EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dimarts, 08 Juliol 2014 12:05

Miquel Vendrell: " Un dels projectes més importants per nosaltres és impulsar el reg de l’Algerri-Balaguer "

Escrit per

Miquel Vendrell i Garcia

Miquel Vendrell i Garcia és el 1r tinent d'alcalde i Regidor d’obres i serveis, seguretat i agricultura a l'Ajuntament de Balaguer.

Avui ens explica com va la seva regidoria i quins projectes de futur té per la ciutat. 

Quines polítiques s’han fet en matèria de seguretat ciutadana des de la seva regidoria?

S’ha impulsat la Junta Local de Seguretat, un instrument que permet una millor coordinació i col·laboració entre els cossos de seguretat i emergències de la ciutat. El fet de treballar de forma conjunta ens permet millorar l’eficiència i donar una resposta més ràpida i àgil a les situacions d’emergència.

Balaguer està ben comunicada?

Per aconseguir-ho ens falta l’autovia Tàrrega-Balaguer-Alfarràs, una via ràpida que permeti a les empreses i ciutadans una bona comunicació amb els principals eixos viaris (A-2, Eix Transversal i autopistes) i centres econòmics i logístics (ports, aeroports i polígons industrials).

Quins serveis públics han sofert canvis?

S’ha posat èmfasi en la millora de l’atenció ciutadana, especialment, en matèria de serveis socials. En època de crisi econòmica, hem optat fer reforçar les polítiques socials, per tal de donar un cop de mà a les persones i famílies de la ciutat que pateixen dificultats econòmiques.

Que farà el seu equip de govern per fomentar l’ús de bicicleta a la ciutat?

Per ara no preveiem accions concretes en aquest sentit, tot i que ja es fa alguna activitat concreta com la Festa de la Bicicleta.

Balaguer té menys barreres arquitectòniques que en l’època d’Aguilà?

Sí, des que vam entrar a l’equip de govern, hem emprès diverses mesures en aquest sentit, per exemple, hem rebaixat, pràcticament, totes les voreres al Passeig de l’Estació i també ho estem fent en tots aquells carrers i voreres que reformem, com ara, el carrer Cardenal Benlloch, Sant Lluís i Doctor Fleming.

Que heu fet des de la regidoria per millorar la eficiència de la xarxa potable, la via pública, els camins i jardins?

Hem informatitzat el sistema de potabilització d’aigua, de manera que podem controlar a través del mòbil l’estat de la potabilitzadora i dels dipòsits d’aigua. El sistema informàtic registra instantàneament qualsevol incident a les instal·lacions, de manera que si hi ha una aturada en el bombatge, en els analitzadors o en la potabilització d’aigua, avisa a través del mòbil del punt on s’ha produït l’avaria. A la via pública, s’han fet moltes obres per la millora de voreres i el ferm dels carrers, així com la xarxa d’aigua potable i clavegueram, obres molt complicades i necessàries, però que no tenen tanta repercussió com quan arregles un carrer. També hem actuat en els camins rurals, de forma periòdica revisem l’estat de la xarxa de camins rurals. En aquest sentit, cal destacar la millora dels camins de la zona del Secà, gràcies a la concentració parcel·lària impulsada pel Departament d’Agricultura. Pel que fa als jardins, el manteniment es diari.  

Balaguer és una ciutat cívica?

Crec que ens cal millorar en aquest aspecte. Cal que tots prenguem consciència que la ciutat és de tots i que dels espais públics n’hem de fer ús tots, per la qual cosa hem de respectar el mobiliari urbà, no embrutar carrers i parets i també respectar el descans dels veïns. Si ho fem, a banda de conviure millor, l’Ajuntament haurà de destinar menys recursos a netejar grafits i arreglar desperfectes en el mobiliari urbà.

Teniu intenció de crear feina a nous agents cívics?

Vam contractar els agents cívics a través d’un programa d’ocupació de la Generalitat de Catalunya, per tant haurem d’esperar que el Govern ens aprovi una nova convocatòria.

Quins plans d’ocupació té Balaguer avui en dia i quins pensa incloure en el futur?

Tenim en marxa diversos plans, que enguany ens permetran contractar 51 persones, que treballaran en diferents projectes: rehabilitació de façanes al Centre Històric, arranjament del carrer Cuartel i del solar de davant la residència Comtes d’Urgell, supressió de barreres i arranjament de voreres a l’eixample de la ciutat, repintat de la senyalització horitzontal i restauració de bancs i parcs infantils. D’altra banda, estem impulsant el projecte ‘Fem ocupació per a joves’, un pla que adapta la formació dels joves a les necessitats del mercat laboral. Pel que fa al futur, decidirem en funció de les necessitats que detectem a la ciutat.

 

"Cal que tots prenguem consciència que la ciutat és de tots i que dels espais públics n’hem de fer ús tots,

per la qual cosa hem de respectar el mobiliari urbà, no embrutar carrers i parets i també respectar el descans dels veïns"

 

Quins són els serveis més deficitaris i que penseu fer per eixugar el deute d’aquests serveis?

Des que vam entrar al govern, vam detectar grans dèficits en alguns serveis, com llars d’infants, escola de música i piscina coberta, que estem mirant de reduir paulatinament per tal de fer-los més sostenibles i evitar l’amenaça de tancament o que el govern central ens prengui la competència. Com ho fem? Doncs, equilibrant les despeses i la taxa que en paguen els usuaris.

Que penseu fer amb el Monestir de les Franqueses de Balaguer?

Com sabeu, fa relativament poc que el monestir ha passat a ser patrimoni municipal, per la qual cosa seguirem amb la tasca de conservació i protecció, duta a terme per l’antic propietari, a la vegada que el promocionem turísticament més enllà del nostre municipi. L’objectiu final és que passi a formar part de la ruta del Cister.

Teniu pensat arreglar i fer més amples els camins que van cap a les Franqueses?

Els camins que van a Les Franqueses estan en bon estat, en tot cas pensem crear un itinerari per la zona de la bultra.

Creu vostè que hauríem de tenir més zones verdes a Balaguer?

Creiem que en tenim suficients 

Que ha fet la seva regidoria en matèria d’agricultura?

Un dels projectes més importants és impulsar el reg de l’Algerri-Balaguer, pendent des de fa molts anys. Durant els darrers anys, s’ha fet la concentració parcel·lària i ara estem treballant per aconseguir els avals suficients dels propietaris per sol·licitar al Departament d’Agricultura que executi el projecte de regadiu.

D’altra banda, estem en contacte permanentment amb els propietaris rurals, atents a les seves demandes i propostes. També disposem d’un guarda rural que vetlla sobre el terreny del nostre entorn rural.

L’any passat vam posar en marxa, a través de la Casa d’Oficis, un projecte formatiu de fructicultura i horticultura, a través del qual vam posar en funcionament un hort i col·laborar amb els horts comunitaris del Pla de Desenvolupament Comunitari.

Acomiadi’s dels lectors de El Mercadal.

Dir als lectors que estiguin tranquils, que la ciutat marxa bé i que disculpin les molèsties que els puguin ocasionar les obres, com les del carrer Sant Lluís.

Moltes gràcies per el temps dedicat,Sr.Vendrell!

 

ENTREVISTA EXCLUSIVA PER ELMERCADAL.CAT

JOSEP MARIA CASTELLS

Llegir 5595 vegades
Josep Maria Castells

Tinc 30 anys. Lleidatà d'arrels balaguerines. Sóc persona de solucions, urbanita, entusiasta i amb ambició. La meva passió és el periodisme, la sociologia, la filosofia i les ciències polítiques. Sóc emprenedor i activista sociocultural. M'interessaria poder participar en esdeveniments i mitjans de comunicació.

M'agrada la informàtica, el màrqueting, la política, el personal branding, les relacions públiques i les empreses. Els meus hobbies són tenir cura meves amistats, la ràdio, els restaurants, les tecnologies i la moda.

✅Tinc aspiracions en la meva vida i els meus valors o aptituds principals en el treball són la persistència després de l'objectiu, la capacitat d'automotivar, l'empatia, el treball en equip, entusiasme, creativitat i el #optimisme

✅El meu lema a la vida és OPTIMISME. Sí, sóc optimista. No sembla útil ser qualsevol altra cosa.
Tinc una actitud positiva davant la vida que m'omple de valor al meu i als altres.

✅Compto amb el títol de "Digital Màrqueting i Community Manager". Em considero una persona creativa, sincera, sana, esportista, persistent, ambiciosa, empàtica, perfeccionista i filantròpica.

✅He participat en "Espejo Público" d'Antena3, a Onda Cero a "Nits de ràdio", a la taula rodona de «Els mitjans locals en l'era global» l'any 2016 a Lleida. Finalista VII edició de Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
M'agradaria poder treballar en empreses audiovisuals i de periodisme com ara CCMA, Onda Cero, Grup Godó, CADENA SER, Grup Flaix, RTVE, Atresmedia, Mediaset, Grup Prisa i altres companyies d'humor, com El Terrat i Minoria Absoluta.

✅Em sento molt identificat amb multinacionals com Mediamarkt, Google, Facebook, Samsung, IBM, Amazon i Microsoft.

He estat vinculat en política però m'he adonat que el millor és la diversitat. És a dir: sé recollir la part bona de cada ideologia. He col·laborat amb entitats locals i ONG.

✅Las persones que més admiro són Bill Gates, Andreu Buenafuente, Pedro Sánchez, Sandra Golpe, Matías Prats, Marta Flich, Susanna Griso, Xavi Gabriel, Andreu Buenafuente, Sergi Domene, Marta López, Leo Garriga, Elon Musk i José Luis Cordeiro.
He publicat més de 500 articles en premsa de paper. Tinc 4 recomanacions professionals.


No ho dubti i contacti amb mi via MD o @oficialcastells des de Facebook, Twitter i Instagram. Acredito 4 recomanacions de professionals al meu perfil.
?WhatsApp de treball ➡️ 657.675.525
Estic actiu a Facebook, Twitter, Instagram i WhatsApp.

M' ajudes a fer realitat els meus somnis
Segueix-me @oficialcastells o contacta amb mi ara mateix!

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER