EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dilluns, 27 Març 2017 11:50

Frederic Letamendi: " Encontats és un esdeveniment cultural molt important per la ciutat"

Escrit per

Que ens pots explicar de la il·lustració que has realitzat per al cartell d’aquesta segona edició de l’Encontats?

Evocant  l’ “Encontats” m’ha vingut a la memòria els orígens del conte infantil. L’avi que conta històries a la vora del foc als petits oients embadalits per la narració i per l’atmosfera de misteri i caliu que crea el foc. Després donaran pas als contes en forma de llibre ple d’il·lustracions meravelloses.

Com valora l’organització de l’Encontats de cara a la ciutat? És un esdeveniment cultural molt important per la ciutat per la difusió del conte infantil i juvenil adreçat als infants amb la participació de l’escola d’Art Ermengol, amb el concurs de dibuix “Balaguer el conte més gran del món” i altres actes rellevants. Aquest any és un any preferentment dedicat als il·lustradors, figura important en la creació del llibre. Així també tenim la Fira de Bolonya i el centenari del TBO. La il·lustració en el nostre petit país disposa d’un planter d’excel·lents creadors gràfics infantils i de grans noms de la il·lustració sobretot femenina. Em ve a la memòria Lola Anglada, Mercè Llimona, Roser Capdevila, Pilarín Bayés i Maria Pascual.

Com valora els grans canvis que la informàtica ha aportat a la il·lustració?

La informàtica ha portat a la il·lustració immediatesa, comoditat i precisió i una sèrie d’avantatges tècnics per una millor impressió, però amb una pèrdua de frescor del llapis, l’aquarel·la, o el Guasch, la plomil·la o el gravat tot sobre un bon suport de paper.

Què recomanaria als joves il·lustradors que tot just comencen la seva trajectòria professional?

Sobretot originalitat. Res de copiar i molt de dibuix de fons.

Per últim, que representa per Leta, ser el padrí de l’edició dels Encontats 2017?

És un honor i un plaer per tot el que aquesta edició de l’Encontats representa i per haver estat precedit per un “padrí” i amic tan important com és en Josep Vallverdú per la literatura infantil i juvenil a nivell mundial.

Llegir 6019 vegades
Josep Maria Castells

Tinc 30 anys. Lleidatà d'arrels balaguerines. Sóc persona de solucions, urbanita, entusiasta i amb ambició. La meva passió és el periodisme, la sociologia, la filosofia i les ciències polítiques. Sóc emprenedor i activista sociocultural. M'interessaria poder participar en esdeveniments i mitjans de comunicació.

M'agrada la informàtica, el màrqueting, la política, el personal branding, les relacions públiques i les empreses. Els meus hobbies són tenir cura meves amistats, la ràdio, els restaurants, les tecnologies i la moda.

✅Tinc aspiracions en la meva vida i els meus valors o aptituds principals en el treball són la persistència després de l'objectiu, la capacitat d'automotivar, l'empatia, el treball en equip, entusiasme, creativitat i el #optimisme

✅El meu lema a la vida és OPTIMISME. Sí, sóc optimista. No sembla útil ser qualsevol altra cosa.
Tinc una actitud positiva davant la vida que m'omple de valor al meu i als altres.

✅Compto amb el títol de "Digital Màrqueting i Community Manager". Em considero una persona creativa, sincera, sana, esportista, persistent, ambiciosa, empàtica, perfeccionista i filantròpica.

✅He participat en "Espejo Público" d'Antena3, a Onda Cero a "Nits de ràdio", a la taula rodona de «Els mitjans locals en l'era global» l'any 2016 a Lleida. Finalista VII edició de Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
M'agradaria poder treballar en empreses audiovisuals i de periodisme com ara CCMA, Onda Cero, Grup Godó, CADENA SER, Grup Flaix, RTVE, Atresmedia, Mediaset, Grup Prisa i altres companyies d'humor, com El Terrat i Minoria Absoluta.

✅Em sento molt identificat amb multinacionals com Mediamarkt, Google, Facebook, Samsung, IBM, Amazon i Microsoft.

He estat vinculat en política però m'he adonat que el millor és la diversitat. És a dir: sé recollir la part bona de cada ideologia. He col·laborat amb entitats locals i ONG.

✅Las persones que més admiro són Bill Gates, Andreu Buenafuente, Pedro Sánchez, Sandra Golpe, Matías Prats, Marta Flich, Susanna Griso, Xavi Gabriel, Andreu Buenafuente, Sergi Domene, Marta López, Leo Garriga, Elon Musk i José Luis Cordeiro.
He publicat més de 500 articles en premsa de paper. Tinc 4 recomanacions professionals.


No ho dubti i contacti amb mi via MD o @oficialcastells des de Facebook, Twitter i Instagram. Acredito 4 recomanacions de professionals al meu perfil.
?WhatsApp de treball ➡️ 657.675.525
Estic actiu a Facebook, Twitter, Instagram i WhatsApp.

M' ajudes a fer realitat els meus somnis
Segueix-me @oficialcastells o contacta amb mi ara mateix!

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER