EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Divendres, 31 Mai 2019 19:31

Iglesias augura que Podem s'entendrà amb el PSOE si es compromet a seguir el seu programa electoral Destacats

Escrit per ACN-EL MERCADAL
Valorar aquest article
(0 vots)

Treballar menys hores, passant de les 40 a les 34 setmanals, ha afegit el líder de Podem, també permetria als treballadors conciliar i dotaria a la societat d'una major capacitat de consum, clau per reactivar la demanda interna. Les pensions no contributives serien d'almenys 600 euros mensuals i el Salari Mínim de 1.200 euros.

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha augurat que la seva formació s'entendrà amb el PSOE per governar i ha alertat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que un pacte amb Ciutadans implicaria "incoherències greus". En la seva intervenció a la 35a reunió anual del Cercle d'Economia, a Sitges, Iglesias ha insistit que cal un govern de coalició "estable i coherent", d'acord amb les "bases parlamentàries sòlides" del Congrés. A més, també ha destacat que el CIS demostra que "la majoria de ciutadans prefereixen un govern de coalició progressista". Iglesias ha afirmat que no es tracta de demanar "cadires" al Consell de Ministres, i que el que és important és poder impulsar diverses reformes "des de dins" de l'executiu. En aquest sentit, ha plantejat a Sánchez diversos eixos perquè es converteixin en "polítiques actives".

Iglesias ha demanat als socialistes que no caiguin en incoherències després de la campanya electoral i que no s'acostin a la formació d'Albert Rivera. Amb tot, ha destacat que ho fa com una crítica "afectuosa, irònica i esperançada" cap als PSOE. "No és una bona notícia per a Espanya perdre certa coherència en establir política d'aliances i incomplir-ho pot ser una falta de respecte als electors", ha avisat. En aquest sentit, i davant desenes d'empresaris, Iglesias ha presentat un govern de coalició com la millor opció per a Espanya i també per a les companyies del país.

El líder de Podem també ha subratllat el darrer baròmetre del CIS, en què s'ha vist que els espanyols prefereixen un govern de coalició entre el PSOE i la seva candidatura. En aquest sentit, ha dit que el 28-A ha consolidat el fi del bipartidisme i dels governs monocolor i ha posat l'exemple de la bona manera de funcionar de governs de coalició al País Valencià o a Balears. 

Iglesias defensa que estar al Consell de Ministres és la millor garantia que les polítiques acordades al programa acordat es compleixen. Amb tot, ha evitat pensar quins ministeris li agradaria que fossin ocupats per membres de la formació morada. "El que és fonamental és el programa de govern, que implica negociar-ho tot", ha afegit. De nou, ha insistit que un pacte entre Podem, amb els "modestos 42 diputats" i socialistes facilitaria l'impuls de canvis a espanya. "No es tracta de demanar cadires, sinó de la necessitat de reformes", ha dit.

Ha estat en aquest punt quan ha començat a fixar a Sánchez els eixos que són necessaris per afrontar "els reptes polítics" i per evitar que "alguns articles de la Constitució" continuïn sent "paper mullat". D'una banda, Iglesias reclama "inversions estratègiques" que fomentin la creació d'ocupació –entre les quals hi ha l'impuls de la transició ecològica o la d'un pla per reduir la bretxa salarial entre homes i dones, o la digitalització. També insta a derogar la reforma laboral i regular la temporalitat dels contractes, a més de redur la jornada a 34 hores setmanals. També la reducció de la desigualtat i, finalment, una pujada d'impostos per a rendes per sobre dels 100.000 euros o impostos per la banca.

Aquest és el segon cop que Iglesias participa en la reunió anual del Cercle d'Economia, després que s'estrenés el 2016.

 

Llegir 1013 vegades Darrera modificació el Divendres, 31 Mai 2019 19:48

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER