EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dijous, 20 Juny 2019 19:15

ERC, JxCat i el Comú de Lleida aposten per retirar tots els noms de carrers 'franquistes' de la ciutat Destacats

Escrit per ACN LLEIDA
Valorar aquest article
(0 vots)

La setmana vinent es podria tancar un govern entre les tres formacions, si finalment els comuns aproven formar-ne part

Els grups d'ERC, JxCat-Lleida i del Comú han arribat a "amplis consensos" sobre la necessitat d'establir mecanismes de lluita contra la corrupció, un codi ètic per als càrrecs electes i de tirar endavant un nou reglament de participació ciutadana. Així mateix, també coincideixen en què cal retirar del nomenclàtor tots els carrers dedicats a persones vinculades al franquisme i en el desplegament d'una comissió investigadora sobre els fets de l'1-O a Lleida. En els pròxims dies, ERC i el Comú presentaran els acords assolits a la respectives assemblees per tal que siguin validats per aquestes. En cas que hi donin el seu vistiplau, ERC, JxCat-Lleida i el Comú podrien tancar la setmana vinent un govern d'entesa a la Paeria.

ERC ha tancat aquest dijous la ronda de reunions programàtiques a tres bandes amb representants de Junts per Catalunya-Lleida i el Comú de Lleida en què s'han tractat temes referents a la transparència, ètica, participació ciutadana, comunicació institucional i memòria històrica.

En les trobades, les tres formacions han arribat a "amplis consensos" a l'hora d'establir mecanismes de lluita contra la corrupció, un codi ètic pels càrrecs electes i tirar endavant un nou reglament de participació ciutadana. Els tres grups municipals també coincideixen en voler transmetre una política comunicativa institucional informativa, i "no propagandística com fins ara".

Pel que fa a la memòria, estan d'acord en l'eliminació definitiva de tots els carrers 'franquistes' del nomenclàtor de carrers i en el desplegament d'una comissió investigadora sobre l'1-O per fixar els fets que van passar a Lleida l'1 d'octubre del 2017 durant la jornada del referèndum. ERC, JxCat i Comú coincideixen en el seu rebuig a l'empresonament dels polítics independentistes, defensen una República en contraposició a una monarquia i consideren que el conflicte entre Catalunya i Espanya s'ha de resoldre amb una consulta d'autodeterminació.

També han abordat el tema de la seguretat on les tres formacions han coincidit en l'aposta per un model de policia de proximitat que vagi acompanyada d'un increment del nombre d'efectius de Guàrdia Urbana. També han acordat repensar la figura d'agent cívic i impulsar la figura d'un agent de carrer format i preparat per atendre processos de mediació entre veïns.

Llegir 949 vegades Darrera modificació el Dijous, 20 Juny 2019 19:20

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER