EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Divendres, 27 Juny 2014 14:30

Josep Maria Teulé: " Les ulleres de sol són el pilar fonamental per la prevenció de problemes de salut visual"

Escrit per

 

Director Tècnic d'Òptica Teulé

Nascut a Bellpuig el 21/04/1959 

Diplomat en Òptica i Optometria per la Universitat Europea de Madrid, Postgrau d´Optometria Contactologia clínica per la Universitat Autonoma de Barcelona, Postgrau de contactologia Avançada ( adaptacions especials) Universitat Politècnica de Catalunya.

 

 En quin any es va fundar l’Optica Teulé?

 Al Juny de 1986.

A partir de quina edat es recomana portar ulleres amb vidres progressius?

 No hi ha una edat determinada per portar vidres progresius, ja que en alguns casos nens en edat escolar els utilitzen.
Però el més habitual és a partir dels 40 anys, quan apareix la presbícia (vista cansada). La presbícia és una condició ocular que es relaciona amb l´edat , i és la impossibilitat de veure bé a distància curta.

Han notat si en els últims 20 anys ha augmentat el nombre de persones que pateixen d’alguna deficiencia visual?

Els últims estudis realitzats als Estats Units, els últims 20 anys no hi ha una variació considerable pel que fa l'augment de miopia e hipermetropia.
Però si ens referim a patologies oculars com DAME, cataractes, retinopaties... etc. L'augment és bastant considerable i sobretot en edats més primerenques.
Les causes més probables és l'augment de l'ús de pantalles d'ordinadors,tablets móvils....

Té algún risc pels ulls portar lents de contacte?

Les lents de contacte, sempre que siguin controlades i adaptades per un professional de la visió, no han de tenir cap tipus de risc.
Per adapta lents de contacte es realitza:
- Estudi optomètric i refractiu previ.
- Procés d´adaptació ,elecció de geometria i materials adequats.
- Seguiment després de la seva adaptació i ús
- Prevenció i tractament de les complicacions que es presentin.
Per tant si no es vol tenir cap risc, és de vital importància realitzar les revisions pautades pel professional de la visió.


És perillós per la salut visual portar ulleres de sol comprades als basars?

 Les ulleres de sol no homologades i que no presenten protecció contra la radiació UV. (no visible), no només no són adequades, sinó contraindicades.
Les lents fosques sense filtre, només redueixen la quantitat lumínica (transmitància), que absorbeix l'ull,i com a conseqüència hi ha una dilatació pupil·lar per foscor.
A més gran dilatació pupil·lar, més pas de radiació no tallada i no eliminada per les ulleres, provocant una elevada incidència de radiació U.V., no desitjada en còrnia i retina.
És molt important adquirir ulleres solars en centres especialitzats i no en basars
Són més perilloses aquestes ulleres, que d'anar a ull nú sense protecció

 

"Els últims estudis realitzats als Estats Units, els últims 20 anys

no hi ha una variació considerable pel que fa l'augment de

 miopia i hipermetropia"

 

Ara que s’aproxima l’estiu quins factors s’han de tenir en compte a la hora d’elegir unes bones ulleres de sol?

Aquí arriben els dubtes, ja que hi ha multitud d'opcions. Els filtres solars proporcionen comoditat i redueixen la quantitat de llum visible que arriba a l´ull i protegeixen dels raigs U.V.
les ulleres de sol estan considerades per la Comunitat Europea, com equip de protecció individual regulada per la marca CE, normativa que estableix 5 nivells de protecció.
Per l'UV és EN 170.
El color és també important, encara que menys que la categoria de filtre. De totes maneres pots consultar amb l´optometrista a prop dels colors més adequats per al teu cas particular.


Les ulleres de sol polaritzades són una bona opció?

 La llum solar vibra en tots els plans, però quan és reflectida en algunes superfícies com l´aigua, la neu o la carretera la llum es polaritza, es adir vibra en el pla horitzontal.
Aquesta llum fins i tot molesta amb filtres de color convencional, però s´elimina si el vidre esta polaritzat.
. Les ulleres de sol polaritzades són una molt bona opció, encara que tenen els seus avantatges i inconvenients.
Les lents de sol polaritzades són especialment interessants per a certes activitats a l´aire lliure com conduir,pescar, esquiar..., encara que també ens beneficien en moltes situacions.
Pel que fa als inconvenients són molt pocs,però cal tenir-los presents. Tenim que tindre en compte que les lents polaritzades de les ulleres de sol no ofereixen protecció per a tots els enlluernaments. Un altre problema pot passar quan s´usen dispositius amb pantalles LCD, ja que poden distorsionar les imatges en certes posicions de mirada.

A la hora d’elegir unes ulleres de sol si la persona  pateix miopía o hipermetropía quin color de vidre es recomana en cada cas?

Prescindint de modes i qüestions estètiques, el color del vidre tenen justificacio per a quines activitats són més adequades.

Marró: per filtrar les radiacions blaves, augmenta el contrast i la profunditat de camp, ; és ideal per activitats a l'aire lliure, ja que produeix un efecte relaxant i potenciador dels vermells. Esta indicat per la miopia.
Verd: permet una percepció del color amb poques alteracions.Redueix la llum visible sense interferir la caritat de visió.Especialment indicat per a esports nàutics i hipermetropia.

Gris: Permet el seu ús en qualsevol entorn, d'il·luminació,ja que transmet la llum uniformement i respecta millor els colors naturals.Recomanat per conduir .És indiferent per a miops com hipermetrops.Quines serien les millors ulleres de sol per a la conducció?

 Les ulleres de sol són el pilar fonamental per la prevenció de problemes de salut visual i per això és una de les recomanacions estrella que fem els optometristes en el nostre gabinet.

Les lents solars millors per a conduir són les polaritzades en gris; perquè poden oferir una qualitat òptica superior i un millor contrast.

Cada quant temps seria recomanable revisar la vista a l’òptica?

 Fora que es consideri clínicament necessari fer-ho amb una altra periocitat, es poden citar als pacients amb la freqüència següent:

Pacients entre 0 i 2 anys: cada 6 mesos.
Pacients entre 2 i 7 anys:
Sense defectes visuals destacables, als 3, 5 i 7 anys
Amb defectes de visió binocular o error refractiu corregit: cada 6 mesos

Pacients de 7 a 16 anys;
Sense defectes visuals destacables: cada any
Amb defectes de visió binocular o miopia que progressa rapidament cada 6 mesos

Pacients més grans de 16 anys i menors de 70: cada 2 anys
Pacients més grans de 70 anys: cada any.

" Óptica Teulé és un centre especialiizat en tractar problemes

de salut visual que realitzem des de fa més de 28 anys"

 

Despedeixi's dels lectors de EL MERCADAL.


Per a mi és una gran satisfacció poder comptar amb un gran nombre de clients de Balaguer i comarca, als que a molts ens uneix una gran amistat; veritablement avui dia abunden òptiques franquiciades,societats anònimes i cadenes multi provincials nosaltres seguim fidels als nostres principis que ens ha donat la possibilitat de créixer i seguir treballant en benefici de tots.
Sóc conscient que no podem competir en publicitat i màrqueting.Però també sé que la nostre avantatge rau en la nostra diferencia.
És per a nosaltres una gran satisfacció d'oferir les nostres instal·lacions i serveis òptics-optomètrics integrals.

 

JOAN ZAMORA

Llegir 5610 vegades
Josep Maria Castells

Tinc 30 anys. Lleidatà d'arrels balaguerines. Sóc persona de solucions, urbanita, entusiasta i amb ambició. La meva passió és el periodisme, la sociologia, la filosofia i les ciències polítiques. Sóc emprenedor i activista sociocultural. M'interessaria poder participar en esdeveniments i mitjans de comunicació.

M'agrada la informàtica, el màrqueting, la política, el personal branding, les relacions públiques i les empreses. Els meus hobbies són tenir cura meves amistats, la ràdio, els restaurants, les tecnologies i la moda.

✅Tinc aspiracions en la meva vida i els meus valors o aptituds principals en el treball són la persistència després de l'objectiu, la capacitat d'automotivar, l'empatia, el treball en equip, entusiasme, creativitat i el #optimisme

✅El meu lema a la vida és OPTIMISME. Sí, sóc optimista. No sembla útil ser qualsevol altra cosa.
Tinc una actitud positiva davant la vida que m'omple de valor al meu i als altres.

✅Compto amb el títol de "Digital Màrqueting i Community Manager". Em considero una persona creativa, sincera, sana, esportista, persistent, ambiciosa, empàtica, perfeccionista i filantròpica.

✅He participat en "Espejo Público" d'Antena3, a Onda Cero a "Nits de ràdio", a la taula rodona de «Els mitjans locals en l'era global» l'any 2016 a Lleida. Finalista VII edició de Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
M'agradaria poder treballar en empreses audiovisuals i de periodisme com ara CCMA, Onda Cero, Grup Godó, CADENA SER, Grup Flaix, RTVE, Atresmedia, Mediaset, Grup Prisa i altres companyies d'humor, com El Terrat i Minoria Absoluta.

✅Em sento molt identificat amb multinacionals com Mediamarkt, Google, Facebook, Samsung, IBM, Amazon i Microsoft.

He estat vinculat en política però m'he adonat que el millor és la diversitat. És a dir: sé recollir la part bona de cada ideologia. He col·laborat amb entitats locals i ONG.

✅Las persones que més admiro són Bill Gates, Andreu Buenafuente, Pedro Sánchez, Sandra Golpe, Matías Prats, Marta Flich, Susanna Griso, Xavi Gabriel, Andreu Buenafuente, Sergi Domene, Marta López, Leo Garriga, Elon Musk i José Luis Cordeiro.
He publicat més de 500 articles en premsa de paper. Tinc 4 recomanacions professionals.


No ho dubti i contacti amb mi via MD o @oficialcastells des de Facebook, Twitter i Instagram. Acredito 4 recomanacions de professionals al meu perfil.
?WhatsApp de treball ➡️ 657.675.525
Estic actiu a Facebook, Twitter, Instagram i WhatsApp.

M' ajudes a fer realitat els meus somnis
Segueix-me @oficialcastells o contacta amb mi ara mateix!

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER