EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dimarts, 02 abril 2019 17:22

Toni Postius (Junts per Lleida): "La nostra prioritat és desenvolupar el Pla de l'Estació"

Escrit per

Toni Postius, és regidor a l'Ajuntament de Lleida des del 2011, diputat al Congrés les dues darreres legislatures i actualment cap de llista (alcaldable) de Junts per Catalunya Lleida a l'Ajuntament de Lleida. 

És enginyer tècnic en informàtica de gestió per la Universitat de Lleida i també és llicenciat en dret. 

 

 1. Com es defineix?

Sóc una persona honesta que s'estima la seva ciutat i que aspira a treballar per poder-la deixar una mica millor de com està actualment.

 1. És vostè dels que veuen el got mig ple o mig buit? 

M'agrada veure'l mig ple, però de vegades, costa. Després de tants anys de governs socialistes, a Lleida se segueixen unes dinàmiques que s'han de corregir per mirar el futur amb més optimisme.

 1. Per tant podríem dir que és optimista...

Sí, ho sóc. Però l'optimisme s'ha de basar en fets i s'ha de treballar per contagiar l'optimisme als altres. Això és el que ens pot fer avançar.

 1. Quin és el seu tresor més preuat? 

Crec que per a tothom el tresor més preuat és la vida mateixa. Gaudir de bona salut i tenir a la vora persones a qui estimes i en qui confies també són tresors enormes.

 1. Admira a algú? 

A molta gent, però no sóc gens mitòman. Crec que tan admirable pot ser un gran dirigent polític mundial com una mare de família que lluita cada dia per tirar endavant els seus fills amb mil i un problemes.

 1. Què és el que més valora en una persona?

La honestedat.

 1. Es penedeix d'alguna cosa a la vida?

No sóc de penedir-me. Evidentment que hi ha coses que les faria d'una altra manera, però fins i tot dels errors se'n teu sempre un aprenentatge.

 1. Per quin motiu aspira a ser alcalde de Lleida?

Perquè és la meva ciutat i crec que el major honor per a qualsevol persona que dedica una part de la seva vida a la política és poder aspirar a ser alcalde. M'estimo Lleida i voldria contribuir a fer-la millor.

 1. A què es dedica professionalment?

Sóc informàtic i vaig muntar una empresa amb altres companys, però en els darrers anys he dedicat la major part del meu temps a la política com a regidor a l'ajuntament de Lleida i com a diputat al Congrés.

 1. Com és Lleida i com serà si vostè és elegit alcalde el proper mes de maig?

Lleida és una ciutat amb enormes potencialitats per ser una gran capital, però una ciutat governada per gent acomodada i sense ambició. Quan sigui alcalde caldrà, en primer lloc, canviar les dinàmiques conformistes d'aquests darrers temps i mirar el futur amb una alta perspectiva.

 1. Que n’opina de la gestió de l’actual govern a La Paeria de Lleida?

No es pot negar que en quaranta anys, els successius governs socialistes han fet avançar la ciutat i tenen aspectes positius en el seu balanç, però si em preguntes pel darrer mandat, crec que ha quedat de manifest l'esgotament d'un model. La Paeria està endeutada, els lleidatans paguen uns impostos altíssims i reben uns serveis deficients. No es pot dir que hagin fet gens bé les coses. Cal un canvi urgent.

 1. Pot avançar-nos quin serà l’eslògan de la seva campanya ?

Encara no el podem fer públic, però durant aquests mesos previs hem utilitzat dos frases que resumeixen el nostre esperit de cara a les eleccions: "Ara és el moment" i "Lleida és capital".

 1. Quina és la filosofia i valors de la formació política que vostè lidera?

Podríem parlar hores d'idees, però crec que ho podem resumir en una cosa que entén tothom: la política ha de ser servei als altres, no un instrument per a servir-se'n. La meva actitud com a alcalde serà a questa: ser un servidor dels lleidatans i lleidatanes.

 1. Està a favor del POUM i de les grans superfícies que es volen instal·lar a la capital?

No. El POUM s'ha volgut tirar endavant amb presses i sense el consens necessari. Sembla com si el PSC volgués deixar-lo d'herència perquè els que vinguem després hàgim d'aplicar el seu model urbanístic. Un POUM és un document suficientment important com per treballar-lo amb voluntat de ser un punt de trobada de la majoria social de la ciutat. Pel que fa a les grans superfícies comercials, la nostra aposta és el comerç tradicional i les mitjanes superfícies que haurien d'estar repartides pels diferents barris com a pols d'atracció de clients. En aquest sentit, la nostra prioritat és desenvolupar el Pla de l'Estació.

 1. Podria dir-nos breument en quins àmbits aprova l’actual govern i en quins suspèn?

N'aprova pocs, per no dir cap. Per mi suspèn en matèria de gestió dels recursos públics, en la necessària aposta per la industrialització, en el camp de la cultura, en mobilitat, en donar serveis bàsics de qualitat... Francament, crec que l'actual govern s'ha guanyat el suspens i haver de passar a l'oposició.

 1. Quants nous llocs de treball té previst de contractar si guanya les eleccions d’aquest maig?

El primer que caldrà fer és fer una anàlisi de la situació econòmica real de l'ajuntament amb una auditoria i detectar amb precisió què és el que fa falta reforçar més.

 1. Lleida té un bon teixit associatiu. Que pensa fer de nou per a que les entitats que no hagi fet cap govern?

El primer de tot és parlar amb tothom, escoltar les seves necessitats i posar-nos a la seva disposició. Tothom pensa, legítimament, que el seu sector és el que requereix més atenció, però la feina d'un govern és tenir una visió global i atendre a tothom amb equanimitat i tenint en compte els recursos de què disposem.

 

 1. Quins canvis pensa fer en matèria de mobilitat?

Tenim una assignatura pendent des de fa temps que és el transport públic. Hem d'aconseguir que la xarxa d'autobusos sigui útil per als ciutadans, que millori les freqüències de pas i la puntualitat, i que aquest element sigui un incentiu real per no agafar el vehicle privat. També és necessari apostar pels vehicles nets d'emissions i fer algunes actuacions urbanístiques que millorin accessos a la ciutat on cada dia s'hi produeixen embussos.

 1. I que farà per els empresaris i els emprenedors?

Aquest és un dels temes que més em preocupen. No pot ser que els emprenedors que volen posar en marxa un negoci a Lleida tinguin tants problemes burocràtics per poder tirar endavant. La Paeria ha d'ajudar en els tràmits i ha de fomentar tant la creació de noves empreses, com l'atracció d'empreses de fora perquè s'instal·lin aquí. En aquest sentit, cal fer una aposta de millora dels nostres polígons industrials i posar sòl a disposició d'indústries que generin valor afegit i llocs de treball de qualitat.

 1. Vostè es partidari d’intensificar la campanya “Més bon tracte” impulsada per l’actual govern?

Les campanyes de sensibilització per promoure valors d'igualtat i per combatre la violència de gènere són molt importants. És a través de l'educació i de la sensibilització que podrem avançar en camps on encara queda molta feina per fer.

 1. Demani el vot a la ciutadania...

Encara no és legal fer-ho, però si que demano confiança en el projecte que encapçalo i que pretén canviar l'actual sensació de decadència de la nostra ciutat per un optimisme basat en totes les capacitats que tenim com a societat per viure millor. El vot, ja el demanarem quan sigui l'hora.

webs: tonipostius.cat i juntspercatalunya.cat/lleida

twitter: @antonipostius @JuntsxCatLleida

facebook: Toni Postius Terrado

instagram: @tonipostius


AUTOR DE L'ENTREVISTA: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE @OficialCastells

 

Llegir 1401 vegades Darrera modificació el Divendres, 12 abril 2019 18:47
Josep Maria Castells

Tinc 30 anys. Lleidatà d'arrels balaguerines. Sóc persona de solucions, urbanita, entusiasta i amb ambició. La meva passió és el periodisme, la sociologia, la filosofia i les ciències polítiques. Sóc emprenedor i activista sociocultural. M'interessaria poder participar en esdeveniments i mitjans de comunicació.

M'agrada la informàtica, el màrqueting, la política, el personal branding, les relacions públiques i les empreses. Els meus hobbies són tenir cura meves amistats, la ràdio, els restaurants, les tecnologies i la moda.

✅Tinc aspiracions en la meva vida i els meus valors o aptituds principals en el treball són la persistència després de l'objectiu, la capacitat d'automotivar, l'empatia, el treball en equip, entusiasme, creativitat i el #optimisme

✅El meu lema a la vida és OPTIMISME. Sí, sóc optimista. No sembla útil ser qualsevol altra cosa.
Tinc una actitud positiva davant la vida que m'omple de valor al meu i als altres.

✅Compto amb el títol de "Digital Màrqueting i Community Manager". Em considero una persona creativa, sincera, sana, esportista, persistent, ambiciosa, empàtica, perfeccionista i filantròpica.

✅He participat en "Espejo Público" d'Antena3, a Onda Cero a "Nits de ràdio", a la taula rodona de «Els mitjans locals en l'era global» l'any 2016 a Lleida. Finalista VII edició de Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
M'agradaria poder treballar en empreses audiovisuals i de periodisme com ara CCMA, Onda Cero, Grup Godó, CADENA SER, Grup Flaix, RTVE, Atresmedia, Mediaset, Grup Prisa i altres companyies d'humor, com El Terrat i Minoria Absoluta.

✅Em sento molt identificat amb multinacionals com Mediamarkt, Google, Facebook, Samsung, IBM, Amazon i Microsoft.

He estat vinculat en política però m'he adonat que el millor és la diversitat. És a dir: sé recollir la part bona de cada ideologia. He col·laborat amb entitats locals i ONG.

✅Las persones que més admiro són Bill Gates, Andreu Buenafuente, Pedro Sánchez, Sandra Golpe, Matías Prats, Marta Flich, Susanna Griso, Xavi Gabriel, Andreu Buenafuente, Sergi Domene, Marta López, Leo Garriga, Elon Musk i José Luis Cordeiro.
He publicat més de 500 articles en premsa de paper. Tinc 4 recomanacions professionals.


No ho dubti i contacti amb mi via MD o @oficialcastells des de Facebook, Twitter i Instagram. Acredito 4 recomanacions de professionals al meu perfil.
?WhatsApp de treball ➡️ 657.675.525
Estic actiu a Facebook, Twitter, Instagram i WhatsApp.

M' ajudes a fer realitat els meus somnis
Segueix-me @oficialcastells o contacta amb mi ara mateix!

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER