EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dijous, 30 Mai 2019 18:48

ERC de Lleida valora satisfactòriament les primeres trobades mantingudes amb JxCAT i el Comú Destacats

Escrit per ACN
Valorar aquest article
(0 vots)

Miquel Pueyo serà el nou alcalde

ERC de Lleida ha mantingut aquesta setmana reunions bilaterals amb un equip de Junts per Catalunya Lleida i el Comú per posar sobre la taula les avinences en el model de ciutat. Segons els republicans, han estat "contactes inicials" i ambdues trobades "han tingut un resultat satisfactori", ja que "s'ha constatat que no existeixen línies vermelles per propiciar la consecució d'un govern de canvi a la Paeria". D'altra banda, ERC vol transmetre "tranquil·litat" als treballadors municipals respecte al canvi de govern a la Paeria i celebra la predisposició del PSC de Larrosa a facilitar el nomenament del republicà Miquel Pueyo com alcalde de la ciutat. En aquest sentit, ERC apel·la a la responsabilitat del govern sortint "per facilitar també amb la màxima normalitat el relleu a la corporació".

(En aquesta actualització s'afegeix la valoració del Comú de Lleida de la primera trobada mantinguda amb representants d'ERC)

Des d'ERC han explicat que la setmana vinent es concretarà el calendari de trobades amb els líders del bloc republicà, començant per Junts per Catalunya Lleida i del Comú, unes negociacions que "es volen fer de forma discreta i sense estridències". Malgrat que la Crida-CUP hagi quedat fora del nou ajuntament com a conseqüència dels resultats electorals, ERC els considera "un actor polític rellevant" i, per tant, també vol parlar amb els seus representants. 

Una vegada s'hagi fet la roda de contactes amb els partits republicans, ERC preveu convocar trobades amb la resta de partits que han obtingut representació a la Paeria, és a dir amb el PSC, Ciutadans i el Partir Popular. 

Finalment, els republicans volen agrair "les mostres d'il·lusió i esperança que ha mostrat bona part de la ciutadania aquests dies". Així mateix, la formació ha expressat "les ganes de treballar dels regidors electes per fer efectiu el canvi honest a Lleida".

El Comú insta ERC a exigir a JxCAT "un posicionament inequívoc contra la corrupció" i que faci fora Reñé de la Diputació 

Per la seva banda, des del Comú de Lleida han destacat "la sintonia d'entesa programàtica i de prioritats per a la ciutat" amb els republicans "obre possibilitats de treballar plegats pel canvi que demana la ciutat", després de la reunió mantinguda amb Esquerra. 

Per poder parlar de possibles acords amb la formació, el Comú demana a ERC un compromís "amb una política honesta i sense clientelismes", petició que passa "per ser exigents amb JxCAT Lleida, per les pràctiques, presumptament corruptes, evidenciades a la Diputació". Així, el Comú vol que ERC exigeixi a JXCat "un posicionament inequívoc contra la corrupció, que cessi Joan Reñé com a diputat provincial i l'aparti, com a condició mínima per tenir un escenari de negociació per un acord de governabilitat". 

Des del Comú sostenen que qualsevol possible acord "s'hauria de bastir en base a un model de ciutat, i no pas de repartiment de cadires". "Aquest nou model de ciutat que ha demanat la gent no es pot sustentar en formacions que no hagin fet net, que no actuïn amb la contundència que pertoca davant indicis de corrupció", defensa la formació. En aquest sentit, el Comú recorda que el seu codi ètic estableix "la renuncia immediata a tots els càrrecs, davant la imputació de delictes relacionats amb corrupció" i, per tant, exigeix "a qui vulgui establir acords que s'ho apliqui".

El diumenge 9 de juny el Comú de Lleida celebrarà una assemblea on la formació valorarà els possibles escenaris per aquest mandat i decidirà quina és l'opció escollida.

Llegir 1025 vegades

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER