EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dijous, 21 Agost 2014 12:36

Gerard Martínez Minguell:" 7accents és un projecte petit, modest, però ambiciós en el concepte"

Escrit per

Periodista multimèdia i creador audiovisual amb àmplia experiència en l'àmbit de les noves tecnologies. Particularment interessat en la fusió entre televisió i Internet. Exdirector d’AraPonent.cat i Waita TV, i amb el diari La Mañana com a la seva particular escola de periodisme, ara endega una nova aventura al capdavant de 7accents, un nou mitjà de comunicació que veurà la llum l’11 de setembre de 2014.

 

Per quina raó es va especialitzar en Periodisme?
Per què m'agrada escoltar històries. I explicar-les. Sobretot si són reals. 
 
Creu que els diaris en format de paper están manipulats? I els digitals?
La manipulació sempre ha existit i sempre existirà en els mitjans de comunicació. Són el quart poder, però viuen pressionats pels tres primers.
 
Posi uns quants exemples de diaris manipulats per el poder polític
Manipulats, no ho sé. Influenciats, la majoria. Tant a Lleida com a qualsevol altre racó d'aquest petit país.
 
 
 
Expliquin’s una mica sobre el seu passat com a director del diari AraPonent i Waita TV…
Sens dubte, una de les meves millors etapes professionals. L'empresa va créixer molt ràpid, potser massa, com jo. Desitjo tota la sort del món a l'actual equip directiu.
 
Els programes tipus ‘Salvame’ de la premsa del cor es pot considerar periodisme ?com ho qualificaria?
Sí. Es tracta d'un tipus d'informació molt concreta, però informació de totes maneres. Digues-ho com vulguis (premsa rosa, per exemple), però és periodisme. I 'Sálvame' és un programa que ha reinventat no només la premsa del cor, sinó la seva posada en escena en un plató de televisió. 
Quan creu que serà l’any del creixement més significatiu per els mitjans digitals?
L'any que els mitjans de comunicació d'arreu s'adonin que imprimir cada dia és inviable econòmicament parlant i totalment nociu per al medi ambient.
 
"'Sálvame' és un programa que ha reinventat no només la premsa del cor, sinó la seva posada en escena en un plató de televisió"
 
 
 
 
 
"El meu passat a AraPonent és sens dubte, una de les meves millors etapes professionals"
 
 
És viable en el futur el Magical Media del Parc Científic de Gardeny?
Desconec si té futur o no, però el present ja se li ha escolat entre els dits de les mans. El Magical és massa gran per als d'aquí i massa petit per als de fora. S'haurà d'adaptar, però no sé si ho aconseguirà.
Li veu un futur exitós al portal digital ElMercadal.cat ?
Experiència en perfecte equilibri amb innovació. I honestedat a parts iguals. En aquest cas, tampoc no sé si té futur o no, però el present ja se l'ha guanyat a pols.
Quines són les claus d’èxit en l’emprenedoria de diaris digitals?
Te les enumeraré quan hagi assolit el citat èxit.
 
 
 
 
Creu que hi ha suficient varietat de diaris digitals a la nostra provincia?
Suficient respecte què? O qui? Això ho haurien de contestar els lleidatans i lleidatanes, és a dir, els potencials lectors de premsa digital; el seu grau de satisfacció marcarà l'esdevenir d'aquest tipus de mitjans.
Creu que a Lleida li fan falta més televisions via streaming?
Ara per ara, a Lleida, només existeix Waita TV, la qual cosa denota la mancança d'aquest tipus de mitjans a Ponent. Els grans, bàsicament el Grup Segre, hi haurien de fer una aposta més decidida.
Veu futur als estudiants de Periodisme i Comunicació Audiovisual? Perquè?
El futur se'l començaran a construir un cop surtin de la factultat. Acabar una carrera demostra constància, però res més.
Expliquin’s el seu darrer projecte 7accents…
7accents és un projecte petit, modest, però ambiciós en el concepte. Volem fer un periodisme tranquil, de llarg recorregut, tant en la cocció com en la digestió. La idea és apostar per la qualitat en lloc de fer-ho per la quantitat. Ja veurem si ho aconseguim!
 
ENTREVISTA EXCLUSIVA PER ELMERCADAL.CAT
 
JOSEP MARIA CASTELLS 
 

 

 

Llegir 6341 vegades
Josep Maria Castells

Tinc 30 anys. Lleidatà d'arrels balaguerines. Sóc persona de solucions, urbanita, entusiasta i amb ambició. La meva passió és el periodisme, la sociologia, la filosofia i les ciències polítiques. Sóc emprenedor i activista sociocultural. M'interessaria poder participar en esdeveniments i mitjans de comunicació.

M'agrada la informàtica, el màrqueting, la política, el personal branding, les relacions públiques i les empreses. Els meus hobbies són tenir cura meves amistats, la ràdio, els restaurants, les tecnologies i la moda.

✅Tinc aspiracions en la meva vida i els meus valors o aptituds principals en el treball són la persistència després de l'objectiu, la capacitat d'automotivar, l'empatia, el treball en equip, entusiasme, creativitat i el #optimisme

✅El meu lema a la vida és OPTIMISME. Sí, sóc optimista. No sembla útil ser qualsevol altra cosa.
Tinc una actitud positiva davant la vida que m'omple de valor al meu i als altres.

✅Compto amb el títol de "Digital Màrqueting i Community Manager". Em considero una persona creativa, sincera, sana, esportista, persistent, ambiciosa, empàtica, perfeccionista i filantròpica.

✅He participat en "Espejo Público" d'Antena3, a Onda Cero a "Nits de ràdio", a la taula rodona de «Els mitjans locals en l'era global» l'any 2016 a Lleida. Finalista VII edició de Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
M'agradaria poder treballar en empreses audiovisuals i de periodisme com ara CCMA, Onda Cero, Grup Godó, CADENA SER, Grup Flaix, RTVE, Atresmedia, Mediaset, Grup Prisa i altres companyies d'humor, com El Terrat i Minoria Absoluta.

✅Em sento molt identificat amb multinacionals com Mediamarkt, Google, Facebook, Samsung, IBM, Amazon i Microsoft.

He estat vinculat en política però m'he adonat que el millor és la diversitat. És a dir: sé recollir la part bona de cada ideologia. He col·laborat amb entitats locals i ONG.

✅Las persones que més admiro són Bill Gates, Andreu Buenafuente, Pedro Sánchez, Sandra Golpe, Matías Prats, Marta Flich, Susanna Griso, Xavi Gabriel, Andreu Buenafuente, Sergi Domene, Marta López, Leo Garriga, Elon Musk i José Luis Cordeiro.
He publicat més de 500 articles en premsa de paper. Tinc 4 recomanacions professionals.


No ho dubti i contacti amb mi via MD o @oficialcastells des de Facebook, Twitter i Instagram. Acredito 4 recomanacions de professionals al meu perfil.
?WhatsApp de treball ➡️ 657.675.525
Estic actiu a Facebook, Twitter, Instagram i WhatsApp.

M' ajudes a fer realitat els meus somnis
Segueix-me @oficialcastells o contacta amb mi ara mateix!

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER