EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dijous, 29 Agost 2019 17:25

L'optimisme econòmic a Espanya "creix amb força" a l'agost i se situa per sobre de la mitjana a l'eurozona Destacats

Escrit per ACN
Valorar aquest article
(0 vots)
Foto:Arxiu ACN Foto:Arxiu ACN

Brussel·les remarca el "fort deteriorament" de la confiança al Regne Unit per la seva economia

La confiança en l'economia espanyola ha augmentat "amb força" aquest agost, segons les darreres dades de la Comissió Europea. L'optimisme de les empreses i consumidors espanyols ha crescut gairebé dos punts respecte al juliol i se situa per sobre de la mitjana a l'eurozona (0,4 punts) i a la Unió Europea (-0,6 punts). El declivi al conjunt de la UE es deu "principalment" al "fort deteriorament" de la confiança econòmica al Regne Unit, segons la CE. A la zona euro, l'optimisme econòmic s'ha mantingut estable a França, però s'ha reduït a Alemanya i a Itàlia.

A principis d'estiu Brussel·les va elevar la previsió de creixement d'Espanya fins al 2,3% del PIB per al 2019, dues dècimes més que a la primavera. La CE va millorar els pronòstics per un augment del PIB "més fort de l'esperat" en el primer trimestre del 2019.

En canvi, el pronòstic de creixement de l'eurozona per al 2019 és del 1,2% del PIB i es va reduir lleugerament per al 2020 en un 1,4%. Unes xifres que constaten l'alentiment de l'economia de l'euro que en els darrers quatre anys havia crescut al voltant del 2% del PIB.

En aquest context, Brussel·les va alertar dels "riscos importants" per a l'eurozona derivats de les tensions comercials internacionals i la inestabilitat política mundial.

Llegir 1525 vegades Darrera modificació el Dijous, 29 Agost 2019 17:29

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER