més zones verdes, i més arbres. Major conscienciació respecte el reciclatge. Eradicar conductes incíviques que ofereixen la imatge d’una ciutat bruta i deixada ( papers al terra, envasos, excrements de gossos, botellons,..)

Un millor manteniment dels parcs , jardins i zones infantils.

Campanya per promoure els apadrinaments d’arbres de l’ Arborètum.

Reduir els índexs de contaminació urbana

Sensibilitzar i Promoure un major ús dels transports públics a Lleida. Línies de busos nocturns. Majors freqüències diürnes als barris, HUAV, Hospital Sta. Maria de Lleida, universitat i instituts,.. especialment amb franges horàries crítiques i de més demanda d’usuaris.

Bus turístic per tot l’any ( amb sostre cobert movible)

Noves línies: ciutat jardí i  bus shopping

Nova estació d’autobusos de Lleida, atès l’estat deplorable i penós en què es troba a data d’avui.

VOLEU SABER MÉS SOBRE AQUEST CANDIDAT?

Entreu a l'entrevista que ha fet Josep Maria Castells al candidat a l'alcaldia.

http://www.elmercadal.cat/seccions/entrevistes/item/3209-xavier-palau-altarriba-entrevista

 

 

Llegir 1556 vegades Darrera modificació el Dissabte, 11 Mai 2019 14:59

Articles relacionats (per etiqueta)

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER