EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Divendres, 04 abril 2014 12:08

Àlvar Llobet: "En una festa que parla d’integració qui hi guanya és la població"

Escrit per

Balaguer és una ciutat amb un potencial cultural i social extraordinari, però té un problema, està amagat.

L’associació Correbars Balaguer vol fer la tasca de treure’l a la llum, i per fer-ho porta tres anys organitzant activitats que vinculin la societat amb la seva gastronomia, que cal que sigui coneguda arreu i començar la tasca de fer creure a la gent que nosaltres també som al mapa de Catalunya.

Nascuda el gener de 2010, la entitat vol potenciar el territori des de la vessant de l’oci, i per aquest motiu compta amb tu. Correbars, Corremón, Correbraves... la llista de festes comença a ampliar-se, i és aquest el millor indicatiu que demostra que els balaguerins creuen en la seva terra.

Avui entrevistem a Marc Gonzàlez, Àlvar Llobet i Arnau Torrente, organitzadors de Correbars Balaguer i Corremón.

La idea de fer un Corremón a Balaguer quan va sorgir?

M.G: A finals de l’any 2011 i veient l’èxit que havia tingut el Concurs de Tapes i la 2na edició del Correbars vam creure que era el moment de fer un pas més i contribuir a la cohesió social de la ciutat. 

Per quin motiu heu creat aquesta festivitat?

A.T :El  Corremón neix de la voluntat de donar a coneixer bona part de les cultures d’arreu residents a la ciutat de Balaguer. Després de l’èxit del Correbars i el Concurs de tapes vam veure que la millor manera d’apropar tota aquesta diversitat a la ciutadania era el menjar, que la gastronomia seria el pretex per incloure altres activitats culturals. 

Quina acceptació i participació ha tingut en els seus inicis?

M.G: La primera edició va tenir una gran acollida i segurament aquest segon any l’èxit es repetirà, però ens encanataria que aquest interés per les cultures que ens rodegen no durés només una setmana a l’any sino que fos una constant en el dia a dia de la ciutat. (Marc)

Creieu que està ben consolidada i encarrilada aquesta festivitat?

A.T: En aquest país les coses pugen com els castells humans i cauen amb la mateixa facilitat. Volem pensar que la festa te la suficient acceptació com perquè el dia que la gent del davant no hi siguem no es perdi, però això només ho dirà el temps. (Arnau)

Podria explicar-nos el funcionament de la festa.

A.L: Sempre em entés aquesta festa com un gran aparador on tothom que ho ha volgués hi pogués participar. Per això creiem que no és una festa exclusiva de l’Associació CBB. Nosaltres només posem l’aparador perquè entitats, restauradors, empreses, comerciants i tothom que vulgui sumar a la cohesió multicultural de la ciutat ho pugui fer. Dit això, la festa es divideix en dos parts. L’apartat gastronòmic i el cultural.  En el gastronòmic, tots els bars inscrits (20 finalment) presenten un plat i recalquem que és un plat o platet, no una tapa, del país que representen. Els consumidors podran aconseguir un passaport i si al finalitzar la setmana tenen, com a mínim una visa a cadascun dels continets entraran al sorteig d’un viatge per a dos persones. Des del punt de vista cultural volem destacar el paper de la Biblioteca de Balaguer que aporta el gruix de les activitats del Corremón. Entenem com a clau el paper vertebrador que juguen les biblioteques al nostre país i des d’aquí donem les gràcies al seu personal per l’esforç que han fet per realçar la festa. Tampoc volem oblidar al Casal Pere III, Creu Roja, PDC, la ONGD de Lleida o particulars com la Dolors Mateu, Sala Zepelin o Balaguer Televisió per contribuir en aquest programa d’actes més enllà de tots els patrocinadors. Els estem a tots molt agraïts!

Tothom hi pot participar?

M.G: Tothom! Creiem que hi ha actes i plats prou diversos com perquè en un moment o altre de la setmana tothom pugui fer un tastet de les cultures foranees.

Quins bars són els que col·laboren aquest any amb el Corremón?

A.L: Finalment col·laboren 20 bars (més o menys com cada any) si bé em de dir, que n’hi ha dels habituals que no hi seran per la coincidència de dates amb la Fira. És un fet que vam saber a posteriori i que ha sigut difícil compaginar amb els restauradors, més tenint en compte la similitud del format “Q” amb el Concurs de tapes. Problemes del directe que diuen a la televisió. 

Teniu pensat de fer una de correbraves? Perquè?

M.G: La idea del Correbraves va sortir en plena efervessència del concurs de tapes i quan teniem les bateries plenes. Realment teniem ganes de tirar-la endavant, però Balaguer és Balaguer i tot costa molt. Ara mateix no és més que una idea en un calaix a l’espera de trobar gent amb ganes per fer-la realitat.

Quines qualitats i atractius dirieu que té Balaguer per animar a la gent que vingui a la festa del corremón?

A.T: Balaguer te molts atractius, tot i que als que vivim a la ciutat alguns cops ens costi veurels, però parlant en clau “corremón” el que toca destacar és la gran quantitat de cultures diverses que conviuen a la ciutat. A la gent de fora, però sobretot a la gent de Balaguer els diriem que mai hauran tingut  tant aprop Xile, Marroc, Rumania o la Índia. 

Els altres anys quins van ser els bars guanyadors?

A.L: Cal dir que el Corremón no es planteja com un concurs a diferencia del Concurs de Tapes. Per tant els bars que hi guanyaran seran aquells que donin un millor servei i captin més bé l’esperit de la festa, ja que serà la seva millor publicitat. En una festa que parla d’integració qui hi guanya és la població. 

 

Quin pressupost s’ha  de tenir com a mínim per donar la volta al món amb el Corremón, podent gaudir de la gastronomía dels bars de Balaguer?

M.G: Bé, la volta al món la pots donar fent una parada a cada continent o fent una parada a cada país, això ja depen de cadascú. Com que cada plat val 3€ estariem parlant de 12€, ja que els continets amb representació son 4. Aquells que vulguin provar tots els plats que multipliquin el preu de la tapa pels 20 bars que hi ha. És tot molt relatiu. Les tapes les pots compartir, en pots fer unes si, altres no… Com en els viatges pots fer de més i de menys. 

Teniu alguna novetat a dir respecte  aquesta edició?

A.L: Destacar algun plat de l’apartat gastronòmic no seria correcte per part nostra ja que hem de ser equitatius, així que preferim sentrar-nos en el programa d’actes. Creiem que tots ells són d’allò més encertats i atractius pel públic, però ens fa especial il·lusió mencionar el Loy Krathong. Una festa d’origen tailandés en que es llancen fanalets aeris i al riu per celebrar l’arribada del bon temps. Fa dos anys ja es va intentar que fos la festa de cloenda de la ma del  Consell Comarcal, però finalment no es va poder assumir el cost de l’acte. Era una espineta que teniem clavada i que esperem poder fer aquest any si les condicions climatològiques i de risc d’incèndis o permeten. 

Envieu un missatge a tot el món i als lectors de l’entrevista.

A.T: Més enllà de l’envoltori de la festa crec que ens em de quedar amb l’escència i dir que no cal agafar un avio per viatjar, alguns cops n’hi ha prou amb parlar amb el veí senegalés del quart segona o interessar-se pels costums del rumanés del tercer primera.

 

Josep Maria Castells

EXCLUSIVA ELMERCADAL.CAT

 

Llegir 5520 vegades
Josep Maria Castells

Tinc 30 anys. Lleidatà d'arrels balaguerines. Sóc persona de solucions, urbanita, entusiasta i amb ambició. La meva passió és el periodisme, la sociologia, la filosofia i les ciències polítiques. Sóc emprenedor i activista sociocultural. M'interessaria poder participar en esdeveniments i mitjans de comunicació.

M'agrada la informàtica, el màrqueting, la política, el personal branding, les relacions públiques i les empreses. Els meus hobbies són tenir cura meves amistats, la ràdio, els restaurants, les tecnologies i la moda.

✅Tinc aspiracions en la meva vida i els meus valors o aptituds principals en el treball són la persistència després de l'objectiu, la capacitat d'automotivar, l'empatia, el treball en equip, entusiasme, creativitat i el #optimisme

✅El meu lema a la vida és OPTIMISME. Sí, sóc optimista. No sembla útil ser qualsevol altra cosa.
Tinc una actitud positiva davant la vida que m'omple de valor al meu i als altres.

✅Compto amb el títol de "Digital Màrqueting i Community Manager". Em considero una persona creativa, sincera, sana, esportista, persistent, ambiciosa, empàtica, perfeccionista i filantròpica.

✅He participat en "Espejo Público" d'Antena3, a Onda Cero a "Nits de ràdio", a la taula rodona de «Els mitjans locals en l'era global» l'any 2016 a Lleida. Finalista VII edició de Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
M'agradaria poder treballar en empreses audiovisuals i de periodisme com ara CCMA, Onda Cero, Grup Godó, CADENA SER, Grup Flaix, RTVE, Atresmedia, Mediaset, Grup Prisa i altres companyies d'humor, com El Terrat i Minoria Absoluta.

✅Em sento molt identificat amb multinacionals com Mediamarkt, Google, Facebook, Samsung, IBM, Amazon i Microsoft.

He estat vinculat en política però m'he adonat que el millor és la diversitat. És a dir: sé recollir la part bona de cada ideologia. He col·laborat amb entitats locals i ONG.

✅Las persones que més admiro són Bill Gates, Andreu Buenafuente, Pedro Sánchez, Sandra Golpe, Matías Prats, Marta Flich, Susanna Griso, Xavi Gabriel, Andreu Buenafuente, Sergi Domene, Marta López, Leo Garriga, Elon Musk i José Luis Cordeiro.
He publicat més de 500 articles en premsa de paper. Tinc 4 recomanacions professionals.


No ho dubti i contacti amb mi via MD o @oficialcastells des de Facebook, Twitter i Instagram. Acredito 4 recomanacions de professionals al meu perfil.
?WhatsApp de treball ➡️ 657.675.525
Estic actiu a Facebook, Twitter, Instagram i WhatsApp.

M' ajudes a fer realitat els meus somnis
Segueix-me @oficialcastells o contacta amb mi ara mateix!

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER