EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dissabte, 04 Mai 2019 12:19

Josep Maria Castells:" Ens fa falta enaltir i projectar el nom de la ciutat de Balaguer arreu del món"

Escrit per EL MERCADAL

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 10 anys i actualment viu a Lleida. És community manager d'empreses, entitats i partits polítics. No ha format part de cap llista electoral i es considero apartidista i "apolític".

També és influencer, i va ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i va demostrar a la galeria tot el seu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Va ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 14 anys i desde llavors també va participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compta amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses va poder impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i  alhora va ser l' impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

Ha participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

Ha oferit conferències i ha estat present en taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Va arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia està intentant elaborar el seu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori.

 Es considera una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. 

És una persona amb moltes aspiracions 
Es sent molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft.

Josep Maria Castells és persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admira del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

​​​​

 1. Com es defineix? Em considero una persona d’esperit jove amb gran compromís social, emprenedora, optimista, futurista, esportista, transparent, generosa amb els demés.
 2. Quins records té de la seva joventut?

La meva joventut va tenir moments molt bons però també n’hi va haver de molt desagradables. Entre altres coses vaig crear la primera emissora en streaming “Ràdio Connecta”, vaig col·laborar a RNE4, Flip Flap Ràdio i Ràdio Artesa de Segre, però també de diferents publicacions de paper comarcals.Els records dolents prefereixo no dir-los perquè per sobre de tot sóc una persona de mentalitat optimista.

 1. Des de quan li agrada la política? Doncs desde que tenia 9 o 10 anys tenia interès de tot el que passava a la ciutat. Recordo molt bon record d’un professor i historiador de ciències socials que era balaguerí fins a la mèdul·la. Ell va ser un referent per mi i tot el que faig crec que en part és per l’educació que vaig rebre d’ell.
 2. Ja tenia aspiracions com ara ser alcalde en aquells temps? No, però més tard als 12 o 13 anys vaig reflexionar sobre aquest tema, cosa que em va dur quatre anys després a formar part d’un projecte polític a Balaguer. 
 3. Digui’ns d'un polític de la ciutat que cregui que hagi fet més per la ciutadania i perquè. Aguilà perquè ho va ser molts anys i que entre altres coses va fer possible nombroses transformacions. L’alcalde socialista destacava per la seva empatia cap al ciutadà.
 4. I malament? El govern actual ho ha fet malament en moltes coses que ja ha fet constar l’actual oposició però entre les més destacables hi ha ineficàcia de gestió, falta d’imaginació i manca d’ambició. Però l'opció Junts per Balaguer tampoc crec que sigui la solució de tot.

"Sóc partidari d'encapçalar una plataforma

cívica pel Balaguer del futur"

 1. Quins resultats creu que hi haurà a les eleccions municipals? Crec que guanyarà Junts per Balaguer, per davant d’Esquerra Republicana i la tercera força serà el PSC, mentre que partits com Ara sí, Vox, PP o Ciutadans ho tindran més difícil i es podrien trobar en una situació complicada.
 2. Et penses presentar a alguna llista electoral i en quines condicions? En aquests comicis no ho penso fer. Estic decebut d'ells i sóc partidari de encapçalar una plataforma cívica pel Balaguer del futur.
 3. Ens podria aclarir si vostè és de dretes o d’esquerres? Crec que a dia d’avui sóc de centre.

 1. Quins temes creu que són els més preocupants a corregir del govern actual? Primer que tot cal saber els resultats de l’auditoria que ha encarregat l’Ajuntament de Balaguer i fer les intervencions necessàries. Cal més agents policials, agents cívics, tècnics, etc.
 2. Que en pensa del baix creixement demogràfic que té la ciutat? Que farà vostè per estimular-lo i conseguir que la gent vingui a viure aquí? Primer que tot fa falta enaltir i projectar el nom de la ciutat arreu del món i no només a la comarca o a la província algú s’ho cregui.
 3. Que fa falta fer per el centre històric? Primer que tot fa falta veure l’estudi que ha fet l’empresa encarregada de l’estudi, i si no hi ha inconvenients construir el pàrquing soterrat i donar suport a les entitats socials i empoderar la ciutadania.

 "Tant si guanya Vidal com Roigé el pàrquing s’ha de construir ja que és una demanda de la ciutadania desde fa molt temps"

 1.  Fa més de 20 anys que corren rumors de fer un pàrquing al centre històric per millorar la vida social i comercial de la ciutat. Vostè és partidari d’executar aquest projecte un cop tinguem govern estable? Sí, tant si guanya Vidal com Roigé el pàrquing s’ha de construir ja que és una demanda de la ciutadania desde fa molt temps.
 2. Que en pensa del baix creixement demogràfic que té la ciutat? Que farà vostè per estimular-lo i conseguir que la gent vingui a viure aquí? Primer que tot fa falta enaltir i projectar el nom de la ciutat arreu del món i no només aquí. Cal fer una ciutat emprenedora i optimista, que sigui capaç de competir amb altres ciutats més grans.
 3. Que fa falta fer per el centre històric? Primer que tot fa falta veure l’estudi que ha fet l’empresa encarregada de l’estudi, i si no hi ha inconvenients construir el pàrquing soterrat i donar suport a les entitats socials i empoderar la ciutadania.
 4.  Fa més de 20 anys que corren rumors de fer un pàrquing al centre històric per millorar la vida social i comercial de la ciutat.Vostè és partidari d’executar aquest projecte un cop tinguem govern estable? Sí, tant si guanya Vidal com Roigé el pàrquing s’ha de construir ja que és una demanda de la ciutadania durant fa molt temps. Potser quan jo estigui inmers en política ja s'haurà actuat. Serà una decisió intel·ligent del govern en el cas que es dugui a terme.

Llegir 1132 vegades Darrera modificació el Divendres, 09 Agost 2019 12:50

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER