EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dilluns, 30 Setembre 2019 17:30

Fira de Lleida fa un balanç optimista de la Fira de Sant Miquel Destacats

Escrit per ACN
Valorar aquest article
(0 vots)
Fira de Lleida fa un balanç optimista de la Fira de Sant Miquel Foto:ACN

La Fira de Sant Miquel de Lleida tanca amb uns 130.000 visitants

Lleida ha tancat aquest diumenge la 65a Fira Agrària de Sant Miquel i el 34è Saló d'Euro Fruit amb un balanç "positiu" i uns 130.000 visitants. El director de Fira de Lleida, Oriol Oró, ha explicat que ja es venia d'una "prèvia positiva" amb el 100% d'ocupació, 317 expositors i una àrea bruta d'exposició de 54.000 metres quadrats. Dades que sumades al bon temps "que sempre ajuda" i al fet que la Fira ha transcorregut amb "normalitat" ha fet que tant l'ens firal com els expositors n'hagin fet una valoració "positiva". Aquest diumenge a la tarda s'ha celebrat l'acte de cloenda que ha anat a càrrec de la directora general del Departament d'Agricultura, Elisenda Guillaumes, que ha destacat la capacitat que té la Fira de Sant Miquel per "connectar la societat urbana amb el món rural", un aspecte que és important, diu, per "valoritzar el sector primari" i posar-lo al lloc "on es mereix".

El director de Fira de Lleida també s'ha mostrat satisfet amb els tres eixos que es plantejaven enguany pel que fa la internacionalització, la innovació i la transferència tecnològica i el coneixement. Pel que fa la internacionalització, el doble certamen ha acollit una missió comercial i institucional amb Bielorússia i, segons Oró, ja s'ha establert un protocol per "seguir avançant" i ampliar la col·laboració en "altres àmbits". També ha estat "molt positiva" la missió comercial organitzada per ACCIÓ amb la col·laboració de la FEMAC que ha reunit una vintena d'empreses internacionals amb una trentena d'empreses del sector amb l'objectiu de trobar oportunitats comercials i obrir nous mercats. Oró també ha volgut destacar la prova pilot que s'ha fet en el marc de la Fira amb el primer camp connectat amb 5G de tot l'Estat.

En el seu discurs de cloenda, Guillaumet ha parlat dels grans reptes del sector, com són la globalització, el canvi climàtic o el relleu generacional. Pel que fa a les dades d'incorporació de nous joves al sector, Guillaumet diu que són força positives però "no suficients". En aquest sentit creu que la base es troba en aconseguir que les explotacions agràries siguin viables, ja que del contrari "és difícil" que la gent es quedi al territori, ha explicat.

Aquesta edició ha estat la primera amb Miquel Pueyo al capdavant de la Paeria. També ho ha estat pel president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i el president de la Cambra de Comerç de Lleida, Joan Saltó, tres dels patrons de la Fira. Un fet que, segons Pueyo, hauria de ser una "anècdota que hauríem d'aprofitar" per "alinear-se" pel que fa molts dels temes transcendentals pel territori i que "tenen a veure amb l'aigua, l'agroalimentària, les fires o la internacionalització". En aquest sentit, Saltó ha explicat que tots els patrons de la Fira estan "alineats" per tirar endavant la Fira de Sant Miquel i ha afegit que aquesta edició "ha anat molt bé", però les properes aniran "molt millor".

Lleida celebra el Dia de la Ciutat sense pubilles

La 65a Fira Agrària de Sant Miquel i el 34è Saló d'Euro Fruit ha acollit, aquest diumenge al matí, el Dia de la Ciutat en què hi han assistit el paer en cap, Miquel Pueyo, el president del Parlament, Roger Torrent, i els regidors de l'ajuntament, entre altres autoritats. L'acte ha començat amb la hissada de la bandera de la ciutat a l'entrada del recinte firal i, posteriorment, la comitiva s'ha traslladat a l'estàtua de l'alcalde Fuster, on han fet una ofrena floral. Es tracta d'un acte en el que no hi han participat les pubilles de la ciutat després que la Paeria decidís prescindir d'aquesta figura perquè la considera "antiquada".

Llegir 2065 vegades Darrera modificació el Dilluns, 30 Setembre 2019 17:35

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER