EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Diumenge, 26 Mai 2019 19:09

Populars i socialdemòcrates perden l'hegemonia a l'Eurocambra, segons les primeres estimacions Destacats

Escrit per ACN
Valorar aquest article
(0 vots)

Verds i liberals pugen i ultres i euroescèptics obtenen 113 escons

Populars i socialdemòcrates perden per primer cop a la història la majoria a l’Eurocambra, segons un primer agregat de dades publicat per l’Eurocambra i basat en sondejos a peu d’urna en 11 estats i intencions de vot en la resta. Segons aquesta primera estimació es compleix el pronòstic de les enquestes i els dos grups fins ara majoritaris perden l’hegemonia, sumant el 42,6% dels vots i 320 escons. Els populars es mantindrien com a primera força amb 173 escons (-48) i els socialdemòcrates serien el segon grup més nombrós amb 147 (-44).

Per contra, el grup dels liberals passaria de 67 a 102 escons, en bona part per l’entrada al grup del partit de Macron, Renaissence. Els que també pugen són els Verds, que passen de 50 a 71, gràcies als bons resultats dels ecologistes alemanys.

Com també pronosticaven les darreres enquestes, els partits ultres i euroescèptics augmenten la seva representació, obtenint més de 100 escons entre el grup de l’Europa de les Nacions i les Llibertats, on hi ha l'UKIP i el Moviment Cinc Estrelles (57) i el grup de l’Europa de la Llibertat i la Democràcia, on hi ha la formació de Le Pen (56).

Els Conservadors i Reformistes europeus passen de 70 a 58 i l’Esquerra Unitària de 52 a 42.

L’Eurocambra del 2014

El Partit Popular Europeu ha estat la primera força a l’Eurocambra durant la darrera legislatura. En les eleccions del 2014, el PPE va obtenir 221 escons i els socialistes 191, sumant entre tots 412 eurodiputats, suficients per superar la majoria absoluta a la cambra, fixada en 375 escons. En els darrers comicis el tercer grup al Parlament Europeu han estat els Conservadors i Reformistes europeus (70) i el quart l’Aliança dels Demòcrates i Liberals per Europa (67). 

El quart grup parlamentari els darrers cinc anys han estat l’Esquerra Unitària (52), que amb 52 escons va assolir bons resultats amb l’entrada de Podem i la representació de Syriza. Els Verds/ALE han estat el cinquè grup parlamentari amb 50 eurodiputats el 2014. 

Llegir 997 vegades

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER