EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Diumenge, 15 Juny 2014 09:37

Albert López: "C's de Balaguer pot aportar un aire fresc i renovador a la política classista"

Escrit per

Quant temps fa de la creació de l’Agrupació local de C’s de Balaguer?

Tant sols compta amb un mes de vida, i només sortir a la palestra ja va aixecar molta polseguera i expectació. Els partits clàssics que han conformat la autèntica Partitocràcia a la que estem sotmesos, veuen molt reticents l’aparició de nous partits. L’exemple clar l’hem tingut en les darreres eleccions al Parlament Europeu, des d’un ampli espectre ideològic  són molts els que demanem un canvi de rumb, tant en la vida pública com en els partits polítics, regeneració i més transparència.

Aproveu la gestió de Josep Maria Roigé com alcalde?

Aquí hem de fer èmfasi en distingir la gestió del Sr. Roigé i l’equip de Govern en el seu conjunt. Ens consta que hi ha regidors que hi treballen de valent. De fet, a hores d’ara, encarant la recta final de legislatura, podem comprovar quines regidories trontollen i quines no. Pel que fa la tasca duta a terme pel Sr. Roigé al nostre entendre ha sigut pèssima com alcalde. Molts ciutadans van votar un canvi pensant-se una cosa, i n’ha esdevingut una altra. La seva incapacitat de diàleg amb la resta de grups polítics per arribar a consensos, com per exemple, aprovar els pressupostos de l’Ajuntament que són el pal de paller i el fil conductor d’un equip de govern d’un ens Local. O fins i tot, una manca de diàleg també manifesta amb el comitè d’empresa del consistori, és a dir, els treballadors que han de treballar per garantir els serveis mínims i bàsics amb certa qualitat. Alguns fets damunt la taula com; la seva persistència en portar mocions al Ple de l’Ajuntament que aquest no té competències per desenvolupar-les o deixar fora de l’equip de govern -de sobte- sense tasques als membres UDC, posa de manifest el tarannà del Sr. Roigé on anteposa els interessos personals i de partit front l’interès col·lectiu de Balaguer.

Quina és la missió de C’s de Balaguer en aquest moment?

Construir un projecte i un equip de persones de Balaguer, amb ganes i il·lusió. On per damunt de tot predomini un denominador comú: L’estima per la ciutat de Balaguer, compartint l’eix ideològic i el projecte troncal de Ciutadans,  ja sigui tant amb militants del partit com amb membres independents.

 

Que us ha animat a crear l’agrupació local de C’s de Balaguer?

La política municipal els darrers anys esta molt enquistada, i manca un espai de centre progressista no nacionalista a la ciutat. Entenem que el principal partit de l’oposició, com diu la dita castellana: ‘’ni está, ni se le espera’’ tot i veient el transcurs de la legislatura. Ciutadans pot aportar un aire fresc i renovador a la política classista, així ho hem demostrat durant els darrers anys la tasca feta al Parlament de Catalunya.

Creieu que hi ha desinterès per la política?

Desinterès diguem que no és la paraula exacta, més aviat desafecció política. En els darrers comicis autonòmics o generals la participació ha estat en torn del 70%. És a dir, la ciutadania s’interessa per la política, però és la desafecció pel funcionament de la mateixa en els últims temps que genera desinterès. No és sospitós per tant, que vagin sorgint nous partits que emergeixen de la societat civil desencantats de la vella forma de fer política que vulguin canviar les coses.

 

 

" Deixar fora de l’equip de govern  sense tasques als membres UDC,

posa de manifest el tarannà del Sr. Roigé on anteposa els interessos

personals i de partit front l’interès col·lectiu de Balaguer"

Quina és la ideologia de C’s de Balaguer?

C’s es nodreix de dues corrents ideològiques; el liberalisme progressista i la socialdemocràcia més avançada. Defensa de les llibertats individuals, la igualtat i la solidaritat. Creiem en el lliure mercat i alhora en una defensa al ultrança de l’Estat del Benestar, defensa de l’Estat de les Autonomies i la unitat Europea amb reformes puntuals, així com la regeneració de la democràcia i la vida pública. En un espectre ideològic de centre centre-esquerra, hi ha molts antics votants de partits conservadors i progressistes que se senten còmodes en el projecte de Ciutadans. C’s és el clar exemple de partit nascut en ple S. XXI previ a un manifest llençat des de internet, a posterior plataforma fins a partit polític. Lliure de lobbys, i pressions financeres. I on el etern debat esquerres i dretes queda diluït.

Ens podeu avançar quin tipus de política fareu al Ajuntament de Balaguer?

Política propera al ciutadà, amb preocupacions que afecten única i exclusivament als ciutadans de Balaguer del dia a dia. Ja sigui treballant colze a colze amb la resta de forces polítiques i societat civil per les classes més desfavorides que pateixen la crisi, dinamitzar i activar la economia i l’ocupació, així com també, gestionar els recursos d’una forma sostenible i rigorosa. Lliure de sectarismes i polítiques partidistes. Sense deixar de banda el nostre teixit associatiu tant viu, i l’enorme patrimoni de la ciutat que en termes turístics entenem que se li pot arribar a treure molt rendiment.

Sou optimistes en el futur de la nostra ciutat?

Som una ciutat amb segles de tradició que han pogut conviure musulmans, jueus, cristians i molts ciutadans vinguts d’arreu del món. Balaguer ha patit, guerres, crisis, èpoques vaques grasses, i sempre ens hi hem sortit. Balaguer és rica en aigua, sector primari molt potent, situada molt bé estratègicament i amb un patrimoni cultural i monumental envejable.

Si alguna persona de Balaguer està interessada en afiliar-se al vostre partit com ho ha de fer?

Doncs molt fàcil, dirigint-se a qualsevol representant del partit a la ciutat amb qualsevol de les eines avui existents; e-mail, xarxes socials, o web oficial del partit:

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

https://www.ciudadanos-cs.org/

 

Llegir 5589 vegades
Josep Maria Castells

Tinc 30 anys. Lleidatà d'arrels balaguerines. Sóc persona de solucions, urbanita, entusiasta i amb ambició. La meva passió és el periodisme, la sociologia, la filosofia i les ciències polítiques. Sóc emprenedor i activista sociocultural. M'interessaria poder participar en esdeveniments i mitjans de comunicació.

M'agrada la informàtica, el màrqueting, la política, el personal branding, les relacions públiques i les empreses. Els meus hobbies són tenir cura meves amistats, la ràdio, els restaurants, les tecnologies i la moda.

✅Tinc aspiracions en la meva vida i els meus valors o aptituds principals en el treball són la persistència després de l'objectiu, la capacitat d'automotivar, l'empatia, el treball en equip, entusiasme, creativitat i el #optimisme

✅El meu lema a la vida és OPTIMISME. Sí, sóc optimista. No sembla útil ser qualsevol altra cosa.
Tinc una actitud positiva davant la vida que m'omple de valor al meu i als altres.

✅Compto amb el títol de "Digital Màrqueting i Community Manager". Em considero una persona creativa, sincera, sana, esportista, persistent, ambiciosa, empàtica, perfeccionista i filantròpica.

✅He participat en "Espejo Público" d'Antena3, a Onda Cero a "Nits de ràdio", a la taula rodona de «Els mitjans locals en l'era global» l'any 2016 a Lleida. Finalista VII edició de Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
M'agradaria poder treballar en empreses audiovisuals i de periodisme com ara CCMA, Onda Cero, Grup Godó, CADENA SER, Grup Flaix, RTVE, Atresmedia, Mediaset, Grup Prisa i altres companyies d'humor, com El Terrat i Minoria Absoluta.

✅Em sento molt identificat amb multinacionals com Mediamarkt, Google, Facebook, Samsung, IBM, Amazon i Microsoft.

He estat vinculat en política però m'he adonat que el millor és la diversitat. És a dir: sé recollir la part bona de cada ideologia. He col·laborat amb entitats locals i ONG.

✅Las persones que més admiro són Bill Gates, Andreu Buenafuente, Pedro Sánchez, Sandra Golpe, Matías Prats, Marta Flich, Susanna Griso, Xavi Gabriel, Andreu Buenafuente, Sergi Domene, Marta López, Leo Garriga, Elon Musk i José Luis Cordeiro.
He publicat més de 500 articles en premsa de paper. Tinc 4 recomanacions professionals.


No ho dubti i contacti amb mi via MD o @oficialcastells des de Facebook, Twitter i Instagram. Acredito 4 recomanacions de professionals al meu perfil.
?WhatsApp de treball ➡️ 657.675.525
Estic actiu a Facebook, Twitter, Instagram i WhatsApp.

M' ajudes a fer realitat els meus somnis
Segueix-me @oficialcastells o contacta amb mi ara mateix!

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER