EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dilluns, 05 Agost 2019 19:17

El PSOE a la crida del Rei Felip per evitar eleccions: "És el que desitja la majoria" Destacats

Escrit per ACN/Redacció
Valorar aquest article
(0 vots)
Foto:Andrea Zamorano Foto:Andrea Zamorano

Espanya està vivint moments incerts. Si els partits polítics atenen a les peticions del rei tindrem govern. Sinó, eleccions.

La ministra de Transició Ecològica en funcions, Teresa Ribera, ha celebrat les paraules del Rei que, des de Marivent, desitjava que es trobés una solució política per evitar de nou anar a eleccions. "No anar a eleccions forma part del que desitgem la gran majoria dels espanyols i hauríem de veure fins a quin punt de vista és factible", ha dit Ribera. La ministra i el president en funcions, Pedro Sánchez, s'han reunit aquest dilluns amb les principals entitats ecologistes i de lluita contra el canvi climàtic. És la segona trobada sectorial de Sánchez (ho va fer primer amb col·lectius feministes) amb la intenció "d'actualitzar" el programa electoral abans de presentar-lo a la resta de partits. Sánchez no ha fet declaracions. Aquesta tarda, el president espanyol inicia el primer contacte polític amb el representant de Compromís, Joan Baldoví.

Pedro Sánchez -acompanyat d'altres membres del seu gabinet- continuen amb la ronda de reunions anunciades per "actualitzar i millorar" el programa electoral per tal d'arribar a un acord programàtic amb la resta de forces progressistes i aconseguir tirar endavant la investidura en un segon –i definitiu- intent. 

L'encarregada de valorar la reunió amb les principals entitats ecologistes que actuen a l'Estat ha estat Teresa Ribera, ja que Sánchez no ha fet declaracions. La ministra en funcions ha destacat que han tractat temes com la necessitat de definir què és emergència climàtica i ha insistit que cal un govern que pugui impulsar un "programa de transformació" que no pot desplegar un govern en funcions. 

Després de la primera reunió amb entitats ecologistes, alguns d'ells han valorat la reunió. Samuel Martín, portaveu d'Ecologistes en Acció, ha remarcat que ells no han entrat a valorar quina ha de ser la fórmula de govern i que no recolzen una o altra, sinó que han vingut a "reiterar" el que ja coneixien tots els partits polítics d'abans de les eleccions. 
Una altra de les portaveus de les cinc entitats, Assumpció Ruiz, ha remarcat que fa temps que es reuneixen amb Pedro Sánchez –ja abans de ser candidat- però ha valorat la importància de la reunió. "El país necessita un govern ja perquè la crisi climàtica ens situa en una emergència social i només tenim una dècada per actuar i necessitem un govern quan abans millor perquè doti la transició ecològica que és més urgent que mai", ha subratllat. 

Llegir 1106 vegades Darrera modificació el Dilluns, 05 Agost 2019 19:23

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER