EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dilluns, 22 Setembre 2014 12:32

Víctor Amela: "El món mediterrani antic em fascina"

Escrit per

El periodista i escriptor Víctor M. Amela és un dels més veterans i populars a Catalunya gràcies a la seva contraportada al diari "La Vanguardia" des de fa més de quinze anys, la seva llarga col·laboració a la secció "Teletúlia" del programa "Arucitys" de 8tv i per l'èxit també dels seus llibres "El càtar imperfecte" i "Amor contra Roma" publicats al 2013 i aquest 2014, respectivament. A més a més, molts oients el poden escoltar a l'espai de televisió i cinema de RAC1.

Aprofitem la oportunitat d'entrevistar a una de les personalitats en comunicació més interessants des de fa molt de temps.

 

 Com ha aconseguit compaginar amb èxit la seva tasca en gèneres diferents com són el diari, la televisió i la literatura?

 Es tracta, en tots el casos, de construcció de relats. En el cas de la literatura, amb més llibertat i prodigalitat. Pero sempre amb el propòsit de comunicar.

 

 Digui'm un entrevistat que li ha pogut aportar alguna cosa interiorment per les seves idees o perspectiva de vida, per exemple.

 

D'entre 2.000 entrevitats, he extret moltes inspiracions personals. He entés que l'art consisteix en fer visible  l'invisible, i que l'art de viure consisteix en la gratitud, i que la felicitat és gaudir del que tens, i que la máxima expresió de la inteligència és la bondat.

 

 A quin personatge li agradaria poder entrevistar a la seva Contra i encara no ha tingut la oportunitat?

 

El mon está ple d'oportunitats, no tinc un caprici específic, estic obert al miracle, a la meravella que ha de venir com un regal, i els bons regals són sempre sorpresius.

 

 Una qüestió de caire més política. Expliqui'ns una mica la seva opinió sobre el procés de la consulta del proper 9-N, un dels temes d'actualitat més candent.

 

La gent està necessitada d'alguna il.lusió que li doni color a la vida, que obri llums a la esperança de horitzons més benéfics, i el somni idealista d'un pais millor és molt potent, dona molta empenta. Pero... jugar amb il-lusiones tant potents des de interesos partidistes o poc sants de polítics tacticistes, oportunistes, concupiscents o corruptes... és massa delicat, perillós...

 

 Pel que fa a la vessant televisiva, quin aspecte li agrada més comentar al programa "Arucitys"?

A plató d'Arucitys vaig amb alegria a divertir-me, a passar una bona estona, a compartir riures ams el col.legues i procurar entretenir al màxim als telespectadors, que s'ho mereixen tot! Jo sempre surto més content del que he arribat! Mèrit del mestre i amic Alfons Arús!

 

 Com creu que pot evolucionar els espais a televisió en els pròxims anys? Pot donar alguna idea per a un tipus de programa diferent que hem vist poc al nostre país?

La gràcia de la televisió es la incertesa i la imprevisibilitat. La tele explora les variables de entretenit i atreure telespectadors, i ningú sap quin serà el pròxim invent. Un programa de cuiners cantaires?

 Algun programa que li ha agradat veure aquest estiu a la televisió?

Capítols de la sèrie “Vikings”.

 També, digui una sèrie de televisió i un programa de televisió actual que sigui molt del seu grat.

Ara m'agrada la sèrie “Gomorra”. I el programa “la otra red”.

 En l'àmbit més literari, d'on prové la seva fascinació pel món romà?

De la sèrie “Jo, Claudi” i de les lecturas de Robert Graves i d'autors clàsics. El món mediterrani antic em fascina

 Com recomanaria als possibles lectors del seu últim llibre, només apte pels interessats en la societat romana?

Agradarà als lectors de novel.la històrica interessts en la Roma de fa 2.000 anys, amb personatges i situacions històriques, documentades, pero explicant uns episodos poc coneguts i que van originar l'erotise i les actuals relacions de parella a occident.

 Esmenti un dels seus llibres del que n'estigui més orgullós.

 M'agrada cada dia més “Casi todos mis secretos” / “Tots els meus secrets o gairebé” (Ediciones B), : el títol ho diu tot...

 

Per últim, un llibre de ficció i una pel·lícula recents a recomanar als nostres lectors.

 

Us recomano el llibre ”Felices los felices”, ara publicat per Yasmina Reza (Anagrama), i pel.lícula... no sé, hauria d'anar més sovint al cinema.

 

Doncs molt agraïts per dedicar-nos el seu valuós temps. Seguirem la seva multidisciplinària feina, moltes gràcies. 

 

ENTREVISTA EXCLUSIVA ELMERCADAL.CAT

Autor: Josep Antoni Díaz Gallego

Llegir 5818 vegades
Josep Maria Castells

Tinc 30 anys. Lleidatà d'arrels balaguerines. Sóc persona de solucions, urbanita, entusiasta i amb ambició. La meva passió és el periodisme, la sociologia, la filosofia i les ciències polítiques. Sóc emprenedor i activista sociocultural. M'interessaria poder participar en esdeveniments i mitjans de comunicació.

M'agrada la informàtica, el màrqueting, la política, el personal branding, les relacions públiques i les empreses. Els meus hobbies són tenir cura meves amistats, la ràdio, els restaurants, les tecnologies i la moda.

✅Tinc aspiracions en la meva vida i els meus valors o aptituds principals en el treball són la persistència després de l'objectiu, la capacitat d'automotivar, l'empatia, el treball en equip, entusiasme, creativitat i el #optimisme

✅El meu lema a la vida és OPTIMISME. Sí, sóc optimista. No sembla útil ser qualsevol altra cosa.
Tinc una actitud positiva davant la vida que m'omple de valor al meu i als altres.

✅Compto amb el títol de "Digital Màrqueting i Community Manager". Em considero una persona creativa, sincera, sana, esportista, persistent, ambiciosa, empàtica, perfeccionista i filantròpica.

✅He participat en "Espejo Público" d'Antena3, a Onda Cero a "Nits de ràdio", a la taula rodona de «Els mitjans locals en l'era global» l'any 2016 a Lleida. Finalista VII edició de Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
M'agradaria poder treballar en empreses audiovisuals i de periodisme com ara CCMA, Onda Cero, Grup Godó, CADENA SER, Grup Flaix, RTVE, Atresmedia, Mediaset, Grup Prisa i altres companyies d'humor, com El Terrat i Minoria Absoluta.

✅Em sento molt identificat amb multinacionals com Mediamarkt, Google, Facebook, Samsung, IBM, Amazon i Microsoft.

He estat vinculat en política però m'he adonat que el millor és la diversitat. És a dir: sé recollir la part bona de cada ideologia. He col·laborat amb entitats locals i ONG.

✅Las persones que més admiro són Bill Gates, Andreu Buenafuente, Pedro Sánchez, Sandra Golpe, Matías Prats, Marta Flich, Susanna Griso, Xavi Gabriel, Andreu Buenafuente, Sergi Domene, Marta López, Leo Garriga, Elon Musk i José Luis Cordeiro.
He publicat més de 500 articles en premsa de paper. Tinc 4 recomanacions professionals.


No ho dubti i contacti amb mi via MD o @oficialcastells des de Facebook, Twitter i Instagram. Acredito 4 recomanacions de professionals al meu perfil.
?WhatsApp de treball ➡️ 657.675.525
Estic actiu a Facebook, Twitter, Instagram i WhatsApp.

M' ajudes a fer realitat els meus somnis
Segueix-me @oficialcastells o contacta amb mi ara mateix!

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER