EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dilluns, 02 Setembre 2019 12:36

L'alcalde de Lleida és optimista i insta la Generalitat a ''liderar'' la defensa dels drets energètics dels més vulnerables Destacats

Escrit per ACN Lleida
Valorar aquest article
(0 vots)

Pueyo assegura que no acceptarà ''cap xantatge'' d'Endesa ni tampoc l'amenaça de talls de subministrament a 1.261 famílies lleidatanes endeutades amb la companyia

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha instat la Generalitat a ''liderar políticament i jurídicament'' la defensa dels drets energètics de la ciutadania més vulnerable del país i a fer de ''paraigua'' en la negociació amb les grans companyies elèctriques. Ho ha fet en relació a la reclamació d'Endesa del pagament del deute de gairebé 1'5 MEUR per part de 1.261 famílies vulnerables de Lleida i en què s'advertia d'una possible suspensió del subministrament. Pueyo ha remarcat que no acceptarà ''cap xantatge'' ni tampoc ''l'amenaça'' de privar d'un dret bàsic com la llum i el gas a aquestes famílies. Des que la Paeria va rebre el burofax d'Endesa l'1 d'agost que no hi ha hagut cap contacte amb la companyia i ara Pueyo ha demanat la condonació del deute així com que la resta d'ajuntaments afectats també ho facin.

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha fet aquest dilluns una declaració institucional en relació al burofax que l'Ajuntament va rebre l'1 d'agost on Endesa els advertia d'un deute de prop d'1,5 MEUR que afectava 1.261 famílies vulnerables de Lleida, i del qual en reclamava el pagament d'un 50% i en què també s'advertia d'una possible suspensió del subministrament.

En primer lloc, Pueyo ha volgut deixar clar que no acceptarà cap ''xantatge ni res que s'hi assembli'', així com que tampoc acceptarà ''l'amenaça'' de privar d'un dret bàsic com són la llum i el gas a aquestes 1.261 famílies lleidatanes. Pueyo ha assegurat que si s'ha de triar entre les ''grans corporacions'' i les famílies, sempre triaran les segones. Així mateix, també ha considerat que la prioritat de la Paeria ha de ser ''atendre i protegir'' les famílies en situació de vulnerabilitat.

El paer en cap ha defensat l'aplicació de la Llei 24/2015, que va ser aprovada pel Parlament arran d'una ILP, que prohibeix ''taxativament'' els talls de subministrament a persones vulnerables. És per això que ha demanat la condonació del deute acumulat per les persones protegides per aquesta Llei des del 2015. Així mateix, ha instat els ajuntaments de Catalunya que han rebut aquesta reclamació d'Endesa que també ho facin i s'organitzin amb l'objectiu que cap família i llar es quedi a les fosques, ni sense calor el proper hivern i que ''cap infant quedi desatès''. Després de Barcelona, Lleida és la ciutat on la reclamació econòmica d'Endesa és més important.

Pueyo ha remarcat que cal ''trencar el cercle de la pobresa i l'exclusió social'' i també ha instat les diputacions a prendre partit en aquest conflicte que ''planteja un dilema'' entre els interessos de les grans corporacions i els de les persones més febles de la societat.

L'alcalde ha volgut però posar èmfasi en que qui ha de liderar aquesta batalla jurídica i política ha de ser la Generalitat i les conselleries implicades: la d'Empresa i la de Treball. Ha demanat que facin complir la llei a les companyies elèctriques en defensa dels drets energètics de la ciutadania més vulnerable del país i també ha apostat perquè des del Govern s'impulsi la cooperació de les administracions públiques així com que faci de ''paraigua'' en la negociació amb les grans companyies elèctriques i si s'escau faciliti recursos per la gestió del deute

Llegir 1695 vegades Darrera modificació el Dilluns, 02 Setembre 2019 12:40

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER