EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dijous, 23 Octubre 2014 14:28

Sergio Casanova: "la nostra relació amb la Parròquia és fonamental"

Escrit per

Com va sorgir la idea?

En aquelles setmanes prèvies a la Setmana Santa d’aquest any, el meu cap ja començava a pensar on aniria a veure processons. Lleida? Bellpuig? Tarragona? Sevilla? En un moment de reflexió em vaig dir: “No pot ser que els de Balaguer haguem perdut aquesta tradició. Perquè no ho organitzes Sergio?”

 

Em vaig sentir encoratjat per fer-ho, però sobretot il·lusionat. Sempre m’han agradat les processons, i si li afegim que ho vols fer a la teva ciutat, encara li poses més ganes.

A partir d’aquí vaig començar una etapa d’investigació, buscar tot aquell patrimoni religiós que ens pogués servir, treballar uns estatuts i buscar com fer-ho bé per comptar amb el suport de la Parròquia.

 

Quan va néixer l'Associació Natzarens de Balaguer?

 

Oficialment l’associació neix el passat 18 de juliol de 2014 amb el nom d’Associació Cultural Nostre Pare Jesús i Maria Santíssima dels Dolors. Varem fer un acte molt bonic a l’interior de l’Església de Sant Josep (c/Miracle), ja que la nostra seu és aquesta església.

 

Allí, els socis fundadors varem signar l’acta fundacional, els estatuts i també el jurament de càrrecs. Va ser molt emotiu.

 


Quants socis teniu a hores d'ara?

 

A dia d’avui som uns 40 socis. Estem molt contents, ja que no portem ni un mes fent afiliacions.


Quina relació teniu amb la Parròquia de Santa Maria de Balaguer?

 

La nostra relació amb la Parròquia és fonamental. Mn. Joan Pujol, el Rector de la Parròquia forma part de la Junta i és Director Espiritual. Gràcies a Mn. Joan hem pogut avançar molt, i la Junta li tenim molt que agrair. Mai ens ha tancat cap porta, al contrari, s’ha interessat des del primer moment en el projecte, col·labora en tot el que pot. Pensa que ens ha cedit la Mare de Deu dels Dolors i el Sant Sepulcre, que a dia d’avui són les nostres Imatges Titulars, les que sortiran de processó. Quina responsabilitat! A més a més ens ha donat permís per utilitzar Sant Josep com a seu canònica i ens ha autoritzat per restaurar el Sant Sepulcre. No podem demanar més. És una gran persona.

 


Quina és la seva tasca com a President?

 

Representar l’associació, obrir vincles de col·laboració amb altres entitats o confraries, i com dic jo: portar la batuta per tal que tot el que fem segueixi un model, una forma de fer... en definitiva seguir la línea de projecte.

A què aspireu en un futur pròxim?

 

El nostre primer objectiu és sortir en estació de penitència el proper divendres Sant pels carrers de Balaguer.


Quines són les màximes aspiracions de la junta directiva de Natzarens?

 

Aconseguir un gran nombre de socis i poder comprar el tro del Sant Sepulcre i la Mare de Deu. Però no només això, sinó fer exposicions, sortides...


Teniu relació amb altres confraries o entitats semblants a la vostra?

 

Sí. Tenim una molt bona relació amb l’AC Crist de l’Agonia de Lleida, confraria que surt de processó la nit de dijous Sant pels carrers de Lleida. Ens varen convidar a sortir en processó i fa un mes els hi varem deixar el mantell de la Mare de Deu, la corona de plata i l’estandart per una exposició que van fer a l’església romànica de Sant Martí de Lleida. El Germà Gran d’aquesta Confraria ens ha ajudat molt.

 

També tenim relació amb la Hermandad de la Hiniesta de Sevilla, que és la confraria de l’Ajuntament de Sevilla. Allí tinc dos amics pel que puguem necessitar. Fins i tot ens van felicitar el famosos Armats de Mataró per aquest projecte.

 

El Museu de la Noguera és fonamental. Qualsevol dubte sobre restauracions, conservació, documentació... Ja veuràs com en un temps tindreu noticies sobre una col·laboració força important.


Creieu que els joves recuperaran la fe en l’església?

 

És una pregunta interessant. Però no ho sé. El que sí que et puc dir segur, és que nosaltres tenim socis que s’apunten per fe, i d’altres que ho fan per recuperar una tradició. Sigui com sigui, lo important és ser-hi.

Llegir 5853 vegades
Josep Maria Castells

Tinc 30 anys. Lleidatà d'arrels balaguerines. Sóc persona de solucions, urbanita, entusiasta i amb ambició. La meva passió és el periodisme, la sociologia, la filosofia i les ciències polítiques. Sóc emprenedor i activista sociocultural. M'interessaria poder participar en esdeveniments i mitjans de comunicació.

M'agrada la informàtica, el màrqueting, la política, el personal branding, les relacions públiques i les empreses. Els meus hobbies són tenir cura meves amistats, la ràdio, els restaurants, les tecnologies i la moda.

✅Tinc aspiracions en la meva vida i els meus valors o aptituds principals en el treball són la persistència després de l'objectiu, la capacitat d'automotivar, l'empatia, el treball en equip, entusiasme, creativitat i el #optimisme

✅El meu lema a la vida és OPTIMISME. Sí, sóc optimista. No sembla útil ser qualsevol altra cosa.
Tinc una actitud positiva davant la vida que m'omple de valor al meu i als altres.

✅Compto amb el títol de "Digital Màrqueting i Community Manager". Em considero una persona creativa, sincera, sana, esportista, persistent, ambiciosa, empàtica, perfeccionista i filantròpica.

✅He participat en "Espejo Público" d'Antena3, a Onda Cero a "Nits de ràdio", a la taula rodona de «Els mitjans locals en l'era global» l'any 2016 a Lleida. Finalista VII edició de Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
M'agradaria poder treballar en empreses audiovisuals i de periodisme com ara CCMA, Onda Cero, Grup Godó, CADENA SER, Grup Flaix, RTVE, Atresmedia, Mediaset, Grup Prisa i altres companyies d'humor, com El Terrat i Minoria Absoluta.

✅Em sento molt identificat amb multinacionals com Mediamarkt, Google, Facebook, Samsung, IBM, Amazon i Microsoft.

He estat vinculat en política però m'he adonat que el millor és la diversitat. És a dir: sé recollir la part bona de cada ideologia. He col·laborat amb entitats locals i ONG.

✅Las persones que més admiro són Bill Gates, Andreu Buenafuente, Pedro Sánchez, Sandra Golpe, Matías Prats, Marta Flich, Susanna Griso, Xavi Gabriel, Andreu Buenafuente, Sergi Domene, Marta López, Leo Garriga, Elon Musk i José Luis Cordeiro.
He publicat més de 500 articles en premsa de paper. Tinc 4 recomanacions professionals.


No ho dubti i contacti amb mi via MD o @oficialcastells des de Facebook, Twitter i Instagram. Acredito 4 recomanacions de professionals al meu perfil.
?WhatsApp de treball ➡️ 657.675.525
Estic actiu a Facebook, Twitter, Instagram i WhatsApp.

M' ajudes a fer realitat els meus somnis
Segueix-me @oficialcastells o contacta amb mi ara mateix!

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER