EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dilluns, 11 Agost 2014 12:52

José Antonio Flores:"Crec que C’s ha estat vetat i en certs mitjans de comunicació encara ho està"

Escrit per

Jose Antonio Flores Robles, responsable de comunicació a C’s Lleida i responsable territorial de xarxes socials, nascut al 1967 a la província d’Osca, resideix a Alfarràs des de fa més de 15 anys; pertany, com ell es classifica a la classe obrera i actualment treballa al sector de la depuració d’aigua. Les seves inquietuds i les ganes d’aportar les seves idees per al benefici de la població li van fer entrar a formar part de Ciutadans (C’s), formació política que li resulta més afí a les seves idees i on actualment milita i contribueix amb el seu treball.

 

Creu que les xarxes socials han beneficiat als partits polítics per conseguir nous votants?

Naturalment, no tan sols han beneficiat aconseguir vots, sinó que han estat i, el que és més important, seran una peça clau a l’hora de realitzar una política propera i que transmeti les seves intencions als ciutadans amb transparència. Les xarxes socials seran una eina indispensable per als partits i per a qualsevol polític, a la llarga, les persones dedicades a la política que rebutgin o facin mal d’ús d’aquesta eina, estaran destinades al fracàs mediàtic.

 

Des de quan pertany al partit C’s?

He estat uns anys al marge de la política, però seguint de prop aquest partit i com a simpatitzant. Com a membre del partit, des de les eleccions autonòmiques del 2012, en les quals vaig participar activament ajudant als meus companys.

 

Desde quan es responsable de Comunicació de C’s de Lleida?

El meu nomenament va ser arran de les eleccions de novembre de 2012, on vàrem observar el potencial de les xarxes socials i la necessitat de tenir difusió per donar a conèixer l’Agrupació de C’s a Lleida. Recentment, també he estat nomenat responsable territorial de Lleida de xarxes socials.

En que consisteix la seva tasca a C’s?

La més important, entre altres, és el control i maneig de les xarxes socials. Canalitzo la informació de diferents mitjans de comunicació de la província, gestiono l’enviament de les notes de premsa, articles d’opinió, programo i dono publicitat als diferents actes i intervencions que els meus companys de Ciutadans puguin portar a terme.

I, degut al nomenament de responsable territorial de xarxes socials, també dono suport i superviso la informació publicada per part de les altres agrupacions de la província de Lleida, que de moment són Alpicat, Balaguer i Tàrrega.  

Que creu aporta C’s de novedós respecte els altres partits polítics?

Seria molt dir que...? tot el programa de Ciutadans, és nou i diferent a tots els altres.

La veritat és que ens diferenciem força de la resta, la nostra intenció és regenerar la política, i no és una frase feta, una regeneració que comença des de les mateixes bases, pensem que el polític, ha d'estar al servei del ciutadà i mai a l'inrevés, necessitem la seva confiança, els seus vots, i el més important, la seva opinió; no som una màquina de generar idees ni de bon tros, els problemes els coneixen qui els pateixen diàriament i són ells, en la majoria dels casos, els que t'estan donant la solució, doncs llavors... és tan senzill com preguntar, escoltar, gestionar i aplicar... i no només tres mesos abans d'eleccions si no, durant tot el temps que duri la confiança ciutadana en el polític escollit.


En quina xarxa social es trova més comode treballant?

Bàsicament n’utilitzem dues, Facebook i Twitter, tot i que estem presents en altres com poden ser Instagram, el Blog oficial...

De les dues més utilitzades és difícil decidir, són diferents, Facebook et permet explicar, contactar amb el ciutadà, respondre les preguntes amb detall i gràficament... i Twitter, és la velocitat, és el moment, és interactiu, però al mateix temps fa que les idees o noticies caduquin, tenen una vida molt curta i molts ciutadans no disposen del temps necessari per estar permanentment connectats a Twitter.

Per tant, diria que Facebook, per l’ampli ventall de possibilitats que ofereix.

 

"Estic disposat a formar part del equip de C's i d’ajudar-lo sempre que em necessiti"

 

Té pensat en el futur presentar-se a les primàries municipals?

No, de moment les meves aspiracions polítiques es queden reduïdes a oferir tot el meu suport al candidat que pugui ser més beneficiós per als ciutadans, tot i què estic disposat a formar part del seu equip i d’ajudar-lo sempre que em necessiti, però actualment, hi ha persones millor preparades per a aquest càrrec.

 

Creu que els mitjans de comunicació lleidatans li han donat prou veu al partit polític de C’s?

Crec que C’s ha estat vetat i en certs mitjans de comunicació encara ho està. Només s’ha de donar un cop d’ull als diaris en paper, per exemple, de cada deu notes de premsa enviades, en surt una en algun mitjà imprès, i en alguns casos, són reduïdes a la mínima expressió, i evitant donar a conèixer el que realment es vol transmetre. Tot i que en els últims mesos hem tingut una remuntada de publicacions, gràcies a diaris digitals com el seu, mitjans que al estar faltats de subvencions, son lliures i sense cap compromís polític a l’hora d’escollir les seves edicions.

Ara que falta menys d’un any per les pròximes eleccions municipals té pensada alguna campanya especial en les xarxes socials?

En principi, especial amb el que això pot significar, no, la campanya serà tal i com està plantejada, informativa i espero que sigui participativa, volem enviar als ciutadans el missatge de que si ells no participen, la nostra feina és molt més difícil i té pitjors resultats, la campanya serà gairebé amb tota seguretat, al carrer que és on realment hi ha els problemes dels ciutadans i les solucions.

Creu que en el futur la manera de comunicar-se amb els votants i simpatitzants serà majoritàriament via internet?

Si, estic convençut, és més, des de Ciutadans apostem fort en aquest sentit, fomentant l'ús d’internet “Red de redes” gairebé per a tot; en el nostre partit es pot, entre d’altres, consultar els nostres comptes a la nostra web oficial i, fins i tot, votar com vam fer per a l'elecció de candidats en les últimes eleccions europees.

A part de les xarxes socials, utilitzeu altres mètodes de comunicació més clàssics?

Si a clàssics es refereix als mètodes de propaganda en paper, porta a porta, anuncis, falques a la ràdio o televisió, la veritat és que cada dia menys, Ciutadans és un partit modest en el qual els recursos econòmics són escassos, per tant, sabem que hem de ser bons administradors i utilitzar mitjans en què la relació qualitat (contacte amb els ciutadans) -preu sigui la millor, i ens decantem més per les xarxes socials, evidentment, sense menysprear qualsevol altre mitjà que ens pugui fer arribar al ciutadà d’una manera ràpida, clara i directa.

Aprofito l'avinentesa per agrair-vos aquesta oportunitat que m’heu ofert per donar a conèixer que darrera les xarxes socials, especialment en les del partit de Ciutadans, hi ha gent que lluitem i treballem desinteressadament, per uns ideals, més o menys encertats. A partir d’aquí és el poble qui ha de decidir.

Gràcies per aquest temps que ha dedicat per a ELMERCADAL.CAT!

Gràcies.

 

Llegir 5675 vegades
Josep Maria Castells

Tinc 30 anys. Lleidatà d'arrels balaguerines. Sóc persona de solucions, urbanita, entusiasta i amb ambició. La meva passió és el periodisme, la sociologia, la filosofia i les ciències polítiques. Sóc emprenedor i activista sociocultural. M'interessaria poder participar en esdeveniments i mitjans de comunicació.

M'agrada la informàtica, el màrqueting, la política, el personal branding, les relacions públiques i les empreses. Els meus hobbies són tenir cura meves amistats, la ràdio, els restaurants, les tecnologies i la moda.

✅Tinc aspiracions en la meva vida i els meus valors o aptituds principals en el treball són la persistència després de l'objectiu, la capacitat d'automotivar, l'empatia, el treball en equip, entusiasme, creativitat i el #optimisme

✅El meu lema a la vida és OPTIMISME. Sí, sóc optimista. No sembla útil ser qualsevol altra cosa.
Tinc una actitud positiva davant la vida que m'omple de valor al meu i als altres.

✅Compto amb el títol de "Digital Màrqueting i Community Manager". Em considero una persona creativa, sincera, sana, esportista, persistent, ambiciosa, empàtica, perfeccionista i filantròpica.

✅He participat en "Espejo Público" d'Antena3, a Onda Cero a "Nits de ràdio", a la taula rodona de «Els mitjans locals en l'era global» l'any 2016 a Lleida. Finalista VII edició de Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
M'agradaria poder treballar en empreses audiovisuals i de periodisme com ara CCMA, Onda Cero, Grup Godó, CADENA SER, Grup Flaix, RTVE, Atresmedia, Mediaset, Grup Prisa i altres companyies d'humor, com El Terrat i Minoria Absoluta.

✅Em sento molt identificat amb multinacionals com Mediamarkt, Google, Facebook, Samsung, IBM, Amazon i Microsoft.

He estat vinculat en política però m'he adonat que el millor és la diversitat. És a dir: sé recollir la part bona de cada ideologia. He col·laborat amb entitats locals i ONG.

✅Las persones que més admiro són Bill Gates, Andreu Buenafuente, Pedro Sánchez, Sandra Golpe, Matías Prats, Marta Flich, Susanna Griso, Xavi Gabriel, Andreu Buenafuente, Sergi Domene, Marta López, Leo Garriga, Elon Musk i José Luis Cordeiro.
He publicat més de 500 articles en premsa de paper. Tinc 4 recomanacions professionals.


No ho dubti i contacti amb mi via MD o @oficialcastells des de Facebook, Twitter i Instagram. Acredito 4 recomanacions de professionals al meu perfil.
?WhatsApp de treball ➡️ 657.675.525
Estic actiu a Facebook, Twitter, Instagram i WhatsApp.

M' ajudes a fer realitat els meus somnis
Segueix-me @oficialcastells o contacta amb mi ara mateix!

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER