EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dilluns, 03 Juny 2019 18:50

Ordeig (Compromís X La Seu): "Hi ha una reflexió nacional que entenem, però un ajuntament ha de prendre bones decisions" Destacats

Escrit per ACN La Seu
Valorar aquest article
(0 vots)

L'alcaldable de la capital alturgellenca veu factible formar un govern amb majoria simple, com el dels darrers vuit anys

El candidat de Compromís X La Seu a l'alcaldia de la capital alturgellenca, Òscar Ordeig, demana a la resta de forces que han aconseguit representació després de les eleccions del 26-M que prioritzin les polítiques per tirar endavant la ciutat. "Cal pensar en la Seu, és evident que hi ha una reflexió nacional que entenem perfectament, però a última instància l'ajuntament ha de prendre bones decisions", ha dit l'alcaldable. Sobre les negociacions per formar el futur govern del consistori ha explicat que ara per ara hi ha tres possibles escenaris sobre la taula, els quals passen per un govern en minoria de la seva formació com a llista més votada, un acord amb d'altres partits o bé que siguin altres forces les que sumin per evitar que ells encapçalin el pròxim mandat.

Ordeig considera que si Albert Batalla ha pogut ser alcalde en els darrers vuit anys amb una majoria simple, ara també s'hauria de poder fer valer aquesta mateixa fórmula a l'hora de permetre conformar un executiu municipal de Compromís X La Seu. El número u d'aquesta candidatura, la qual ha revalidat els sis regidors que tenia en anteriors legislatures i ha estat la més votada el 26-M, ha ofert la seva "mà estesa" a la resta de partits amb representació al consistori de la capital alturgellenca i, fins i tot, no ha descartat l'opció de poder pactar un govern d'unitat.

L'alcaldable de Compromís creu que la lectura que s'ha de fer dels resultats de les darreres eleccions municipals és que la ciutadania ha fet un "vot de canvi" on, ha afegit, les formacions progressistes han guanyat suports. Tot i això, ha afirmat: "Tothom és necessari en aquesta nova etapa" per continuar argumentant que cal pensar en la ciutat i no fer "partidisme" a l'hora d'explorar els possibles pactes de govern.

Pel que fa als principals reptes de futur, tant a la Seu d'Urgell com al conjunt de la comarca alturgellenca, Ordeig ha dit que és prioritari posar en marxa mesures per frenar i revertir la despoblació, generar més ocupació i afrontar la problemàtica de manca d'infraestructures que pateix el territori, entre d'altres. En aquest sentit, creu que també hi ha d'haver un canvi de govern al Consell Comarcal de l'Alt Urgell, el qual ha estat dirigit per CiU en els darrers 32 anys.

Llegir 949 vegades Darrera modificació el Dilluns, 03 Juny 2019 18:54

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER