EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dimarts, 25 Febrer 2014 11:16

Albert Reyes: "Creiem fermament que Espanya s’ha de reformar, canviar les coses que no funcionen i no trencar-la"

Escrit per
Albert Reyes, afiliat a Ciutadans des de l’any 2009, ostenta des de 2012 el càrrec de coordinador de l’agrupació de C’s a Lleida. Reyes, de 25 anys i que actualment estudia el darrer curs de la llicenciatura en dret a la Universitat de Lleida (UdL), va ser nomenat al 2013 Delegat Provincial de C’s a Lleida.

Des de quan forma part del partit de Ciutadans?

Formo part de Ciutadans des del 2009.

Abans havia estat militant d’un altre partit?

No. Sempre m’ha interessat la política però no m’agradava el que veia dels partits tradicionals. L’aparició de Ciutadans va ser com un cop d’aire fresc a la política catalana i des del començament hem vaig veure molt identificat amb el seu ideari .

Hem vist que els darrers mesos heu sortit al carrer per a que la gen us conegui. Expliqui’ns una mica com ha anat.

Sempre es molt interessant sortir al carrer i parlar amb els ciutadans, que t’expliquin, en primera persona, els seus problemes, els problemes reals de les famílies. Penso que és imprescindible no perdre el contacte amb la ciutadania, al cap i a la fi, som els seus representants i ens devem a ells .

Vostè és el coordinador de C’s, creu que hi haurà moltes candidatures a alcaldable per Lleida al seu partit?

Ho desconec. En els propers mesos iniciarem el procés de primàries i en qualsevol cas, seran els afiliats els que decidiran al candidat.

Tenim constància que s’està treballant per a organitzar nous grups de treball a les capitals lleidatanes. Podria dir-nos quines?

Ciutadans està experimentant un gran creixement a tota la província i estic segur de que en les properes setmanes podrem anunciar la creació de nous grups de treball i agrupacions a diferents municipis.

Quines perspectives li veu al partit a curt termini? I a llarg termini?

Encara que totes les enquestes ens auguren un gran creixement, tenim que continuar treballant, dia a dia, oferint una alternativa als grans partits tradicionals que han perdut tota la credibilitat, demostrant als ciutadans que una altra manera de fer política, més propera, més responsable amb la gestió dels recursos públics i pensant en els veritables problemes dels ciutadans, és possible.

Amb qui s’identifica millor: amb Albert Rivera o amb Cañas?

Tant Albert Rivera com Jordi Cañas son grans referents i magnífics representants públics, però sobre tot, m’identifico amb les idees de Ciutadans.

Li agradaria poder ser diputat del Parlament? I del congrés?

La veritat es que no m’ho he plantejat, ara mateix l’únic que hem preocupa es treballar pels lleidatans i per la meva ciutat.

 

Que en pensa dels procés sobiranista? I del dret a decidir?

Crec que ara mateix hi ha temes més importants sobre la taula i que afecten directament a la ciutadania, que s’estan deixant en segon terme a conseqüència del monotema del procés sobiranista.

El denominat “dret a decidir” no existeix com a tal, tenim un marc jurídic que estableix els procediments de reforma, el respecte a la legalitat i a les regles de joc, és també el respecte a la democràcia.

Des de C’s creiem fermament que Espanya s’ha de reformar, canviar les coses que no funcionen i no trencar-la, i és que és més el que ens uneix que el que ens separa.

Quins són els objectius del nou partit impulsat per Rivera ‘Movimiento Ciudadano’?

‘Movimiento Ciudadano’ es una plataforma civil que en un futur pròxim pot esdevenir un partit polític, però això dependrà sobre tot, del suport que rebi de la societat civil. Actualment ja son més de 50.000 ciutadans els que s’han adherit al manifest.

L’objectiu basic d’aquesta plataforma es impulsar una sèrie de reformes per garantir la prosperitat del país i el benestar dels ciutadans. Proposem, entre altres mesures, la reforma de la llei electoral i la llei de partits, assegurar una efectiva separació de poders, reformar l’administració pública i promoure un pacte nacional per a l’educació, amb vistes a una generació i no a una legislatura.

Teniu por de perdre vots ara que han aparegut nous partits a l’escenari?

En absolut, creiem molt positiu que apareguin nous partits i que els ciutadans tinguin més opcions a l’hora de dipositar la seva confiança i el seu vot.

Teniu bona relació amb Vidal-Quadras i el partit VoX?

No tinc el plaer de conèixer a Vidal-Quadras, però tot partit democràtic i que respecti la legalitat serà benvingut.

Que li diria al paer en cap, Àngel Ros, si tingués l’ocasió de fer un cafè amb ell?

Primer de tot, li demanaria que aclarís la seva postura i els problemes interns que tenen en el seu partit sobre el procés sobiranista, sobre tot, per a que els ciutadans sàpiguen el que voten i no s’enduguin sorpreses.

També li recordaria que es l’alcalde de tots els lleidatans i que tal com li hem sol·licitat en diverses ocasions des de C’s Lleida, es la seva obligació buscar solucions i ajudar a les famílies que estan sofrint greus problemes econòmics, famílies sense recursos o amb greu risc d’exclusió social.

I a la cap de l’oposició?

Que faci una oposició ferma i responsable.

 

Amb qui estaria disposat a pactar les properes eleccions el seu partit?

En aquest moment no ens ho plantegem.

Que farà el seu partit per lluitar contra la corrupció als consistoris?

Des de Ciutadans ja s’ha proposat en diverses ocasions la reforma de la llei de partits, així com unes altres reformes per impulsar la transparència i la millora dels diferents mecanismes de control.

Tal és el compromís de transparència i lluita contra la corrupció, que actualment Ciutadans te publicats els seus comtes a la pàgina web i en el cas de que qualsevol càrrec electe fos imputat per corrupció, per estatuts, seria automàticament expulsat del partit.

Promouran noves polítiques? Digui’ns quines.

Des de Ciutadans Lleida promourem polítiques de sentit comú, de diàleg i consens, prioritzant mesures d’ocupació activa, eliminant duplicitats i gestionant d’una manera eficient els recursos, tenint clar que com a representants públics ens devem als ciutadans que son, els qui en definitiva, ens paguen els sous.

Que faria C’s si Esquerra guanyés les eleccions i declarés la independència? Seguiríeu a Catalunya?

No ens plantegem aquesta situació, però en tot cas, des de Ciutadans defensarem la legalitat i l’estat de dret i esperem la mateixa reacció de la resta de formacions polítiques.

Quan es faran les autovies que connecten Balaguer amb altres ciutats?

Per a Ciutadans Lleida es fonamental la millora de la xarxa de comunicació tant a Balaguer com a la resta de la província, i per això, continuarem treballant i fomentant les millores en les connexions entre els municipis.

Que farà el seu equip contra el desequilibri territorial que viu Catalunya?

Tenim que buscar i fomentar mesures per evitar o minimitzar al màxim els desequilibris tant econòmics com demogràfics que viu Catalunya, analitzant el model econòmic i productiu dels diferents territoris i implementant les reformes i polítiques més adients en cada cas.  

Té algun missatge esperançador pels ciutadans de la província de Lleida? I pels de Balaguer?

El millor missatge que podem donar és la nostra ferma voluntat de continuar treballant en benefici de tots ciutadans per tal d’aconseguir un futur millor que estem segurs que entre tots ho farem possible, perquè el futur no està escrit, el futur serà el que vulguin els ciutadans.

Per finalitzar, agrair a tots els lectors el temps que han dedicat a llegir les meves paraules i a El Mercadal per la seva amabilitat. Per qualsevol qüestió quedo a la vostra disposició, hem podeu trobar al twitter @AlbertLleida i al facebook.

 

JOSEP MARIA CASTELLS 

Llegir 5449 vegades
Josep Maria Castells

Tinc 30 anys. Lleidatà d'arrels balaguerines. Sóc persona de solucions, urbanita, entusiasta i amb ambició. La meva passió és el periodisme, la sociologia, la filosofia i les ciències polítiques. Sóc emprenedor i activista sociocultural. M'interessaria poder participar en esdeveniments i mitjans de comunicació.

M'agrada la informàtica, el màrqueting, la política, el personal branding, les relacions públiques i les empreses. Els meus hobbies són tenir cura meves amistats, la ràdio, els restaurants, les tecnologies i la moda.

✅Tinc aspiracions en la meva vida i els meus valors o aptituds principals en el treball són la persistència després de l'objectiu, la capacitat d'automotivar, l'empatia, el treball en equip, entusiasme, creativitat i el #optimisme

✅El meu lema a la vida és OPTIMISME. Sí, sóc optimista. No sembla útil ser qualsevol altra cosa.
Tinc una actitud positiva davant la vida que m'omple de valor al meu i als altres.

✅Compto amb el títol de "Digital Màrqueting i Community Manager". Em considero una persona creativa, sincera, sana, esportista, persistent, ambiciosa, empàtica, perfeccionista i filantròpica.

✅He participat en "Espejo Público" d'Antena3, a Onda Cero a "Nits de ràdio", a la taula rodona de «Els mitjans locals en l'era global» l'any 2016 a Lleida. Finalista VII edició de Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
M'agradaria poder treballar en empreses audiovisuals i de periodisme com ara CCMA, Onda Cero, Grup Godó, CADENA SER, Grup Flaix, RTVE, Atresmedia, Mediaset, Grup Prisa i altres companyies d'humor, com El Terrat i Minoria Absoluta.

✅Em sento molt identificat amb multinacionals com Mediamarkt, Google, Facebook, Samsung, IBM, Amazon i Microsoft.

He estat vinculat en política però m'he adonat que el millor és la diversitat. És a dir: sé recollir la part bona de cada ideologia. He col·laborat amb entitats locals i ONG.

✅Las persones que més admiro són Bill Gates, Andreu Buenafuente, Pedro Sánchez, Sandra Golpe, Matías Prats, Marta Flich, Susanna Griso, Xavi Gabriel, Andreu Buenafuente, Sergi Domene, Marta López, Leo Garriga, Elon Musk i José Luis Cordeiro.
He publicat més de 500 articles en premsa de paper. Tinc 4 recomanacions professionals.


No ho dubti i contacti amb mi via MD o @oficialcastells des de Facebook, Twitter i Instagram. Acredito 4 recomanacions de professionals al meu perfil.
?WhatsApp de treball ➡️ 657.675.525
Estic actiu a Facebook, Twitter, Instagram i WhatsApp.

M' ajudes a fer realitat els meus somnis
Segueix-me @oficialcastells o contacta amb mi ara mateix!

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER