EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dijous, 04 abril 2019 11:50

Rosa Peñafiel (Crida-CUP): " La societat que volem és possible, no renuncio a cap utopia"

Escrit per

La llista l’encapçala Rosa Peñafiel i Cantano, militant antifeixista, portaveu de la “Plataforma Lleida lliure de franquisme” i membre de l’associació feminista Dones Lleida.  Peñafiel remarca la necessitat de canvi a Lleida des del carrer, “cal recuperar dignitats, amb el fil de l’entusiasme com a capacitat transformadora, i determinades a no renunciar a la utopia”, afegint que “mai ens podran derrotar perquè mai ens rendirem”.

1.      Com es defineix? Lluitadora

2.      És vostè dels que veuen el got mig ple o mig buit? A vegades cal veure que està mig buit per omplir-lo 

3.      Per tant podríem dir que és optimista...millor intento no perdre la il.lusió.

4.      Quin és el seu tresor més preuat? La llibertat i la dignitat.

5.      Admira a algú?  Si i per sort cada dia a més gent.

6.      Què és el que més valora en una persona? Que sapiga inspirar il.lusió.

7.      Es penedeix d'alguna cosa a la vida? Convençuda li dic que no, no renuncio a res.

8.      Per quin motiu aspira a ser alcalde de Lleida? Per demostrar que la societat que volem és possible, no renuncio a cap utopia.

9.      A que es dedica professionalment? Directora comercial.

10.  Com és Lleida i com serà si vostè és elegit alcalde el proper mes de maig? Lleida   reivindica canvis, només será la Lleida que tots volem, el millor projecte és el col.lectiu, els programes són importants , però que la gent generi el canvi és imprescindible.

 

11.  Que n’opina de la gestió de l’actual govern a La Paeria de Lleida? Un retrocès democrátic a Lleida, s’està governant amb la dreta que intentar sesgar drets fonamentals.

12.  Pot avançar-nos quin serà l’eslògan de la seva campanya ? No! El de pre-campanya és Som Realistes.

13.  Quina és la filosofia i valors de la formació política que vostè lidera? Crear de baix a dalt una societat digna en un espai de coherència, però no lidero res, ho fem tot entre tots.

14.  Està a favor del POUM i de les grans superfícies que es volen instal·lar a la capital? No, hem de ser conscients que les grans superfícies eliminen el teixit comercial, desertitzen els nuclis urbans i precaritzen condicions laborals.

15.  Podria dir-nos breument en quins àmbits aprova lactual govern i en quins suspèn? suspèn en memòria històrica (per mantenir carrers franquistes), en transparència, en gestió de serveis públics perquè estan privatitzats, en serveis socials (entre d’altres perquè cada estiu veiem malvivint els temporers als carrers). En matèria feminista (per exemple perquè no comptem amb un centre públic d’urgència per a dones maltractades). En política cultural (per haver construït grans continents sense planificar i amb manca de continguts)… i un llarg etcètera.

16.  Quants nous llocs de treball té previst de contractar si guanya les eleccions daquest maig? Aquestes són mesures que publicarem amb el programa però t’avanço que no va de números! no va de llocs de treball temporals, precaris i de baixa qualitat. Explicarem les propostes sorgides dels 11 debats que hem empès els darrers 6 mesos amb l’objectiu d’obrir mires, transformar i construir un present i futur que escapi i burli al màxim l’estructura liberal capitalista. El que et podem avançar és que, tot i els límits que en aquesta qüestió té un ajuntament, les mesures tindran a veure amb empresa pública, en la creació de noves estructures per a l’impuls de l’ocupació, en posar el fre a la inestabilitat, la precarització i la fuga de cervells. La qüestió no són els números, sinó el projecte, la qualitat, els objectius i la predisposició a oferir a les classes populars les estructures per a la millora de l’ocupació.

17.  Lleida té un bon teixit associatiu. Que pensa fer de de nou per a que les entitats que no hagi fet cap govern? Què no ha fet cap govern? El que no ha fet cap govern és donar el protagonisme al teixit associatiu, no entenem la política a les institucions sense política al carrer, aquesta és la força i eina de la classe treballadora. I per primera vegada des d’aquest darrer mandat, les entitats, associacions i col·lectius poden presentar mocions al ple, i va ser a proposta nostra, hem trencat amb cert clientelisme molt arrelat a la ciutat. De vegades aquest teixit no ha estat prou conscient de la seva força i capacitat transformadora, i tenim clar el seu protagonisme social i polític. Nosaltres tirem endavant una candidatura que sorgeix de gent que forma part d’aquest teixit i s’uneix per presentar una força que vagi a les institucions. Per tant, sense aquesta reciprocitat el paper de la Crida-CUP no tindria sentit, de fet n’és la base. Quan parlem de transformació i la creació d’estructures anticapitalistes entenem que només poden venir per baix, i són l’agent que han de portar el canvi a les institucions. El poble mana, el govern obeeix. És la força que estem veient en defensa dels drets humans, l’antifeixisme, el feminisme, i el paradigma el trobem en el procés independentista i la construcció de la República.

18.  Quins canvis pensa fer en matèria de mobilitat? Els canvis que proposarem els presentarem al programa, t’avanço que tenen a veure amb el mediambient i els serveis públics.

19.  I que farà per els empresaris i els emprenedors? Torno de nou amb el tema de la transformació, la nostra opció serà sempre per a l’impuls a l’ocupació basada en els criteris d’economia social i solidària i en la defensa de les estructures públiques. Hi ha un gruix important de gent que pateix severament les conseqüències de l’economia capitalista i és un problema que afecta de forma intergeneracional. L’ajuntament pot aportar impuls.

20.  Vosté es partidari dintensificar la campanya “Més bon tracteimpulsada per lactual govern? Sóc partidaria però per qui ho impulsa només són paraules.

21.  Demani el vot a la ciutadania...prefereixo demanar la il.lusió i la corresponsabilitat de fer possible entre tots un canvi.

 


AUTOR DE L'ENTREVISTA: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE @OficialCastells

Llegir 1919 vegades Darrera modificació el Divendres, 12 abril 2019 18:48
Josep Maria Castells

Tinc 30 anys. Lleidatà d'arrels balaguerines. Sóc persona de solucions, urbanita, entusiasta i amb ambició. La meva passió és el periodisme, la sociologia, la filosofia i les ciències polítiques. Sóc emprenedor i activista sociocultural. M'interessaria poder participar en esdeveniments i mitjans de comunicació.

M'agrada la informàtica, el màrqueting, la política, el personal branding, les relacions públiques i les empreses. Els meus hobbies són tenir cura meves amistats, la ràdio, els restaurants, les tecnologies i la moda.

✅Tinc aspiracions en la meva vida i els meus valors o aptituds principals en el treball són la persistència després de l'objectiu, la capacitat d'automotivar, l'empatia, el treball en equip, entusiasme, creativitat i el #optimisme

✅El meu lema a la vida és OPTIMISME. Sí, sóc optimista. No sembla útil ser qualsevol altra cosa.
Tinc una actitud positiva davant la vida que m'omple de valor al meu i als altres.

✅Compto amb el títol de "Digital Màrqueting i Community Manager". Em considero una persona creativa, sincera, sana, esportista, persistent, ambiciosa, empàtica, perfeccionista i filantròpica.

✅He participat en "Espejo Público" d'Antena3, a Onda Cero a "Nits de ràdio", a la taula rodona de «Els mitjans locals en l'era global» l'any 2016 a Lleida. Finalista VII edició de Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
M'agradaria poder treballar en empreses audiovisuals i de periodisme com ara CCMA, Onda Cero, Grup Godó, CADENA SER, Grup Flaix, RTVE, Atresmedia, Mediaset, Grup Prisa i altres companyies d'humor, com El Terrat i Minoria Absoluta.

✅Em sento molt identificat amb multinacionals com Mediamarkt, Google, Facebook, Samsung, IBM, Amazon i Microsoft.

He estat vinculat en política però m'he adonat que el millor és la diversitat. És a dir: sé recollir la part bona de cada ideologia. He col·laborat amb entitats locals i ONG.

✅Las persones que més admiro són Bill Gates, Andreu Buenafuente, Pedro Sánchez, Sandra Golpe, Matías Prats, Marta Flich, Susanna Griso, Xavi Gabriel, Andreu Buenafuente, Sergi Domene, Marta López, Leo Garriga, Elon Musk i José Luis Cordeiro.
He publicat més de 500 articles en premsa de paper. Tinc 4 recomanacions professionals.


No ho dubti i contacti amb mi via MD o @oficialcastells des de Facebook, Twitter i Instagram. Acredito 4 recomanacions de professionals al meu perfil.
?WhatsApp de treball ➡️ 657.675.525
Estic actiu a Facebook, Twitter, Instagram i WhatsApp.

M' ajudes a fer realitat els meus somnis
Segueix-me @oficialcastells o contacta amb mi ara mateix!

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER